Imagini cu Florin Piersic transportat de la Cluj la București cu un avion SMURD luat din mijlocul antrenamentelor NATO, după ce actorul a fost operat la inimă

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Alexandra Marin

Florin Piersic a fost operat la inimă în ziua de Paște, iar la două zile distanță, medicii de la Cluj au solicitat un avion SMURD pentru ca marele actor să fie transportat la Institutul Matei Balș din București. Pentru ca acest lucru să se întâmple, un antrenament NATO a fost întrerupt, urgența fiind mult mai mare, având în vedere starea de sănătate a lui Florin Piersic.

Florin Piersic a fost transportat de urgență la București, după operația la inimă


Florin Piersic, transportat la Matei Balș cu un avion SMURD aflat într-un exercițiu NATO

Florin Piersic a fost transportat la Institutul Matei Balș din Capitală, după ce a fost operat la Cluj, unde i s-a scos stimulatorul cardiac, dar și câteva sonde de la inimă. Problema în cazul „Mărgelatului” a fost că infecția de la genunchi s-a răspândit la inimă, lucru care i-a pus viața în pericol, actorul având de câțiva ani probleme de sănătate, însă pe care le-a ținut sub control.

Potrivit Cancan.ro, Florin Piersic a fost transportat la spitalul din Capitală cu un avion SMURD, solicitat chiar din mijlocul unor antrenamente NATO în Ungaria.

Familia lui Florin Piersic este cea care a solicitat, la îndemnul doctorilor, ca actorul să fie supravegheat mai bine de personalul medical din București, însă și pentru că în Capitală există și aparatură mult mai modernă.

„În aceste momente, avionul SMURD nr. 1123 execută o misiune secundară, pentru transportul unui pacient cu afecţiuni cardiace de la Cluj-Napoca la Bucureşti. La primirea solicitării, avionul SMURD se afla implicat în exerciţiul NATO «Vigorous Warrior 2024», desfăşurat în Ungaria.

În jurul orei 19:15, aeronava a decolat din zona de desfăşurare a exerciţiului, respectiv Baza Aeriană Pápa din Ungaria către Cluj-Napoca. În aceate momente, aeronava se află pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, în procedura de transfer a pacientului către echipajul aeronavei, urmând să decoleze către Bucureşti, unde va preda pacientul.”, a transmis IGAv.

Galerie imagini 1 / 3

Florin Piersic, două operații într-o lună

Reamintim că Florin Piersic a fost internat la un spital din Cluj, după ce s-a simțit rău la ultimul său spectacol, pe data de 6 aprilie. Actorul a fost operat la genunchi, însă infecția a răspândit la stimulatorul cardiac, ceea ce i-a determinat pe medici să-i efectueze cea de-a două intervenție chirurgicală, de data aceasta la inimă.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine