Tragicul adevăr din spatele averii lui Marilyn Monroe. 62 de ani de la moartea actriței și zeci de milioane de dolari câștigați post-mortem. Femeia care a moștenit-o n-a cunoscut-o

Publicat:
3 minute

Marilyn Monroe a murit într-un mod neașteptat pe 4 august 1962, lăsând în urmă o avere de aproximativ 10 milioane de dolari. Actrița de la Hollywood a decedat la doar 36 de ani, fiind găsită fără suflare în locuința sa din Los Angeles, de altfel și singura proprietate pe care și-a cumpărat-o în toată viața ei.

Marilyn Monroe și-a făcut testamentul cu doar 10 zile înainte să se despartă de cel de-al treilea soț, după care și-a cumpărat casa din Los Angeles, unde a și fost găsită moartă.

Deși a murit în urmă cu 62 de ani, Marilyn Monroe încă vinde, și vinde foarte bine, iar asta pentru că a rămas în istoria filmului ca fiind una dintre cele mai bine cotate actrițe din lume.

Cum a fost împărțită averea actriței Marilyn Monroe

Motiv pentru care, de la moartea sa și până în prezent, pentru cele 29 de filme în care a jucat, Marilyn Monroe a câștigat aproape 200 de milioane de dolari. Desigur, cum actrița nu mai este în viață, moștenitorii acesteia se bucură de venituri peste măsură. Chiar și în 2024, imaginea lui Marilyn Monroe este încă vie și produce sume considerabile de bani.

La moartea sa subită, Monroe avea 800.000 de dolari, bani care, în zilele noastre înseamnă aproximativ 10 milioane de dolari. O sumă destul de mare pentru anii 60. Ulterior, s-a constatat că moștenitorilor le-au rămas doar 370.000 de dolari, adică aproximativ 3,5 milioane de dolari în zilele noastre.

Când a murit, Marilyn Monroe a lăsat cea mai mare parte a averii sale profesorului ei de actorie Lee Strasberg.

Strasberg și soția sa Paula, cărora le-a fost dat 75% din avere, au moștenit, de asemenea, lucrurile personale ale actriței de la Hollywood.

„Au luat-o pe Marilyn sub aripile lor.”, a scris Anthony Summers în cartea sa, Goddess: The Secret Lives of Marilyn Monroe. „I-au oferit intimitate și companie fără complicații.”

Marilyn Monroe a lăsat, de asemenea, o sumă semnificativă mamei sale, Gladys, mai exact  120.000 de dolari, surorii vitrege și 6.200 de dolari pentru fiecare dintre prietenii ei apropiați.

Aproximativ 12.000 de dolari i-a fost lăsată surorii sale, Bernice Miracle, și i-a dat 6.200 de dolari fiicei lui Bernice pentru educația ei.

Pe lângă donațiile către familie și prieteni, Monroe a lăsat și 25% din drepturile de proprietate intelectuală terapeutei sale, Dr. Marianne Kris.

Monroe a divorțat de soțul ei, dramaturgul Arthur Miller, la doar 10 zile după ce și-a semnat testamentul, ceea ce înseamnă că averea ei a fost împărțită între cei dragi.

Femeia care a moștenit aproape întreaga avere a celebrei Marilyn Monroe

Când  Lee Strasberg a murit în 1982, averea a fost lăsată celei de-a doua soții a sa, Anna Mizrahi, pe care Monroe nu a cunoscut-o niciodată, care a angajat o companie pentru a se ocupa de licenția și promovarea numelui Monroe, iar de atunci, franciza a acumulat profituri de milioane de dolari.

Mizrahi a încheiat contracte cu mărci și sponsorizări și a făcut din Monroe una dintre cele mai bine plătite celebrități decedate din lume.

În 2019, Marilyn Monroe a fost listată ca fiind a opta celebritate moartă cu cele mai mari venituri. Ea a fost chiar și înaintea lui Prince și Whitney Houston pe listă.

În 2011, Mizrahi, acum în vârstă de 83 de ani, și-a vândut de 75% din acțiuni către Authentic Brands Group, într-o tranzacție estimată între 20 și 30 de milioane de dolari.

Chiar și în prezent, numele lui Marilyn Monroe face bani din imagine, plus venituri venituri din filme precum „Some Like It Hot” și „Gentlemen Prefer Blondes”.

Filmele emblematice ale lui Monroe sunt populare chiar și la zeci de ani după moartea ei, încât „Some Like It Hot” a adus moștenitorilor ei, în 1999, un venit impresionant de 4,5 milioane de dolari.

În timp ce legendara Marilyn Monroe a supraviețuit în cultura pop datorită ochiului ager al lui Mizrahi în afaceri, unii consideră că este derutant că moștenirea lui Monroe a fost lăsată în mâinile unei femei pe care nu a cunoscut-o niciodată. Ce nu își dau seama cârcotașii este că numele actriței a rămas viu pentru încă 60 de ani, lucru pe care, de fapt, Marilyn și l-a dorit de mică: să primească atenție și să existe.

Cu toate astea, John Strasberg, fiul lui Lee, a declarat în 2006 că i se pare "trist" că niște străini fac bani din imaginea mamei sale vitrege.

„Nu sunt sigur că aș fi vrut ceva din asta.”, a declarat el pentru Post-Gazette. „Mi se pare fundamental trist că oameni care nu au cunoscut-o niciodată pe Marilyn continuă să vrea să profite de pe urma ei, și în cea mai josnică formă posibilă.”

Până la urmă, totul ține de perspectivă, nu?

Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine