Salata de vinete care îți provoacă un adevărat orgasm culinar. Este preparată cu două ingrediente care schimbă tot gustul

Publicat:
4 minute

Salata de vinete cu iaurt grecesc și susan este o rețetă simplă și savuroasă, perfectă pentru zilele calde de vară, însă e de nerefuzat și în anotimpul rece. De fapt, salata de vinete cu iaurt grecesc poate fi consumată oricând, căci atât este de bună.

Delicioasa rețetă de salată de vinete cu iaurt grecesc și susan. Foto: theoriginaldish.com


Salata de vinete cu iaurt grecesc combină aroma proaspătă a vinetelor coapte cu delicioasa cremă a iaurtului grecesc și semințele crocante de susan. În plus, usturoiul și zeama de lămâie adaugă un plus de gust și prospețime.

Ingrediente necesare pentru salata de vinete cu iaurt grecesc și susan

Cum se prepară salata de vinete cu iaurt grecesc și semințe de susan

Puneți vinetele pe un grătar în aer liber, preferabil pe jar, până când coaja lor se înnegrește și pulpa devine moale. După ce vinetele s-au copt, curățați vinetele de coajă și lăsați-le să se scurgă într-o sită pentru minim jumătate de oră, pentru a elimina excesul de lichid. Ulterior, după ce vinetele s-au scurs bine, tocați legumele fin.

Cum se prepara salata de vinete

Într-un bol mare, puneți vinetele tocate și adăugați treptat uleiul și pasta de susan, bătându-le cu un mixer până obțineți o pastă omogenă. Încorporați iaurtul grecesc, zeama de lămâie, usturoiul zdrobit și sarea, continuând să mixați până când toate ingredientele sunt bine integrate.

Într-o tigaie fără ulei, prăjiți semințele de susan la foc mediu, amestecând constant până când acestea devin aurii și aromate. Presărați semințele de susan prăjite peste salata de vinete, înainte de a o servi.

Salata de vinete cu iaurt grecesc și susan este gata pentru a fi servită. Puteți să o întindeți pe felii de pâine prăjită sau să o savurați ca atare. Este o alegere excelentă pentru aperitive sau gustări rapide.

Savurați cu poftă! Poftă bună!



Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine