Cum a ajuns Elena Lasconi de la foamete la celebritate: „Mâncam pâine pe care o dădeai la porci”

Publicat:
8 minute

Elena Lasconi este candidatul USR la alegerile prezidențiale din 2024, primarul Câmpulung Mușcel și fostă prezentatoare PRO TV, însă viața ei nu a fost de la început una ușoară. Elena Lasconi a trăit în sărăcie, iar când era copil mânca lături de porci.

Elena Lasconi a trăit o viață plină cu lipsuri

Elena Lasconi este unul dintre puținii candidați la prezidențiale care a trecut prin greutăți și a cunoscut cu adevărat sărăcia lucie.

Primarul orașului Câmpulung Mușcel a trăit realitatea românească, marcată de traume, violențe în familie și tot ceea ce înseamnă o familie dezbinată. Cu toate astea, fosta prezentatoare PRO TV și-a iertat părinții, iar pe mama sa o consideră un „general” pentru educația pe care i-a insuflat-o, cu toate că femeia și-a părăsit familia pe când Elena Lasconi avea doar șapte ani.

Din cauza sărăciei, Elena Lasconi consuma pâine pe care o mâncau porcii

Elena Lasconi a trăit cu un tată violent și într-o familie care abia avea ce pune pe masă. Candidatul USR la prezidențiale a avut zile întregi în care a mâncat lături de porci, după ce bunica, în situația dramatică în care se afla, îi încuraja pe nepoți că mâncarea îi ajută să fie mai sănătoși. În realitate, femeia nu avea ce să le dea să mănânce la copii, așa că inventa tot felul de povești ca să le țină moralul sus.

„Sper să nu se supere mama pe mine. Am avut o copilărie în care am fost înconjurată de violenţă. (…) Mama a decis să ne părăsească şi am rămas doar cu tata şi cu fratele meu. Mi-aduc aminte că tata a făcut rost la un moment dat de o pungă cu pulpe de pui într-un sac de sare. Din păcate, nu am putut să mâncăm pulpele fiindcă erau foarte sărate.

Până la 7 ani, am trăit într-o sărăcie mare. Bunica ne dădea pâine pe care o dădeai la porci fiindcă nu aveam ce să mâncăm. Ne spunea că pâinea o să ne ajute să facem sânge grupa zero şi să fim sănătoţi.”,  declarat Elena Lasconi, în urmă cu ceva timp, într-un interviu oferit la PRO TV, în emisiunea „Sunt celebru, scoate-mă de aici”, în februarie 2015.

Întâmplările tragice din copilărie, lipsa hranei, plecarea mamei și mediul precar în care trăia au făcut-o pe Elena Lasconi să lupte pentru o viață mai bună. Drumul ei, însă, nu a fost ușor.

Elena Lasconi s-a căsătorit la 18 ani

Elena Lasconi era doar un copil când a devenit mamă, totodată și când s-a căsătorit prima dată. Probabil din dorința de a-și schimba viața, actualul primar al orașului Câmpulung a crezut că a întâlnit marea dragoste, așa că a iubit din tot sufletul, iar la 20 ani a născut o fetiță, pe Oana Lasconi. Mariajul cu primul soț nu a fost, însă, așa cum a sperat, iar despărțirea a survenit la 21 de ani. Elena Lasconi a divorțat de tânără, după care s-a concentrat pe cariera profesională.

„Eu eram o copilă de 18 ani, care a plecat la cununie spovedită și împărtășită, foarte curată spiritual. După doi ani s-a născut Oana, după alți doi ne-am despărțit fiindcă tot timpul ăsta am simțit că relația nu era ce ne trebuia. (…)

Cu mintea de acum, aș fi divorțat a doua zi sau nu m-aș fi căsătorit deloc. Pentru că de foarte multe ori, când veneau prieteni la noi în casă, chiar dacă era evident că eu știam multe, că aveam păreri pertinente, simțeam că el e… inginer și eu… nu. Știi?

Eu nu am pus niciodată etichete oamenilor pentru câtă școală au. Dar am făcut facultate după divorț.”, a declarat Elena Lasconi, într-un interviu pentru life.ro.

Elena Lasconi s-a dedicat ulterior vieții profesionale, iar fiica ei a fost crescută mai mult de bunici. Deși nu a rămas într-o relație de iubire cu primul soț, tatăl copilului, fiica fostei vedete PRO TV a păstrat o relație apropiată cu acesta.

Elena Lasconi s-a angajat în 1995 la PRO TV

Elena Lasconi este cu adevărat o forță și nimic nu a speriat-o pe tot parcursul ei profesional. La PRO TV s-a angajat după ce a concurat cu 1400 de persoane care veniseră pentru post.

Elena Lasconi este dovada vie că dacă îți dorești ceva cu adevărat este imposibil să nu reușești dacă lupți din toți rărunchii pentru visul tău. Așa s-a întâmplat și atunci când și-a dorit să devină reporter, ca apoi să ajungă unul dintre cei mai improtanți oameni din PRO TV, făcând reportaje de război, dar și de la evenimente la care puțini au avut curaj să participe. Neînfricată, într-o lume poate mai mult a bărbaților, Elena Lasconi a reușit imposibilul.

Fosta prezentatoare TV a rezistat 25 de ani în trustul de pe Pache, de unde a plecat în 2018.

„M-am angajat la PROTV încă din 1995. La început am fost prezentator şi corespondent  la PROTV Deva. Am realizat sute de reportaje cu şi despre minerii din Valea Jiului.

Am coborât în mină să văd cum muncesc şi cum îşi împart bucata de pâine între ei, dar şi cu şobolanii din galerie. După mineriada din 1999, am ajuns la PRO TV Bucureşti.

Am fost prezentator la Știrile PRO TV de dimineaţă şi prânz. Apoi corespondent special şi de război. Am transmis de la cutremurul din Turcia din 1999 care a făcut aproape 20 de mii de victime.

De asemenea, am fost unul dintre corespondenţii care au transmis informaţii despre vizita Papei Ioan Paul al Doilea, eclipsa de Soare din 1999, campania “Nouă ne pasă” din 2000 ( o campanie fără precedent în România de intr-ajutorare a sinistraţilor de la inundaţiile din Banat şi Transilvania).

Am fost în Afganistan. Am cunoscut militarii noştri, am fost cu ei cu TAB-ul pe teren, am plâns şi am râs cu ei, am văzut cât de apreciaţi sunt de americani, cât sunt de capabili. Ei sunt genul acela de oameni care te fac să te simţi mândru ca eşti român. Că nu sunt doar vorbe goale, că e o stare de spirit.”, a declarat Elena Lasconi, în urmă cu câțiva ani.

Elena Lasconi a participat și la două dintre show-urile PRO TV, însă în calitate de concurent. A câștigat Masterchef în 2013 și a fost și în junglă, la „Sunt celebru, scoate-mă de aici”, în 2015. Din 2018 a renunțat definitiv la televiziune și s-a înscris în USR.

Elena Lasconi, de la membru USR la șefia partidului și drumul către prezidențiale

Elena Lasconi s-a înscris în USR în 2018, iar în 2020 a fost aleasă primarul Câmpulung Muscel, fiind prima femeie din istoria orașului care a devenit primar.

În 2023, Elena Lasconi a fost implicată într-un scandal de pomină, chiar la final de an, după ce a declarat că a votat „Da” la referendumul pentru familie din 2018.

Primarul Câmpulung Muscel a dezvăluit această informație în cadrul emisiunii „Insider politic”, de la Prima TV. Ulterior, fiica sa, Oana, a denigrat-o public în repetate rânduri.

USR a acționat în acest scandal și a scos-o pe Elena Lasconi de pe lista de la europarlamentare. Deși mulți colegi s-au dezis de primarul Câmpulung, acesta a continuat lupta împotriva nedreptăților, iar în 2024, Elena Lasconi a fost realeasă pentru funcția de primar al orașului Câmpulung, însă nu a fost singurul lucru bun care s-a întâmplat.

Reacția Elenei Lasconi, după scandalul cu referendumul pentru familie

Cătălin Drulă, cel care a scos-o de pe listele de la europarlamentare, a demisionat din funcția de președinte USR, după ce a înregistrat puține voturi, iar Elena Lasconi a fost aleasă pentru această funcție, dar și candidatul USR la prezidențiale.

Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine