Companiile din domeniul farmaceutic investesc sume considerabile pentru acces la date genetice

Publicat:
3 minute
Autor: Redacția

GSK Plc va plăti companiei 23andMe Holding Co. suma de 20 de milioane de dolari pentru accesul la vasta colecție de date ADN ale consumatorilor, extinzând astfel o colaborare de cinci ani care a permis producătorului de medicamente să exploateze datele genetice în timp ce cerceta noile medicamente.

ilustrație actualitate.net

Sub noua înțelegere, 23andMe va oferi GSK un an de acces la datele ADN anonimizate de la aproximativ 80% dintre clienții care efectuează teste genetice și care au acceptat să își partajeze informațiile în scopuri de cercetare, a declarat 23andMe într-un comunicat de presă luni. Compania de testare genetică va oferi, de asemenea, servicii de analiză a datelor pentru GSK.

23andMe este cel mai bine cunoscută pentru kiturile sale de testare ADN care oferă clienților informații despre ascendența și sănătatea lor. Cu toate acestea, ADN-ul pe care îl colectează este de asemenea valoros, inclusiv pentru cercetarea științifică.

Cu informații de la mai mult de 14 milioane de clienți, singurele seturi de date care concurează cu dimensiunea bibliotecii 23andMe aparțin Ancestry.com și guvernului Chinei.


Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine