ActualitateDivertismentStil de viațăTehnologieInteresant

Ciorba de perișoare românească n-are gust fără aceste două ingrediente. Rețetă simplă și pur românească

Publicat:
4 minute

Ciorba de perișoare este o încântare a simțurilor, o mângâiere a gustului, care îmbină cu măiestrie bogăția aromelor din legumele românești.

Ciorba de perișoare se numără printre preferatele românilor. Sursa foto: Colaj Actualitate - Unsplash.com

Ingredientele necesare pentru ciorba de perișoare

Prepararea ciorbei de perișoare

Începe prin a pregăti perișoarele. Amestecă carnea tocată cu orezul, ceapa tocată mărunt, puțină sare și piper după gust. Formează mici bile din compoziție și lasă-le deoparte.

Într-o oală mare, adu la fierbere apă cu un strop de sare. Introdu perișoarele în apa clocotită și lasă-le să se gătească până când acestea se ridică la suprafață.

Între timp, taie morcovii, păstârnacul și țelina în cuburi mici și adaugă-le în oală. Fierbe-le împreună cu perișoarele.

Când legumele și perișoarele sunt aproape gătite, adaugă cartofii tăiați și borsul pre-fiert pentru a regla gustul acru specific ciorbelor românești.

Lăsați totul să dea în câteva clocote, apoi oprește focul. Aroma finală se obține prin adăugarea de leuștean proaspăt tocat, care va învălui ciorba într-o prospețime inegalabilă.

Cum se servește ciorba de perișoare:

Servirea ciorbei de perișoare: se servește caldă, cu un strop de smântână pentru cei care preferă și cu un ardei iute pentru cei care îndrăgesc picantul. Este un fel de mâncare ce aduce familia la masă și încântă papilele gustative.

Ingredientele fără de care ciorba de perișoare n-ar avea gust

Ingredientul minune care poate transforma o ciorbă de perișoare dintr-o mâncare simplă într-o experiență culinară memorabilă este borșul natural fermentat. Borșul adaugă acea aciditate caracteristică și un gust profund, bogat, care echilibrează frumos aromele cărnii și ale legumelor.

De asemenea, o mână de leuștean proaspăt la finalul gătitului poate adăuga o notă de prospețime. Fiecare bucătărie și fiecare bucătar au secretele lor, dar aceste două ingrediente sunt adesea menționate ca fiind esențiale pentru autenticitatea gustului de ciorbă de perișoare românească.

Sursa: The Romanian Cookbook

Ne găsești și aici: Google News Google Play

Mai multe pentru tine

Actualitate
Video/Foto Ronald Gavril, condus în ringul de box de Laurențiu Reghecampf Jr. / Anamaria Prodan și iubitul ei, sărut pasional după victorie: „Ana, ești minunată. Îți dedic întreaga victorie”
Divertisment
Gabi Bădălău, umilit de Claudia Pătrășcanu: „Am ajuns să scriu aici de disperare. Doar șantajează și cere bani continuu”
Actualitate
Tatăl lui Adrian Sârbu, fostul patron patron PRO TV, mort după ce a fost găsit înjunghiat
Actualitate
Imagini șocante cu un politician democrat în timp ce linge toaletele publice. Și-a făcut mustața lui Hitler din fecale
Tehnologie
Google dorește să asculte apelurile telefonice de pe Android cu ajutorul Inteligenței Artificiale pentru a preveni escrocheriile
Tehnologie
Temu, acuzată de încălcarea reglementărilor UE într-un set de reclamații ale consumatorilor
Divertisment
Cele mai bune sfaturi pentru Video Poker
Stil de viață
Trei zodii norocoase care găsesc adevărata dragoste în perioada următoare
Actualitate
O nouă zi, un nou scandal în Parlament. Diana Șoșoacă, comparată cu Hitler: „Ați făcut genocid acolo, nenorociților”