Taylor Swift, traumatizată de foștii iubiți. Artista a dezvăluit ce suferințe neimaginabile a trăit în relațiile anterioare

6 minute
Publicat:
Autor: Daria Andries

Taylor Swift vorbește traumele trăite în relațiile cu Joe Alwyn și Matty Healy prin versurile melodiilor din albumul „The Tortured Poets Department”. Artista detaliază furia simțită, dar și cum a fost cu inima frântă în fostele sale idile.

Taylor Swift a suferit în fostele sale iubiri, iar acum dezvăluie totul prin muzică. Colaj Actualitate.net

Câștigătoarea premiului Grammy își dezvăluie emoțiile odată cu lansarea celui mai recent album al său, „The Tortured Poets Department”, despre care le-a spus anterior fanilor că a fost o "salvare" pentru ea.

Taylor Swift deschide paginile jurnalului său intim cu cel mai recent album al său, „The Tortured Poets Department”

Superstarul pop, în vârstă de 34 de ani, detaliază o perioadă tumultoasă din viața sa personală, cu toate că se afla pe culmile succesului în carieră. Pe plan intim, Taylor Swift  suferea și nimeni nu avea habar prin ce trece.

În timp ce fanii se așteptau ca albumul să fie inspirat în întregime de relația ei de șase ani cu fostul iubit Joe Alwyn, Swift a surprins din nou lumea cu o serie de piese care se pare că au fost scrise și despre scurta ei idilă de anul trecut cu muzicianul Matty Healy de la „The 1975”. Iată că această relație, deși scurtă, a fost una de impact, iar artista a suferit mult după despărțire, dar mai ales în timpul idilei.

„A fost cu adevărat un colac de salvare pentru mine. Lucrurile prin care treceam, lucrurile despre care scriam... mi-am reamintit de ce scrisul cântecelor mă ajută, de fapt, să trec prin viață.”, le-a spus ea fanilor despre noul ei album în timpul a turneului de la începutul acestui an.

„Niciodată nu am avut un album în care să am mai multă nevoie de compoziție decât am avut nevoie de ea pe Tortured Poets.”

Într-adevăr, unele dintre piesele de pe albumul „The Tortured Poets Department” sunt presărate cu dor și suferință, în timp ce altele strigă (la propriu) sentimente de furie și neîncredere, nu doar față de foștii ei iubiți, ci și față de „disecția” publică a vieții ei amoroase.

Versurile prin care Taylor Swift își povestește dramele din relațiile de iubire

Pe piesa de deschidere „Fortnight”, Swift reflectă cu nostalgie despre faptul că a devenit străină de un fost iubit. „And no one here's to blame/ But what about your quiet treason?" (Și nimeni nu e aici de învinovățit/ Dar cum rămâne cu trădarea ta tăcută?), cântă ea despre scurta poveste de dragoste. „Am luat medicamentul miraculos de a merge mai departe/ Efectele au fost temporare/ Și te iubesc, îmi distruge viața.”

Apoi, pe piesa care dă titlul albumului, cântăreața face referiri mai specifice. „Uneori mă întreb dacă nu cumva o vei da în bară cu mine/ Dar i-ai spus lui Lucy că te vei sinucide dacă voi pleca vreodată”, cântă ea, referindu-se aparent la Lucy Dacus de la Boygenius, care este prietenă cu Healy.

„Și eu îi spusesem asta lui Jack despre tine, așa că m-am simțit văzută/ Toată lumea pe care o cunoaștem înțelege ceea ce este menit să fie”, continuă Swift, referindu-se probabil la prietenul de lungă durată Jack Antonoff, cel care a produs de altfel și melodia.

Pe piesa „My Boy Only Breaks His Favorite Toys”, Swift cântă despre faptul că a fost jucată de obiectul afecțiunii sale. „Pune-mă înapoi pe raftul meu/ Dar mai întâi, trage de sfoară și îți voi spune că aleargă pentru că mă iubește”, cântă ea într-un vers. (Alwyn a fost confruntat cu critici din partea fanilor de când s-au despărțit, pentru că părea să fugă de atenția care vine din faptul că se întâlnește cu o vedetă ca Swift).

Pe „Down Bad”, Swift dezvăluie că a fost „down bad crying at the gym” (ea a detaliat anterior pregătirea turneului pentru Time, împărtășind că s-a antrenat la Dogpound).

„Mi-ai luat toate hainele mele vechi doar ca să mă lași aici goală și singură/ Pe un câmp din același oraș vechi care cumva pare atât de gol acum”, cântă Swift, care a împărtășit în documentarul Miss Americana 2020 că s-a îndrăgostit de Alwyn și de „viața lui minunată, normală, echilibrată”, departe de lumina reflectoarelor.

Dar acum, „Cum îndrăznești să crezi că este romantic/ Să mă lași în siguranță și eșuată”, cântă ea în melodie.

Pe „So Long, London”, una dintre cele mai sfâșietoare piese de pe album, Swift detaliază încercarea de a salva o relație eșuată și singurătatea cu care s-a confruntat.

„Am încetat să mai încerc să-l fac să râdă/ Am încetat să mai încerc să găuresc seiful”, cântă ea, făcând mai târziu o referire la „casa din Heath” pe care a lăsat-o în urmă. (În interviul pentru coperta Time, Swift s-a destăinuit despre mutarea într-o „țară străină” - probabil Londra, Anglia, unde își petrecea adesea timpul cu Alwyn - pe fondul dușmăniei sale publice cu Kanye West și Kim Kardashian).

„Și sunt supărată că m-ai lăsat să-ți dau toată această tinerețe pe gratis”, cântă ea, reflectând ceea ce îi spusese lui Time despre dorința de a trăi liber.

„Faptul că m-am închis în casa mea timp de mulți ani - nu voi mai recupera niciodată acel timp”, a declarat ea pentru publicația Time.

Pe piesa „Fresh Out the Slammer”, Swift împărtășește în continuare cât de izolată se simțea în relația ei.  Swift cântă despre „fuga” către un alt iubit care o aștepta. „Now we're at the starting line/ I did my time”, cântă ea, referindu-se probabil la „The Starting Line”, o trupă des preluată de „The 1975”.

Taylor Swift pare să facă din nou aluzie la Healy pe „Guilty As Sin”. În cântec, ea vorbește despre cineva care îi trimite „lumini în centrul orașului” în timp ce ea „se îneacă în Nilul albastru”. (Healy a numit anterior trupa scoțiană „The Blue Nile” -trupa sa preferată din toate timpurile).

Vedeta pop se aprinde pe „Who's Afraid of Little Old Me” și „The Smallest Man Who Ever Lived”, chemând din nou un fost iubit după ce a dispărut. „Ai încercat să cumperi niște pastile de la un prieten al unor prieteni ai prietenilor mei/ Dar ei te-au părăsit/ Acum știi cum e”, cântă ea.

„Și nici măcar nu te vreau înapoi/ Vreau doar să știu/ Dacă ruginirea verii mele a fost scopul", continuă ea. (Despărțirea dintre Swift și Healy a devenit publică la doar câteva săptămâni după ce au fost văzuți pentru prima dată la începutul lunii mai, în timp ce ea se afla în turneu), scrie People.com.

Pe "loml", Swift își exprimă regretul că a reluat o relație cu un "escroc" care i-a vândut „o schemă rapidă de obținere a iubirii” și care a lăsat-o mai rănită ca niciodată.

„Mi-ai vorbit despre inele / Aș vrea să pot să nu-mi amintesc cum aproape am avut totul”, cântă ea. „Lașul pretindea că e un leu/ Trec prin împletiturile de minciuni/ 'Nu voi pleca niciodată' 'Nu contează'.”

Pe piesa „I Can Do It with a Broken Heart” (o piesă surprinzător de optimistă din punct de vedere melodic), Swift pare să cheme doi iubiți care i-au promis că va fi pentru totdeauna.

„El a spus că mă va iubi toată viața/ Dar acea viață a fost prea scurtă”, cântă ea la începutul melodiei. Apoi, mai târziu, „El a spus că mă va iubi pentru totdeauna/ Dar acel timp a fost destul de scurt.”

Pe „Smallest Man”, Swift atinge apogeul furiei: „Ai spus că fetele normale sunt "plictisitoare"/ Dar tu ai dispărut până dimineața.”.

„Ai stins luminile de pe scenă, dar încă mai cânți/ Și în văzul tuturor te-ai ascuns/ Dar ești ceea ce ai făcut/ Și te voi uita, dar nu te voi ierta niciodată/ Cel mai mic om care a trăit vreodată”, cântă ea.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine