O companie japoneză a dezvoltat un robot "transfomer" pilotat de om: ARCHAX

2 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Compania japoneză Tsubame Industries a creat ARCHAX, un robot transformer uriaș cu o cabină pentru un pilot.

Robotul costă aproximativ 400 de milioane de yeni (2.5 milioane de euro).

ARCHAX are 4,5 metri în înălțime și are o greutate  de 3,5 tone iar cabina din care se pilotează este situată în pieptul robotului.

Robotul este dotat cu nouă camere montate pe exteriorul lui ARCHAX ce transmit imagini în timp real către ecranele din cabină, ajutând pilotul să navigheze.

Mâinile robotului, ce sunt echipate și cu degete mobile, sunt controlate de două joystick-uri.

ARCHAX dispune de două moduri de deplasare: în configurația sa de robot, se ridică și merge cu 2 kilometri pe oră, iar când adoptă forma de vehicul, se apleacă și poate ajunge la viteze de până la 10 kilometri pe oră.

Alimentat de un motor electric pe baterie, robotul are tracțiune pe roțile din spate și direcție pe roțile din față. Dispune de 26 de grade de libertate și este controlat din cabina situată pe piept.

Tsubame este o companie mică din Tokyo, cu 9 angajați, specializată în fabricația, închirierea și repararea mașinăriilor de construcție, agricole, industriale, automobilelor și altor echipamente și piese.

Compania intenționează să vândă acest robot unui public restrâns de persoane deoarece producția la scară largă nu este posibilă în acest moment.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine