Mesajul dureros postat de Rebeca Onoriu, una dintre fiicele celebrei Gabi Luncă, după moartea artistei

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Gabi Luncă a murit, iar a scurt timp de la confirmarea decesului, fiica artistei, Rebeca Onoriu, a postat un mesaj dureros pe Facebook.

article img

Gabi Luncă și Ion Onoriu. Sursa foto: Arhivă

Mesajul dureros al fiicei artistei Gabi Luncă

Celebra artistă de muzică lăutărească a cucerit inimile românilor cu muzica ei. Vedeta pentru cântecele sale mai ales în perioada Comunismului, Gabi Luncă a cântat la cele mai importante petreceri din lumea bună a Capitalei.

Alături de soțul ei, Ion Onoriu, cântăreața făcea spectacol la fiecare eveniment la care era invitată. Muzica de petrecere este cea care a făcut-o celebră în România, iar în București nu era săptămână în care artista să nu cânte.

Citește și: Nelu Ploieșteanu a murit de COVID-19! Gestul artistului înainte să moară a bulversat personalul medical

După moartea cântăreței Gabi Luncă, una dintre fiicele ei, Rebeca Onoriu, a postat pe Facebook un mesaj dureros însoțit de o poză în care mama sa apare alături de tatăl său, care a murit cu câțiva ani în urmă. Îndurerată, tânăra a scris că cei doi părinți ai săi s-u revăzut în Ceruri, unde cu siguranță vor susține concerte pentru Îngeri.

article img

Ion Onoriu și Gabi Luncă, în zilele lor de glorie. Sursa foto: Facebook

„După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreună Celui pe care L-au iubit și L-au slujit o viață întreagă! O sa ne revedem.”, a scris Rebeca Onoriu, pe rețeaua de socializare Facebook.

Relația de iubire a artistei Gabi Luncă cu Ion Onoriu

Ion Onoriu, soțul cântăreței Gabi Luncă, a murit în ianuarie 1988. Era tot artist, acordeonist, și făcea echipă cu soția sa la petreceri. Cei doi s-au căsătorit în 1964, însă în mariajul lor au trecut prin multe probleme, mai ales în perioada ceaușistă.

Soțul lui Gabi Luncă mai fusese căsătorit, avea și copii cu fosta soție, undeva la sat. S-au mutat împreună și au început să cânte peste tot la petreceri. Toata crema Bucureștiului îi chema la sindrofii.

Cântăreața și-a cumpărat un apartament de frică să nu fie părăsită, iar Ion Onoriu să se întoarcă la fosta soție, iar el și-a luat o mașină. Cei doi aveau și șofer, erau cunoscuți peste tot în țară, erau chemați la toate evenimentele, însă autoritățile profitau de celebritatea lor.

Citește și: Cornelia Catanga a murit. Artista era infectata de coronavirus

„Uite care e treaba, pentru că tu ai o casă la ţară în care stau copiii tăi cu mama lor, eu am să-mi cumpăr această casă pe numele meu şi tu să-ţi cumperi o maşină. A fost foarte încântat de hotărârea mea. Încă mă întrebam dacă Onoriu se va întoarce la fosta soţie, iar în aceste condiţii am vrut să am un loc sigur în care să locuiesc. Am cumpărat casa cu o chitanţă de mână, făcută în prezenţa martorilor. Aşa am ajuns proprietară, dar fără buletin de Bucureşti. Pe vremea aceea era foarte dificil să obţii buletin de Bucureşti.

De acum am intrat şi noi în rândul lumii?! Aveam casă, aveam maşină, chiar şi şofer, dar ca să pot să am şi eu drept de şedere în Bucureşti, trebuia să fiu căsătorită. Eu eram cu Onoriu, dar fără acte. Ca să obţii buletin de oraş la acea vreme, trebuia să te căsătoreşti cu cineva din localitate.”, a povestit Gabi Luncă, despre cum s-a cunoscut și a început relația cu Ion Onoriu.

Ce a făcut Gabi Luncă pentru a obține buletin de București

Celebra cântăreață era șantajată de polițiști, care o chemau să cânte gratis la petreceri în schimbul unui buletin de Capitală.

„Oricând mergea la vreo nuntă sau aniversare ne cerea să fim prezenţi şi să cântăm fără să ne plătească. Mai mult de atât, tot ce vedea la noi în casă şi îi plăcea lua fără să mai întrebe. Într-o seară pe la 1 ne-a chemat să cântăm la nunta unui neam de-al său.

«Dacă nu veniţi, doamna Gabi, să cântaţi la această nuntă, te-ai lins pe bot cu stabilirea definitivă în Bucureşti». M-am necăjit, am plâns şi atunci am luat hotărârea de a ne cununa fiecare cu cineva din Bucureşti. Bineînţeles că şi asta s-a făcut pe bani, cu bună înţelegere.”, a mai povestit, nostalgică, la un moment dat, artista.

Celebra Gabi Luncă s-a născut pe 16 octombrie 1938 la Vărbilău, în județul Prahova. Pentru că era talentată, în 1951, cântăreața a început să cântă cu tatăl ei, Dumitru Luncă, violonist în cadrul Orchestrei Armatei din Ploiești.

La doi ani după această experiență, Gabi Luncă a devenit solista orchestrei de muzică populară a Clubului Muncitoresc din Băicoi. Artista a cunoscut celebritatea la 17 ani, după ce s-a angajat la Orchestra Flacăra Prahovei din Ploiești, scrie Libertatea.ro.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine