„Magicianul” Marian Râlea, dărâmat după moartea actriței Adina Cristescu: „A trăit ca o candelă care i-a luminat și încălzit pe cei din preajma sa”

5 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Marian Râlea, zis și „Magicianul” sau „Magi”, a publicat un mesaj după ce a aflat că actrița Adina Cristescu a murit. Actorul și-a exprimat regretul, durerea, dar și dorul după dispariția prematură a actriței, care s-a stins din viață la 56 de ani.

Adina Cristescu a murit la 56 de ani

Marian Râlea, îndurerat după ce a aflat că actrița Adina Cristescu a murit

„Azi a plecat dintre noi spre Împărăția cea Albă actrița Adina Cristescu. Un talent al generației sale, recunoscut de regizorii Radu Jude, Cristi Puiu și alții. Adina Cristescu a fost un mare prieten de suflet, un tovarăș de drum lung. A trăit cu sinceritate și modestie ca o candelă care i-a luminat și încălzit pe cei din preajma sa.

Un adevărat prieten. Cei mici și cei mari care au fost la teatrul Abracadabra o să-și aducă aminte cu drag de Buna Poveștilor! Întreaga echipă a teatrului este alături de familie în aceste momente de grea încercare și durere. Te vom iubi mereu, draga noastră prietenă. Dumnezeu să te odihnească!”, este mesajul lui Marian Râlea, publicat pe social media, după ce a aflat că actrița Adina Cristescu a murit.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi zâmbind
Actrița Adina Cristescu a murit la 56 de ani

„Buna Poveştilor s-a retras, discret, spre Tărâmul acela de poveste... Deja ne este dor de EA şi de toate minunile pe care le făcea, sub lumina reflectoarelor, pentru ca Magia Basmului să prindă formă şi culoare, să fie rotundă ca luna şi luminoasă ca stelele, la Teatrul Naţional pentru Copii Abracadabra, încă din prima clipă a proiectului.Să-ţi fie somnul lin şi îngerii aproape, Buna Poveştilor!

Şi să veghezi, dragă Adina Cristescu, în continuare, ca basmele să prindă formă şi culoare în scenă, în toate aceste "Duminici la Teatrul National pentru Copii Abracadabra ce vor urma, căci din Poveste mult mai este...”, este mesajul postat de Duminici la Teatrul National pentru Copii Abracadabra.

Elvira Deatcu a postat un mesaj de adio după ce a aflat de moartea actriței Adina Cristescu

Actrița, regizoarea și scenarista de teatru și film, Adina Cristescu, cunoscută și ca „Buna Poveștilor” de la Teatrul Național pentru Copii "Abracadabra", a încetat din viață. Vestea tristă a fost transmisă și de Elvira Deatcu.

Născută pe 17 august 1967 în București, Adina Cristescu a avut o carieră strălucită în lumea artistică românească. În domeniul teatral, ea a fost o figură emblematică în cadrul Teatrului Național pentru Copii, un proiect dezvoltat de Fundația Abracadabra sub îndrumarea actorului Marian Râlea, colaborând strâns cu Teatrul Național din București. Acest spațiu le-a oferit copiilor oportunitatea de a deveni eroii poveștilor, ajutându-i să depășească fricile și să se identifice cu caracterele puternice și curajoase din legende românești, tradiționale și contemporane. Adina a fost acolo pentru a le oferi îndrumare și sprijin.

În cinematografie, Adina a avut roluri remarcabile precum Valeria din „Cenușa păsării din vis” (1989), o apariție în „Prea târziu” (1996), Mireasa din „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” (2007), un rol în „Trenul foamei” (2010), și vânzătoarea din „Aurora” (2010). A explorat, de asemenea, regia și scenariul, consolidându-și astfel poziția în lumea artistică.

Într-o postare pe Instagram, Elvira Deatcu și-a exprimat durerea și regretul față de pierderea Adinei Cristescu, rememorând amintiri și calități ale acesteia. Mulți alți actori, inclusiv Andi Vasluianu, și-au exprimat, de asemenea, tristețea lor la auzul veștii.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine