Gabriela Firea, însoțită de Marcel Ciolacu și Robert Negoiță la alegeri. Detaliul neobservat din ținuta fostului primar al Capitalei în ziua votului

7 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Larisa Ciută

Gabriela Firea și-a făcut apariția la secția de votare însoțită de Marcel Cioalcu, premierul României, Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 din Capitală, dar și alți susținători din PSD. Fostul primar al Capitalei a purtat o ținută cu care a transmis un mesaj puternic, însă detaliul a fost neobservat de multe persoane.Gabriela Firea a pășit cu zâmbetul pe buze spre cabina de vot, de unde a ieșit cu zâmbetul pe buze. La alegerile locale și europarlamentare din 2024, soția lui Florin Pandele, primarul din Voluntari, a mărturisit că în momentul în care a pus ștampila pe buletinul de vot s-a gândit la „toți tinerii din București. De asemenea, la seniorii Capitalei noastre, la copii și la adulți. La persoane sănătoase, dar și la persoane cu dizabilități.”

Gabriela Firea a atins și un subiect sensibil din ultima vreme, anume mizeria din parcuri, cu aluzie către Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, unde gunoaiele au devenit o problemă de câțiva ani pentru locuitorii din zona de Nord a Capitalei. De altfel, fostul primar al Capitalei și-a dorit să pună în discuție și problema drogurilor, dar și a construcțiilor ilegale din București.

„Am votat cu gândul la oamenii care vor să aibă din nou parcurile curate în Capitală, care vor să vadă că pe șantiere se lucrează și că sunt rezultate în ceea ce privește fluența în trafic, problema termoficării și, de asemenea, siguranța în școli și lupta reală împotriva drogurilor.”, a mai spus Firea, după ce a votat la alegerile locale și europarlamentare din 2024.

Gabriela Firea, susținută la alegeri de cei mai importanți oameni din PSD
1 / 4


Gabriela Firea, îmbrăcată într-o ținută simplă la alegeri, dar cu mesaj puternic

Gabriela Firea și-a făcut apariția la secția de votare cu mai mulți susținători alături, printre care Marcel Ciolacu, Robert Negoiță, Daniel Băluță și Petre Florin Manole, președintele PSD al Sectorului 1.

Fostul primar al Capitalei a purtat, cu această ocazie, o pereche de blugi albaștri simpli, platforme crem în picioare, un tricou alb cu o inimă roșie în mijloc și un sacou.

  • Inima de pe tricoul Gabrielei Firea are o semnificație puternică în istorie, fiind considerată un „simbol cu o existențã durabilã, desemnând nucleul emoțional, moral, intelectual sau spiritual al ființei umane”, potrivit Historia.
  • De altfel, roșul semnifică „culoarea sângelui, istoric a fost asociat cu sacrificiul, pericolul și curajul.”, potrivit Wikipedia.

Așadar, Gabriela Firea nu și-a ales întâmplător ținuta, care a avut un mesaj puternic, chiar dacă foarte discret și neobservat de majoritatea oamenilor care au întâmpinat-o la secția de votare.

Gabriela Firea este originară din Bacău, a făcut Facultatea de Litere la București, specializarea Bibliologie și Știința Informării, după care studii în economie, Management bancar și bursier, dar și un curs de brokeraj, urmând și un doctorat în studii economice, la care a renunțat în 2016, când a devenit primar al Bucureștiului.

Cariera Gabrielei Firea a început în 1999, însă pentru puțin timp, ca apoi să devină jurnalistă și prezentatoare în cadrul grupului Intact. În 2002 a apărut pe coperta revistei „Despre tine” cu declarația „Decât politician, mai bine casnică”.

Galerie imagini 1 / 2

Gabriela Firea a ocupat și funcțiile de consilieră pentru relații publice și imagine a premierului Mugur Isărescu în ianuarie 2000, purtătoare de cuvânt și secretar de stat, șefă a Departamentului pentru Comunicare din cadrul Guvernului Mugur Isărescu (februarie-decembrie 2000).

Gabriela Firea a condus Capitala în perioada 2016-2020, a fost ministru al Familiei și Egalității de Șanse în guvernul Nicolae Ciucă și guvernul Marcel Ciolacu din 25 noiembrie 2021 - 14 iulie 2023.

Gabriela Firea candidează la Primăria Capitalei împotriva lui Nicușor Dan, Cristian Popescu Piedone, Sebastian Burduja.

Ultimele date dintr-un sondaj realizat de PSD au arătat preferințele oamenilor în ceea ce-l privește pe viitorul primar al Capitalei:

  • Nicuşor Dan, independent susţinut de Alianţa Dreapta Unită - 28,6%,  
  • Gabriela Firea (PSD)- 26,5%
  • Cristian Popescu - Piedone (PPUSL) - 15,2%
  • Sebastian Burduja (PNL) - 13,8%.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine