Dennis Man, noul Hagi al României! Cine este, de fapt, arădeanul premiat de Hagi la 11 ani și vândut la Steaua cu 500 de mii de euro, la 18 ani

3 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Larisa Ciută

Dennis Man este unul dintre oamenii momentului, după victoria Românie cu Ucraina la EURO 2024. Arădeanul, în vârstă de 25 de ani, are o poveste interesantă de viață, marcată și de câteva cumpene pe care le-a avut în cariera lui de fotbalist.

Dennis Man, alături de Gică Hagi, pe când fotbalistul avea doar 11 ani (stânga) - Dennis Mann, la 25 de ani (dreapta)


Dennis Man este noua senzație a fotbalului românesc. Atacantul de la Naționala României este primul fotbalist care a reușit două pase decisive pentru România într-un meci la un turneu final, după Gheorghe Hagi în partida contra Columbiei la Cupa Mondială din 1994, scrie sport.ro.

Grație lui Dennis Man, România a triumfat! Atacantul a asigurat pasele decisive pentru două dintre goluri, primul și ultimul, la partida dintre România și Ucraina. Dennis Man a fost omul meciului luni, 17 iunie, la EURO 2024.

Dennis Man este un fotbalist român născut pe 26 august 1998 în Vladimirescu, Arad. Evoluează pe poziția de atacant pentru clubul Parma din Serie B și pentru naționala României.

Dennis Man joacă fotbal de la 6 ani, iar la 11 ani a fost premiat de Hagi

Dennis Man și-a început cariera la Atletico Arad, urmând o tradiție fotbalistică din familie, tatăl său fiind antrenor de fotbal.

Dennis Man a fost descoperit de antrenorul Alexandru Meszar la un meci al echipei Atletico Arad cu o echipă din satul Vladimirescu, unde locuia Dennis, și a fost inclus ulterior în programul de juniori al clubului.

Dennis Man a jucat la Atletico Arad din 2004 (la vârsta de 6 ani) până în 2015 (la vârsta de 17 ani), după care s-a mutat la UTA Arad.

Talentul său a atras rapid atenția, iar la vârsta de 18 ani a transferat la FCSB, una dintre cele mai importante echipe din România.

La FCSB, Dennis Man a cunoscut o ascensiune rapidă, devenind titular indiscutabil și marcând goluri decisive. A câștigat Cupa României în 2020 și Supercupa României în 2021, contribuind semnificativ la performanțele echipei.

În 2021, Dennis Man a făcut o mutare curajoasă, după ce a fost transferat la Parma Calcio 1913, din Serie B italiană. Debutul său în Serie A a avut loc în 2021, Man reușind să marcheze și să ofere pase decisive chiar și în competiția dificilă din Italia.

Dennis Man a debutat la naționala României în 2018 și a devenit rapid un jucător important pentru "tricolori". A fost convocat la Euro 2020, unde a jucat în toate cele trei meciuri ale României.

2004-2015: Atletico Arad (juniori)

2015-2016: UTA Arad (Liga a II-a)

2016-2018: FCSB (Liga I)

2018-2021: Brescia (Serie B)

2021-prezent: Parma (Serie B)

Cât valorează: Dennis Man, de la 500 de mii de euro la 9 milioane de euro

Agentul lui Dennis Man este Giovanni Becali, fiul lui Victor Becali, un nume cunoscut în fotbalul românesc.

Deși Victor Becali a fost implicat inițial în negocierile lui Dennis Man cu Parma, Giovanni a preluat rolul de agent principal al jucătorului. El este cel care se ocupă de contractele lui Dennis Man, de negocierile cu echipele interesate și de promovarea imaginii fotbalistului.

Giovanni Becali este un agent ambițios și tenace, care a reușit să obțină contracte importante pentru clienții săi. El are o relație bună cu Dennis Man și este convins că fotbalistul are un potențial enorm de a ajunge la un nivel și mai înalt.

Conform Transfermarkt, Dennis Man are o valoare de piață de 9 milioane de euro, făcându-l unul dintre cei mai valoroși fotbaliști români.

Dennis Man este un tânăr discret, care preferă să se concentreze pe fotbal. Este pasionat de muzică și de mașini. Are un tatuaj pe mână cu fratele său, Alberto, și unul pe ceafă cu o cruce înaripată.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine