Delia, criticată și susținută după podcastul cu Răzvan Exarhu. Care este primul semn de bătrânețe: „Când faci copil”

6 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Delia Matache a vorbit deschis într-un interviu acordat jurnalistului și omului de radio Răzvan Exarhu, chiar la ea acasă, o premieră, de altfel. Sinceră, așa cum o știm,. artista a răspuns fără menajamente întrebărilor, chiar dacă unele au atras un val de critici. O întrebare, într-un context pe care urmează să vi-l explicăm, a fost: care este primul semn că îmbătrânești? Răspunsul nu a fost, însă pe placul tuturor.

Delia și Răzvan Exarhu au dezbătut mai multe subiecte despre viața artistei ăn podcastul filmat la ea acasă. Unul dintre subiecte a fost și despre îmbătrânire, dar și despre vârstă.

Jurnalistul a întrebat-o dacă are o problemă cu vârsta și de ce, iar Delia i-a răspuns că „am, am. Mă enervează problema oamenilor cu vârsta. Asta mă deranjează, de asta pare că am o problemă cu vârsta, pentru că mă deranjează percepția oamenilor legată de vârstă. Stresul pe care îl au oamenii. Și faptul că mi se pare că împrumut din stresul lor și-l iau asupra mea și nu-i al meu, că eu n-am venit cu el, eu nu-l vreau. Luați-vă problemele voastre cu vârsta, cu câți ani ani. N-am stresul ăsta, nu stau să mă gândesc câți ani am, cu ce se mă îmbrac în funcție de vârstă.”, a spus Delia Matache.

Răzvan Exarhu a continuat, apoi, cu întrebarea: care este primul semn de bătrânețe?, iar Delia a răspuns sinceră „când faci copil”. Însă artista a explicat și motivul pentru care a făcut această afirmație.

Delia explică când este important să faci un copil

De altfel, cântăreața a punctat un detaliu foarte important, pentru că atunci când cineva alege să facă un copil trebuie să devină mult mai responsabil cu ceea ce face, mai ales că o viață depinde de ea, lucru de care nu toți oamenii sunt conștienți. În România, foarte mulți copii ajung în orfelinate sau cresc în familii în care nu au parte de condițiile de educație de care un copil ar trebui să beneficieze.

„Pentru că devii ... Te responsabilizează foarte tare și pentru că trebuie să devii un ic mai în vârstă decât ești ca să fii puțin matur și să ... Cred că dacă ai foarte multe griji, dacă te interesează foarte mult mediul social în care trăiești și te raportezi foarte mult la asta îmbătrânești.”, a spus Delia Matache.

Un aspect important, potrivit psihologilor, oamenii care își doresc să facă un copil ar trebui să fie foarte bine cu ei, să-și vindece traumele, dacă ele există, dar și alte probleme emoționale, pentru ca în momentul în care un copil apare pe lume, apar și responsabilități în plus, de care mulți nu sunt conștienți că le pot și duce la bun sfârșit. Fricile sunt cele care acaparează societatea în care trăim, destul de alertă, așa cum și Delia spune în podcast.

Potrivit statisticilor, în țara noastră peste o mie de copii sunt abandonați anual în spitale de către mame, iar mulți dintre acești micuți au probleme de sănătate și au nevoie de afecțiune și îngrijire de la părinți, care preferă să-i părăsească încă din primele zile de viață.

De altfel, rata de abandon școlar la noi în țară, potrivit ultimelor statistici, este de 7,9% în București, cu  11% în regiunea de Vest și chiar 23% în Sud-Est și Centru. România este una dintre primele țări în top din Uniunea Europeană în care rata abandonului școlar a rămas constantă, în comparație cu alte state membre.

Afirmațiile Deliei din podcastul lui Răzvan Exarhu a împărțit România în două tabere, așa cum se întâmplă în orice situație. Până la urmă, nu toată lumea poate fi de acord cu trăirile și alegerile unui om. Unii au criticat-o pentru că ce a spus, alții au susținut-o.

Delia, motivul pentru care nu vrea copii

„Eu n-am spus că nu vreau copii. Nici măcar n-am spus asta. Eu eram într-un live pe TikTok. Ceea ce se întâmplă extrem de rar. Eram la un concert la Timișoara, într-o cameră de hotel și am zis hai, mă, să intru. Și ăștia îți pun întrebări și tu răspunzi. Vorbim. Și ... copii, copii, copii, de ce nu faci copii. Și eu, bă, lăsați-mă, mă. Că nu ... Era o chestie interactivă.

Nu a fost o declarație de-a mea în care spuneam: hey, vreau să vă anunț pe toți, opriți-vă, că eu am ceva de zis. Nu vreau să fac copii, n-am spus asta niciodată, nu mi-aș pierde vremea cu așa ceva. A fost o chestie interactivă, titlurile ziarelor spuneau altceva, au luat bucata aia, mă rog. Dar, în continuare cred că nu vreau să am copii. N-am încurajat oamenii ...

Mi s-a spus că greșesc, pentru că sunt un model, iar dacă eu zic că nu fac copii, oamenii nu mai fac copii. Și o să fim mai puțini. Mi s-a reproșat asta. Ar fi interesant să funcționeze (n.r. râde). Mama s-a obișnuit cu ideea și mi-a spus recent că foarte bine, stai fără griji.

Nu este vorba că îmbătrânești, este vorba că nu aș putea sta toată viața cu o grijă enormă, mare, pentru că mi se pare că este o chestie care te schimbă foarte mult. Pentru că ai un stres foarte mare cu acel copil, îl cari toată viața ta după tine, nu scapi de el niciodată, decât când mori, iar chestia asta te panichează.”

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine