Afecțiunile de care suferă Delia Matache. Drama din spatele succesului de milioane de euro

Publicat:
4 minute

Delia Matache are un succes formidabil pe plan profesional, căci e una dintre cele mai bune voci din România. Puțini știu drama din spatele milioanelor de euro pe care le deține împreună cu soțul ei, Răzvan Munteanu, care a știut să-i fructifice talentul. Delia Matache suferă de mai multe afecțiuni.

Bolile de care suferă Delia Matache

Delia Matache este una dintre vedetele care nu se dă în stambă când vine vorba despre câștigurile sale, viață personală, dar și alte aspecte care țin de intimitatea ei. Artista a mai semnalat, ocazional, pe rețelele de socializare, dar și la TV, în puținele interviuri pe care le-a dat, modul superficial în care tratăm anumite afecțiuni, despre cum ignorăm bolile de care suferim, dar și despre presiunea socială care, de multe ori, ne îndeamnă să nu vorbim liber despre ce simțim.

Delia suferă de ADHD

Bolile de care suferă Delia Matache, cel puțin cele făcute publice până acum, sunt ADHD, misofonia, anxietate și sindromul Peter Pan. În mare parte, jurata iUmor a oferit explicații despre impactul acestor afecțiuni asupra vieții ei, afecțiuni cu care mulți dintre oameni suferă, însă pe care fie nu le-au depistat, fie le este rușine să vorbească despre ele.

În multe postări de pe Instagram, Delia Matache a lăsat exemple despre cum se simte o persoană care suferă de ADHD, postări în care face referire, în mod direct, despre cum se simte ea cu această afecțiune de care suferă.

Misofonia, boala cu care se luptă Delia Matache

De altfel, Delia Matache a explicat și impactul misofoniei asupra ei, mai ales că este și artistă și e nevoită să suporte sunetele. Ce este misofonia, boala de care suferă Delia? Ei bine, este vorba despre un sindrom care dezvoltă o sensibilitate la sunete. Poate da tulburări de comportament, poate afecta viața socială, se manifestă prin furie, izolare, iar persoanele care nu știu cum să gestioneze această boală pot deveni agresive fizic sau verbal. Anumite sunete pot declanșa aceste reacții. Potrivit unor studii recente, una din cinci persoane suferă de misofonie.

Anxietatea, tulburarea despre care Delia Matache a vorbit deschis

Delia Matache a vorbit deschis și despre stările de anxietate pe care le simte de foarte multe ori, anxietate care poate proveni pe fondul afecțiunilor menționate mai sus. „Nu pot să spun că am avut niște probleme, niște drame, dar am faze în care mă cuprinde anxietatea. Pot fi minute în care simt o stare care nu îmi este foarte confortabilă și poate fi legată de un mic detaliu, poate fi provocată de o ieșire în public pe care nu o pot controla sau care nu-mi provoacă plăcere.”, a declarat Delia Matache.

Ce este sindromul Peter Pan, boala de care suferă Delia

De altfel, jurata iUmor a vorbit și despre sindromul Peter Pan. Această tulburare se manifestă prin dorința de a se comporta mult prea copilărește pentru un adult. Sindromul Peter Pan a fost descoperit în 1983 de către psihologul Dan Kiley, iar potrivit teoriei acestuia, adulții care suferă de această afecțiune nu au capacitatea necesară pentru anumite responsabilități, deși sunt persoane inteligente.

„În esență, suntem niște copii dezvoltați. Ni se mai ridează pielea, avem experiență și bani, dar tot copii suntem. Ne cumpărăm jucării. Cu aceeași bucurie, mă uit și fac: iiii, magazin de jucării, orice, cosmetice, tricouri. Și n-ai voie să uiți, depinde cum te-a marcat copilăria. Pe mine, copilăria mea m-a marcat.”, a povestit Delia Matache. Smiley suferă și el de aceeași afecțiune.

Cu toate astea, Delia Matache este un exemplu de artist, are o voce incredibilă, mereu a fost prezentă pentru fanii ei și socializează constant cu ei pe Instagram, locul în care este cel mai mult activă.

Ce avere are Delia Matache

Delia Matache se numără printre cei mai bogați artiști din România, cu o cifră de afaceri de 9 milioane de lei, în 2020, pentru activitatea firmei pe care o deține. Cântăreața încasează mii de euro și pentru prestația ca jurat la iUmor sau XFactor.

De altfel, are peste jumătate de milion de utilizatori pe Youtube, de pe urma căruia încasează în jur de 200 de mii de euro anual, dar și peste 3 milioane de urmăritori din Instagram și Facebook, unde postează diferite contracte de publicitate pentru care încasează chiar și sute de mii de euro anual.

Concertele, petrecerile private și alte evenimente sunt plătite consistent. Delia Matache cere în jur de 20 de mii de euro, dar asta pentru că are un întreg band în spate și face cu adevărat show, nu doar cântă.

Nu vă gândiți că succesul a venit peste noapte, căci Delia activează în domeniul muzical de peste 20 de ani, iar viața de artist, oricât de distractivă ar părea din afară, nu e deloc ușoară. Nopțile pierdute și zilele petrecute în autocar, cu drumuri în toată țara sau chiar în afara granițelor își spun cuvântul. Nu mai punem la socoteală presiunea socială.

De aici și dorința Deliei de a pleca anual în diferite vacanțe, multe dintre ele scumpe. Însă, până la urmă, o viață avem. La capitolul locuință, Delia și soțul ei dețin un penthouse în zona de Nord a Capitalei, achiziție în valoare de 3 milioane de euro.

Ca să încheiem într-o notă pozitivă, ascultați și ultimul single lansat de artistă, care face furori pe Youtube, de câteva săptămâni bune. Enjoy!

Poți să ne urmărești și pe Facebook și Instagram.

Mai multe pentru tine