Coșmarul trăit de Florin Dumitrescu la „Chefi la cuțite”: „Habar nu aveţi niciunul dintre voi la ce compromisuri am fost „supus”

7 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Alexandra Marin

Chef Florin Dumitrescu a făcut o primă declarație privind deciziile sale de a renunța la filmările unui nou sezon al emisiunii „Chefi la Cuțite”, implicit la ieșirea din show-ul culinar. Într-un mesaj video postat pe Facebook, Dumitrescu susține că, în urma notificărilor primite de la avocații trustului, și-ar fi pierdut libertatea de exprimare, identitatea și toate drepturile posibile, doar pentru că a semnat un contract.

Florin Dumitrescu, în live-ul de pe social media. Ilustrație: Actualitate.net


În această declarație, Florin Dumitrescu a ținut să menționeze este restricționat de contractul de confidențialitate cu trustul, dar și despre procesul pe rol, cât și de amenințările avocaților, în cazul în care oferă public informații din dosar.

Chef Florin Dumitrescu menționează că are două procese pe rol cu trustul media Antena Group, legate de interpretarea unor clauze contractuale, însă confidențialitatea semnată îl împiedică să ofere detalii despre acestea.

Florin Dumitrescu își exprimă frustrarea față de situația actuală pe social media, printr-un mesaj controversat. El vorbește despre compromisurile pe care le-a făcut de-a lungul timpului și dezvăluie că nu poate reacționa public la articolele negative din presă sau la atacurile pe rețelele sociale, din cauza confidențialității contractului, însă asta nu înseamnă că nu-l deranjează sau nu vede ce scriu oamenii despre el și familia sa.

După aceste dezvăluiri, Florin Dumitrescu mai menționează că nu știe care vor fi urmările deciziei sale de a vorbi public despre situația cu fostul său angajator, Antena 1. Această dezvăluire vine la câteva luni după ce Antena 1 a renunțat la cei trei jurați ai emisiunii "Chefi la Cuțite" și a anunțat noi jurați în octombrie și decembrie 2023.

Situația în care se află Chef Florin Dumitrescu atrage atenția asupra unor aspecte sensibile din industria media și a divertismentului.Mesajul complet al lui Florin Dumitrescu pe social media

Florin Dumitrescu a ales să tacă până în momentul de față, chiat dacă zvonurile i-au afectat familia. Este vorba despre presupusul divorțat pe care fostul jurat de la „Chefi la cuțite” l-ar fi avut cu soția, lucru pe care a ținut să-l clarifice, dar și despre plecarea de la Antena 1.

„Sunt foarte multe chestii de clarificat şi sunt multe aspecte pe care nu le pot clarifica fără să fiu apoi acuzat de cine ştie ce. În condiţiile în care mă aflu acum, cu procesul pe rol, cu ameninţări de la avocați, cred că nici ameninţări nu pot să spun, cu notificările pe care le tot primesc de la avocaţii fostului trust cu care am colaborat.
E sensibilă povestea. Nu ştiu cum să fac legătură cu toate articolele negative din presă din ultima perioadă şi cu toate conturile de TikTok care mă dau divorţat de familie şi în care apar tot felul de probleme personale care nici măcar nu sunt reale, cu situaţia în care ne aflăm.
Nici nu ştiu, am voie sau nu am voie să fac legătura, am voie sau nu am voie să fac acest filmuleţ public”.

„Mi se pare că e aşa într-o zonă din asta super gri în care eu, ca persoană, mi-am pierdut dreptul la liberă exprimare, mi-am pierdut dreptul de a fi cine sunt, mi-am pierdut toate drepturile posibile, doar pentru că am semnat un contract.
E un pic dubios şi un pic cam greu de dus. Ca să ştiţi, să înţelegeţi situaţia prin care trec. Am două procese pe rol. În civil. Pentru, să spunem aşa, interpretarea unor clauze din contract. Interpretare pe care o va decide judecătorul de partea cui este dreptatea, de partea angajatorului sau de partea mea.
Confidenţialitatea pe care eu am semnat-o în acest contract mă împiedică să vorbesc şi să spun despre ce este vorba şi despre cum stau lucrurile. Nu pot să fac asta, am o confidenţialitate semnată, am un NDA”.

„Nu pot nici să reacţionez public la băţul băgat prin gard de diverşi oameni sau diverse articole. Bă, dar începe să deranjeze un pic. Şi de-aia spun: Dumnezeu e sus şi vede. Şi tot răul ăsta pe care îl fac unii oameni, gratuit şi din simplă răzbunare, se va întoarce împotriva lui.
Nu le doresc asta, eu nu trăiesc cu speranţa că se va întoarce împotriva lor, dar aşa e firesc, aşa e viaţa, karma. Faci rău, ţi se întoarce. Eu, personal, vă spun sincer, timp de nouă ani de zile am crezut că am lucrat într-un loc mişto şi mi-am dedicat aceşti ultimi nouă ani cu speranţa că fac bine.
Bă, s-au şters cu buretele. Nouă ani de zile eu n-am existat din punct de vedere profesional. Şi atunci ce fac? Nu stau eu liniştit lângă familia mea? Un timp pe care l-am pierdut efectiv departe de ei, cu compromisurile toate pe care le-am făcut de-a lungul vremii?
Compromisuri de care habar nu aveţi niciunul dintre voi la ce compromisuri am fost „supus”, să zicem, doar pentru că aveam un contract semnat”.Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine