Foștii jurați de la Chefi la cuțite, Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea, dați în judecată de Antena 1. Îi obligă să se întoarcă

5 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Foștii chefi de la Antenă au fost dați în judecată de trustul în care au fost vedete până acum o lună, când Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea au decis să plece pe nepusă masă, fără o explicație, încălcând astfel și contractul de muncă semnat. Antena Group îi obligă să se întoarcă la cârma emisiunii.

Antena 1 i-a dat în judecată împotriva celor trei foști jurați ai emisiunii „Chefi la Cuțite”, Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea, cerându-le să respecte contractul semnat și astfel să revină pe platourile de filmare. Actul vine la o lună după ce aceștia au refuzat să mai filmeze următorul sezon, cel de-al 13-lea, deși se aflau sub contract cu postul de televiziune.

Așadar, postul de televiziune a intentat procesul împotriva celor trei foști chefi de la Antenă pe data de 23 noiembrie la Tribunalul București, potrivit site-ului instanțelor de justiție din România.

Galerie imagini 1 / 3

Conflictul a izbucnit în urma anunțului celor trei chefi că nu vor mai participa la cel de-al 13-lea sezon al emisiunii „Chefi la Cuțite”. Aceștia erau încă sub contract cu Antena 1 în luna octombrie, când au exprimat decizia lor de a nu reveni pe platourile de filmare.

După decizia chefilor de  nu mai filma sezonul 13, luna trecută, Antena 1 a emis un comunicat de presă surprinzător, în care anunța despărțirea de cei trei jurați ai emisiunii culinare.

Potrivit comunicatului, motivul acestei decizii a fost refuzul celor trei de a participa la filmările din octombrie 2023, în ciuda faptului că postul de televiziune le-a comunicat calendarul de filmare încă din martie 2023. Refuzul a fost exprimat cu foarte puțin timp înainte de data stabilită pentru începerea filmărilor sezonului 13.

Antena 1 a menționat că cei trei chefi s-au justificat prin afirmații privind oboseala și nevoia de odihnă. Cu toate acestea, postul de televiziune a subliniat că aceștia au beneficiat de o pauză de șase luni înainte de noul sezon, iar refuzul lor a fost considerat a fi o încălcare a contractului lor de prestații artistice.

În urma acțiunilor legale întreprinse de Antena 1, instanța va trebui să stabilească dacă foștii jurați Chefi la Cuțite au încălcat într-adevăr contractul semnat cu Antena Group și dacă vor fi obligați să revină pe platourile de filmare pentru a continua emisiunea sau să plătească eventuale despăgubiri.

Acest conflict aduce în prim-plan întrebări despre relația dintre televiziuni și personalitățile care apar în emisiunile lor, precum și despre obligațiile contractuale ale acestora în fața posturilor de televiziune. Este de așteptat ca procesul să atragă atenția publicului și să ofere clarificări cu privire la drepturile și obligațiile celor implicați în astfel de contracte de prestare artistică.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine