Cine este cu adevărat pastorul violator din județul Arad. Lăcătuș Nonu-Iosif și-a violat 16 ani trei fiice, iar pe una a lăsat-o însărcinată: „Ne bătea rău, lua ranga să ne dea în cap”

7 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Larisa Ciută

Trei surori au trăit clipe greu de imaginat, după ce tatăl lor le-a violat în mod continuu de la vârste fragede. Lăcătuș Nonu-Iosif, un pastor din orașul Ineu, județul Arad, și-a violat fiicele timp de 16 ani. Bărbatul este căsătorit și are 10 copii, printre care cinci fete. Trei dintre ele au fost violate în perioada 2007 – 2023.Mărturii înfiorătoare din casa groazei. Trei surori au fost violate de tatăl pastor

Fiica cea mare a pastorului Lăcătuș Nonu-Iosif, acum în vârstă de 26 ani, este cea care l-a denunțat pe tatăl ei, după ce a aflat că alte două surori de-ale sale trec prin bătăile și violurile la care a fost ea supusă timp de opt ani de zile.

Fiica pastorului violator din Arad a povestit că prima dată când a fost violată de tatăl ei s-a întâmplat la 9 ani, iar violurile au durat până la vârsta de 17 ani. De altfel, pastorul Lăcătuș Nonu-Iosif o bătea până leșina, trăind un adevărat coșmar în familia sa. Alte două surori minore au trecut prin același calvar și este posibil ca pastorul să fi continuat să își violeze fiicele dacă nu era denunțat.

Pastorul neoprotestant, în vârstă de 48 de ani, predica în fiecare duminică la el acasă pilde despre Dumnezeu, citea din Biblie și își înregistra deseori copiii în timp ce cântau melodii religioase sau recita din Cartea Sfântă.

Cu toate astea, pastorul, care este tatăl a 10 copii dintre care 5 fete, le viola pe trei dintre ele. Coșmarul a început pentru fiica cea mare pe când aceasta avea 9 ani până la 17 ani. După ce tânăra a scăpat din ghearele tatălui violator, alte două surori au căzut pradă pastorului.

Pastorul care și-a violat 16 ani trei dintre cele cinci fiice pe care le avea a fost arestat preventiv și trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu.

„Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice faptul că la data de 07.06.2024, Parchetul a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat, în vârstă de 48 ani, în sarcina căruia au fost reținute săvârșirea infracțiunilor de viol, în formă continuată, (…), viol, în formă continuată, (…), și viol, (…).

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpatul, în perioada 2007 – 2023, în repetate rânduri, a întreținut raporturi sexuale, cu trei persoane vătămate minore, aflate în ocrotirea sa, prin constrângere fizică și psihică și profitând de imposibilitatea persoanelor vătămate minore de a se apăra sau de a-și exprima voința.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, se arată în comunicatul de presă.

Pastorul din Arad și-a lăsat propria fiică gravidă, după ce a violat-o

Tânăra de 26 de ani a mărturisit că tatăl ei a violat-o de nenumărate ori, iar, la un moment dat, a lăsat-o însărcinată la vârsta de 14 ani. Fata nu a avut curaj să povestească nimic până acum de frică să nu fie bătută sau lovită, la fel cum se întâmpla când locuia în casa părinților. Pastorul Lăcătuș Nonu-Iosif îi aplica bătăi severe fiicei lui. „Ne bătea rău, lua ranga să ne dea în cap, ne amenința cu cuțitul, ne lovea cu pumnii, cu picioarele, cu ce apuca.”, a mărturisit fata, cu ochii în lacrimi, scrie aradon.ro.

Ulterior, ca să nu iasă la iveală că cel cu care are copilul este chiar el, pastorul Lăcătuș Nonu-Iosif a pus-o pe fată să spună că a rămas însărcinată cu un tânăr dintr-o altă localitate. Astfel, fata a făcut avort și nu a ținut sarcina.

Lăcătuș Nonu-Iosif a fost arestat preventiv pe 23 februarie 2024 după ce a fost acuzat de viol, cu trei capete de acuzare. Pastorul violator a fost dat în vileag după ce fiica cea mare, cea pe care a violat-o de la 9 la 17 ani, a aflat că și surorile ei trec prin același calvar. Astfel, pastorul și-a violat proprii copii timp de 16 ani.

Cu toate că pe social media părea un om credincios, dar și în orașul în care locuia, pastorul Lăcătuș Nonu-Iosif era un violator și un pedofil. Din păcate, problemele psihice pe care pastorul violator le avea se reflectau și asupra familiei, așa că în casa acestuia nu exista un program clar, copiii nu frecventau școala în mod regulat, ci doar uneori, nu aveau voie să inre în contact cu alte persoane, în special cele cinci fete pe care pastorul le avea. Tinerele nu aveau voie să aibă prieteni, cu atât mai puțin iubiți.

Adevărul despre pastorul violator din Arad s-a aflat după ce una dintre fetele violate i-a mărturisit ce i-a făcut tatăl ei surorii mai mari, care fusese și ea la rândul ei violată.

Tânăra a povestit totul autorităților, însă înainte să-și denunțe tatăl le-a dus în siguranță pe mama și surorile ei. La momentul respectiv, pastorul violator a fost reținut 24 de ore, după care dus în arest preventiv.

Soția a dorit să discute cu pastorul Lăcătuș Nonu-Iosif, pe care l-a întrebat dacă este adevărat ce s-a întâmplat și de ce a făcut toate aceste lucruri, însă nu a putut să își ridice capul de jos. Tăcerea fiind singurul răspuns.Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine