Cea mai ieftină țară din lume. Chiria în centrul Capitalei costă mai puțin decât ai plăti pentru două mese la restaurant

4 minute
Publicat:
Autori: Larisa Ciută ,Daria Andries

Paraguay este o țară situată în centrul Americii de Sud, cunoscută pentru istoria sa bogată, cultura vibrantă și geografia variată. De altfel, Paraguay este considerată și cea mai ieftină țară din lume, unde chiria în centrul orașului Asunción, care este și capitala țării, costă, de exemplu, în jur de 200 de dolari.

Paraguay este o țară ieftină


Chiria în Paraguay costă 200 de dolari pe lună

Totul este ieftin în Paraguay, inclusiv chiria în centrul capitalei Asunción. Costurile în această țară sunt destul de mici, așa că dacă lucrezi de acasă, poți face o excursie de-o lună, în care să trăiești cu bani puțini în Paraguay, în timp ce călătorești și te bucuri de expedițiile în această țară vibrantă.

Paraguay se învecinează cu Argentina la sud și sud-vest, Brazilia la est și nord-est, și Bolivia la nord-vest, cu o populație de aproximativ 7 milioane de locuitori. Paraguay este o republică prezidențială, în care președintele este atât șeful statului, cât și șeful guvernului.

Paraguay, cu mixul său de influențe indigene și coloniale, are o cultură unică și o istorie complexă, fiind în același timp un important jucător în sectorul agricol și energetic al Americii de Sud.

În această țară se vorbește spaniola și guarani (ambele sunt limbile oficiale). Ca și informații istorice, Paraguay a fost colonizat de spanioli în secolul al XVI-lea. Orașul Asunción, fondat în 1537, este unul dintre cele mai vechi orașe din America de Sud. Paraguay și-a declarat independența față de Spania pe 14 mai 1811.

A fost implicat în Războiul Triplei Alianțe (1864-1870) împotriva Braziliei, Argentinei și Uruguayului, care a avut un impact devastator asupra populației și economiei țării. De asemenea, a fost implicat în Chaco War (1932-1935) împotriva Boliviei.

Paraguay este unul dintre principalele sectoare economice, cu producție semnificativă de soia, bumbac, trestie de zahăr și carne de vită.

Paraguay este unul dintre cei mai mari producători și exportatori de hidroenergie din lume, în principal datorită centralei hidroelectrice Itaipu, care este una dintre cele mai mari centrale hidroelectrice din lume, situată pe râul Paraná, la granița cu Brazilia. De altfel, în Paraguay se mai practică prelucrarea alimentelor, textile, produse din piele și metalurgie.

În ceea ce privește partea culturală, stilurile muzicale tradiționale includ polca paraguayană și guarania. Harpa paraguayană este un instrument muzical tradițional și foarte apreciat. Paraguay este renumit pentru meșteșugurile sale, cum ar fi broderiile ñandutí și produsele din lemn sculptat.

Bucătăria paraguayană include preparate tradiționale precum sopa paraguaya (un fel de pâine de porumb), chipa (un tip de pâine cu brânză) și tereré (o băutură răcoritoare pe bază de yerba mate).

Ce obiective turistice sunt în Paraguay

Paraguay oferă o varietate de obiective turistice care reflectă istoria sa bogată, cultura diversificată și peisajele naturale impresionante. Iată câteva dintre cele mai notabile atracții turistice din Paraguay:

Asunción

 1. Palatul Lopez (Palacio de los López): Reședința oficială a președintelui Paraguayului, un exemplu impresionant de arhitectură colonială.
 2. Panteonul Național al Eroilor (Panteón Nacional de los Héroes): Un mausoleu care adăpostește rămășițele unor figuri importante din istoria țării.
 3. Muzeul de Arte Plastice (Museo de Bellas Artes): O colecție de artă paraguayană și internațională.
 4. Parcul Nu Guasu: Un parc mare pentru recreere și sporturi, popular printre localnici și turiști.

Encarnación

 1. Plaja San José: O frumoasă plajă de pe malul râului Paraná, perfectă pentru relaxare și activități acvatice.
 2. Carnavalul din Encarnación: Cel mai mare carnaval din Paraguay, cunoscut pentru paradele sale colorate și muzica vibrantă.

Reducciones Jesuíticas

 1. Ruinele Jesuítice de la Trinidad și Jesús: Aceste situri istorice, situate în apropiere de Encarnación, sunt Patrimoniu Mondial UNESCO și oferă o privire fascinantă asupra misiunilor iezuite din secolul al XVII-lea.

Ciudad del Este

 1. Itaipu Dam: Una dintre cele mai mari centrale hidroelectrice din lume, situată pe râul Paraná la granița cu Brazilia. Vizitele ghidate oferă informații despre inginerie și importanța economică a barajului.
 2. Parcul Național Saltos del Monday: O destinație naturală impresionantă, cu o serie de cascade spectaculoase.

Gran Chaco

 1. Parcul Național Defensores del Chaco: Un parc național vast care protejează diverse specii de faună și floră din regiunea Chaco, ideal pentru iubitorii de natură și aventură.

Alte Atracții

 1. Ybycuí National Park: Un parc național cunoscut pentru cascadele sale frumoase și biodiversitatea sa bogată.
 2. Areguá: Un orășel pitoresc cunoscut pentru meșteșugurile sale, în special ceramica, și pentru frumoasele sale lacuri și dealuri.
 3. Lacul Ypacaraí: Popular pentru sporturile acvatice și pentru peisajele sale pitorești, acest lac este situat lângă orașul San Bernardino, o destinație populară de vacanță.Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine