Ce se întâmplă cu plata pensiilor din luna decembrie și când își vor primi pensionarii, de fapt, banii. Grevă generală la Casa de Pensii

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Plata pensiilor pentru luna decembrie nu va fi afectată de greva angajaților din casele de pensii. Casa Națională de Pensii Publice asigură că toate drepturile vor fi achitate până la sărbători, iar ziua de plată pentru beneficiarii care au ales plata prin conturi bancare va fi pe 12 decembrie.

Grevă în rândul angajaților caselor de pensii, dar plățile rămân neafectate

Angajații caselor teritoriale de pensii sunt în grevă generală, dar beneficiarii nu trebuie să-și facă griji cu privire la plata pensiilor lor pentru luna decembrie. Conducerea Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) a luat măsuri pentru a asigura că toate drepturile vor fi plătite la timp.

În contextul sărbătorilor legale din 30 noiembrie și 1 Decembrie, precum și a zilelor libere de 2 și 3 decembrie 2023, CNPP a confirmat că demersurile necesare au fost deja întreprinse pentru a asigura plata pensiilor și a altor drepturi care se achită prin casele teritoriale de pensii pentru luna decembrie.

Cu sprijinul factorilor poștali, plata drepturilor va începe începând cu data de 4 decembrie, astfel încât până la sărbători, toate drepturile să fie achitate în conformitate cu calendarul stabilit. Pentru beneficiarii care au optat pentru plata prin conturi bancare, data de plată va fi pe 12 decembrie.

Cu toate că angajații caselor de pensii exercită dreptul lor de a greva, CNPP asigură că activitatea acestor instituții continuă fără probleme majore, iar plata pensiilor nu este pusă în pericol. Acest anunț vine ca o veste liniștitoare pentru mii de beneficiari care depind de aceste plăți pentru a-și asigura traiul de zi cu zi.

Deși motivele grevei angajaților caselor de pensii nu sunt specificate în comunicatul emis de CNPP, este important de menționat că aceștia și-au făcut cunoscută nemulțumirea și au cerut îmbunătățiri în ceea ce privește condițiile de muncă și remunerația lor. Cu toate acestea, CNPP pare hotărâtă să mențină programul de plăți stabil pentru beneficiari.

Așadar, cu toate că există un protest în desfășurare în rândul angajaților din casele de pensii, pensionarii pot fi liniștiți că drepturile lor nu vor fi afectate. Plata pensiilor pentru luna decembrie va începe pe 4 decembrie și va continua în conformitate cu programul stabilit.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine