Cadrele didactice, invitate să învețe metode de integrare cu blândețe și impact pentru copiii cu nevoi speciale, în cadrul evenimentului „Galeria terapiilor, ediția a 3-a la Brașov”

5 minute
Publicat:
Autor: Larisa Ciută

„Asociația Albert și zâmbete” este încântată să anunțe evenimentul „Galeria terapiilor, ediția a treia”, un eveniment unic și inovator dedicat conectării, cunoașterii și inspirației, din credința în șansa copiilor cu nevoi speciale.

Evenimentul „Galeria terapiilor, ediția a treia” va avea loc în perioada 24-26 mai 2024, la sala IAR 80 Coresi Business Park și în Piața cu copaci, Coresi Shopping Center unde familiile, specialiștii, terapeuții și speakerii motivaționali se vor reuni pentru informare, educație, inspirație și conectare pentru un viitor mai bun și mai incluziv pentru copiii cu nevoi speciale.

Profesorii, invitați să învețe să lucreze cu micuții cu nevoi speciale, în cadrul evenimentului „Galeria terapiilor, ediția a treia”

Prima zi a evenimentului, 24 mai, va fi dedicată specialiștilor și terapeuților, oferind o gamă largă de subiecte abordate în cadrul celor 25 de prezentări ale conferinței de către terapeuți, specialiști naționali și internaționali, cu vastă experiență și speakeri motivaționali.

În cadrul evenimentului „Galeria terapiilor, ediția a treia”  vor avea loc prezentări relevante despre cele mai recente abordări internaționale privind intervențiile medicale, terapia, educația și incluziunea socială. Acestea sunt menite să îmbunătățească cunoștințele profesionale, abilitățile și cele mai bune practici în domeniu, furnizând resurse relevante și de actualitate, ghidare și sprijin valoros.

Fie că e vorba de tehnologii asistive, terapie ocupațională, programe de incluziune educațională sau chiar programe de finanțare ale acestora, participanții vor afla despre cele mai bune practici și soluții care pot face o diferență semnificativă în viețile persoanelor cu nevoi speciale.

Sunt invitate să ia parte la aceste prezentări cadrele didactice care își doresc să înțeleagă mai bine metodele de integrare cu blândețe și impact a copiilor cu nevoi speciale.

În ziua a doua, 25 mai, accentul se va muta către familiile cu copii cu nevoie speciale, care vor avea oportunitatea să se conecteze între ele, să își împărtășească experiențele și să obțină informații de la experți în domeniul terapiilor pentru a putea contribui la atingerea potențialului maxim al copiilor cu nevoi speciale.

Momentul culminant va fi ziua a treia, 26 mai, în care speakerii motivaționali cu dizabilități vor ocupa un loc central pentru a-și împărtăși poveștile lor de viață puternice,  spre a inspira și a încuraja cu exemplele lor de reziliență, putere interioară, hotărâre și mai ales cu bucuria lor de trăi, în ciuda provocărilor așternute în calea lor. Vor arăta publicului larg cum oricine poate să-și atingă visurile și cum mentalitatea poate să facă diferența în viața fiecărui om.

Gazdele de excepție ale evenimentului care vor însoți audiența în călătoria de conectare și creștere sunt: Roxana Ioana Mai și Paul Gabor Iliescu, realizatori și prezentatori TV și fondatorii Asociației Călătoria spre Tine.

„Familiile cu copii cu nevoi speciale își doresc atunci când apare un astfel de copil în viața lor să înțeleagă care sunt metodele prin care își pot ajuta copilul, vor să știe ce terapeuți pot găsi în a-și atinge acest scop și ceea ce este poate cel mai important, să găsească încredere, energie pozitivă, motivație și exemple pozitive că se poate face ceva pentru copilul lor.

Galeria Terapiilor oferă la un loc toate aceste ingrediente necesare unui drum atât de necunoscut și plin de provocări din viața acestor familii” sunt de părere inițiatorii proiectului Galeria Terapiilor, Corina și Endre Csato, părinții lui Albert, un băiat minunat de 10 ani, care are diagnostic de Sindrom Down. Ei sunt fondatorii ”Asociației Albert și zâmbete”, care își doresc prim acest proiect să ofere comunității o parte din bucuria și împlinirea drumului trăit alături de fiul lor

Când am aflat pentru prima oară de Galeria Terapiilor a fost de un real folos pentru mine să particip întrucât eram în primii ani de la diagnosticarea fetiței cu autism. Am întâlnit acolo numeroși terapeuți, am făcut cunoștință cu noi posibilități de a-mi ajuta copilul, m-am lăsat ghidată de specialiștii cunoscuți acolo și sunt foarte recunoscătoare că am avut această posibilitate.

Cred că este foarte util și necesar părinților de copii cu nevoi speciale să existe un astfel de eveniment periodic, pentru informare, socializare și posibilitatea de a crea noi parteneriate spre binele acestor copii minunați. Aștept cu mult interes și nerăbdare fiecare nouă ediție. Le transmit cu mare drag felicitări și mulțumiri, pline de recunoștință, organizatorilor! Efortul lor este de apreciat și ne ajută foarte mult.”, Diana, mama minunată a Sofiei, având diagnostic de TSA.

Invitația la Galeria Terapiilor este adresată specialiștilor și terapeuților pentru că este o oportunitate reală de extindere a cunoștințelor și de conectare cu colegii din întreaga lume. Participarea la conferințele din cadrul Galeriei terapiilor este gratuită.

Un alt beneficiu oferit de organizatori este participarea cu un stand de prezentare în cadrul Galeriei terapiilor care va avea loc în zilele de 24 și 25 mai în Piața cu copaci din Coresi Shopping Mall pentru a interacționa live și a comunica direct cu familiile interesate să cunoască terapii noi și terapeuți de încredere.

Organizatorii au gândit acest eveniment pentru Familii, a căror  participare este de asemenea gratuită cu scopul de a avea acces la resurse valoroase și la sprijin relevant pentru călătoria aceasta provocatoare.

Participanții sunt așteptați să se alăture pentru a face împreună pași spre integrarea copiilor cu nevoi speciale astfel încât să poată fi susținuți și însoțiți cu mai multă cunoaștere și înțelegere.

Organizatorii invită familiile, specialiștii în educație și terapeuții să se alăture pentru trei zile de învățare, creștere, conexiune și inspirație, pentru atingerea celui mai bun potențial pentru fiecare copil cu nevoi speciale.

Galeria Terapiilor este un eveniment-platformă în care  familiile, profesioniștii și persoanele cu dizabilități să se unească într-un spirit de învățare, colaborare și celebrare. Împreună, pentru a crea o comunitate mai incluzivă pentru persoanele cu nevoi speciale și familiile lor. Binele se face întotdeauna împreună!

Pentru înscrieri și detalii, sunteți invitați să accesați pagina dedicată evenimentului galeriaterapiilor.ro.

„Asociația Albert și zâmbete”

Misiunea noastră este să susținem familiile cu copii cu nevoi speciale prin a le conecta cu terapeuți și terapii valoroase și de actualitate spre a contribui într-un mod relevant la dezvoltarea acestor copii, la atingerea potențialului lor extraordinar și la integrarea lor în societatea noastră.

Suntem dedicați dezvoltării de proiecte sociale cu impact, care să răspundă cerințelor unice ale copiilor cu nevoi speciale. Noi credem cu putere în a face mai mult bine împreună și această credință ne ghidează și întreține angajamentul față de inițiativele noastre sociale.

Împreună cu mulți prieteni dragi care împărtășesc convingerea noastră, ne propunem să remodelăm definiția "normalității" în viața noastră de zi cu zi și să creștem nivelul de integrare și de incluziune socială.

  • Contact: Endre Csato
  • Funcția: Președinte al ”Asociației Albert și zâmbete”
  • Telefon: 0722 277 387
  • Email: albert.zambete@gmail.com
  • Website organizație: www.galeriaterapiilor.ro
Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine