Angela Similea, ruinată din cauza datoriilor. Tragedia care a marcat-o pe viață

6 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Alexandra Marin

Angela Similea (77 de ani) a fost una dintre cele mai frumoase femei din România, însă nu aspectul fizic a făcut-o celebră, ci vocea sa. Deși la început nu a fost sprijinită de părinți în muzică, până la urmă a reușit să îi convingă că are vocație. Angela Similea a crescut într-o familie cu posibilități financiare precare, însă nici acest lucru nu a ținut-o departe de scenă. Pentru muzică, cântăreața a trecut prin multe momente de sărăcie, însă succesul nu a întârziat să apară. Unul dintre cele mai grele momente din viața artistei a fost, însă, după moartea unuia dintre soți, care a lăsat-o cu datorii enorme și aproape ruinată financiar.

Angela Similea a fost și este una dintre cele mai talentate cântărețe din România


Angela Similea este fără doar și poate o luptătoare, căci nu i-a fost frică niciodată de sărăcie, mai ales că a întâmpinat și câteva momente care au dus-o la sapă de lemn.

Angela Similea a devenit celebră într-o perioadă greu încercată, perioada comunismului, când accesul la lectură, dar mai ales la o sală radio nu era pentru toată lumea. Pentru că dorința de a deveni cântăreață a fost mai mare, artista a fost la numeroase audiții și încet, încet a cunoscut oameni din domeniu, care au ajutat-o să lanseze hit după hit.

Chiar dacă a câștigat foarte mulți bani din muzică, însă a rămas fără nimic, după moartea soțului ei, politicianul Victor Surdu, care după ce a decedat a lăsat în urmă datorii de sute de mii de euro.

Angela Similea, ruinată din cauza datoriilor

Angela Similea a iubit mai mulți bărbați în viața ei, fiind într-o căutare permanentă a dragostei. Prima dată s-a căsătorit cu un electrician pe nume Andi Constantin, însă mariajul lor nu a durat prea mult, căci artista devenise deja cunoscută și era atrasă mai mult de viața de cântăreață, cu tot luxul de a cunoaște oameni din breaslă.

Mai apoi, Angela Similea s-a căsătorit cu Sorin Movileanu, cu care are și un băiat, pe care îl cheamă tot Sorin, însă nici viața de familie nu a fost așa cum și-a dorit, așa că a divorțat pentru a se căsători cu un afacerist prosper pe nume Jan Hilgen.

În timpul relației cu Jan Hilgen l-a cunoscut pe Victor Surdu, iar după 17 ani de căsătorie cu olandezul afacerist, Angela Similea a divorțat și s-a căsătorit cu politicianul Victor Surdu. Despărțirea a fost și din cauza faptului că Jan Hilgean începuse să consume alcool și devenise dependent de licoarea bahică.

În timpul relației cu Jan Hilgen, Angela Similea a avut o relație clandestină și cu Florin Piersic, dar au rămas prieteni și fiecare și-a văzut de propriul mariaj.

Angela Similea s-a căsătorit cu Victor Surdu în 1999, iar dragostea dintre ei a durat 12 ani. Politicianul a murit din cauza unui cancer pancreatic, iar în urma lui a lăsat multe datorii de ordinul sutelor mii de euro. Cea care a moștenit datoriile lui Victor Surdu a fost Angela Similea, care îi era soție la vremea respectivă.Angela Similea, datorii de peste 6 milioane de euro

Angela Similea și Victor Surdu au o poveste interesantă, căci se cunoșteau de foarte mult timp, chiar încă de la debutul artistei în muzică, însă le-a luat 30 de ani ca să ajungă să fie împreună.

Cei doi s-au căsătorit după ce Angela Similea trecuse deja prin trei mariaje și o idilă pasională cu Florin Piersic, însă relația lor a durat 12 ani, căci în 2011, la 63 de ani, Victor Surdu a murit.

Toți banii agonisiți într-o viață s-au dus într-o clipă din cauza datoriilor pe care Victor Surdu le avea. Angela Similea a fost nevoită să plătească peste 600 de mii de euro pentru a scăpa de „moștenirea” nedorită de la fostul soț. Este vorba despre o datorie bancară pe care politicianul o făcuse în timpul vieții și pe care nu a mai reușit să o plătească.

În 2007, Victor Surdu a împrumutat din bancă 600 de mii de euro, însă pentru că s-a îmbolnăvit nu a mai reușit să achite creditul, așa că suma s-a mărit din cauza dobânzilor și a penalităților, iar la moartea sa, datoria crescuse la aproape 6 milioane de euro.

Angela Similea a încercat să vândă conacul de la Belciugatele, însă fără succes, după care a vândut apartamentul moștenit de la părinți din București, însă nu a reușit să acopere suma îndatorată. Până la urmă, banca a pus sechestru pe toate bunurile, astfel că artista a rămas fără niciun ban.

Angela Similea a plecat în Statele Unite, după acest episod traumatizant, și locuiește cu fiul ei, Sorin Movileanu, care lucrează în IT și este căsătorit peste hotare. Artista mai vine în România pentru evenimente importante la care este invitată.

Angela Similea a lansat mai multe hituri, iar muzica ei este ascultată chiar și astăzi. Biografia artistei poate fi urmărită pe Wikipedia, dar și pe Cinemagia.ro.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine