Adevărul despre românul din Tecuci care îi spală mașinile Regelui Charles. Cine este, de fapt, Eugen Tudose: „De la 12 până la 14 ani am trăit fără curent electric” / „În Londra am dormit două săptămâni într-o stație de mijloc de transport”. Exclusiv

9 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Larisa Ciută

Din Tecuci departe ajungi. Iar de asta ne-a convins și Eugen Tudose (29 de ani), care deține propria afacere în Anglia. Românul nostru a ajuns celebru Londra, după ce mai multe personalități, printre care și Regele Charles, au ajuns clienții lui. Actualitate.net a stat de vorbă cu Eugen și a răspuns curiozităților oamenilor cu privire la succesul lui, căci e dovada vie că și cu puțini bani poți să devii antreprenor.

0:00
/


L-am sunat pe Eugen Tudose duminică după-masă, singura lui zi liberă în care poate petrece timp cu familia. Românul stabilit în Anglia a devenit tată în urmă cu opt luni și este căsătorit cu o tânără din Tecuci, Galați, aceeași localitate în care și el a crescut.

„V-am răspuns mai greu pentru că sunt cu familia, este singura mea zi liberă. Și vreau sa fiu cu familia, să petrec cât mai mult timp cu fetița mea. Am o fetiță de opt luni.”, a declarat, cu modestie, Eugen Tudose pentru Actualitate.net.

„Soția este tot româncă, e din Tecuci. Ne-am cunoscut pe Facebook, inițial. Apoi, când am plecat într-o vacanță, ne-am intersectat. A rămas în țară până când a terminat școala de asistente, apoi a venit la mine și am rămas aici amândoi. Ea nu lucrează acum, stă cu fetita. Și nici nu cred că o să fie nevoie să lucreze, pentru că muncesc eu pentru amândouă. Nu vreau să las pe altcineva să îmi crească fetița.”, ne-a mai spus, emoționat, Eugen Tudose.

Eugen Tudose formează un cuplu cu Marina, tânăra mai lui soție care i-a dăruit o fiică. Foto: Facebook.
1 / 3

Românul din Tecuci are planuri mari de viitor, așa că vrea să-și deschidă și o afacere online despre cum poți să devii antreprenor de succes în domeniul în care activează. Pe contul de Facebook, TikTok, dar și pe Instagram puteți găsi detalii despre afacerea pe care Eugen Tudose o coordonează în Anglia, Marea Britanie.

Mai jos puteți parcurge interviul pe care românul stabilit în Anglia l-a oferit pentru Actualitate.net.

Actualitate.net: Spuneți-ne, cum ați început această afacere și cu câți bani?

Eugen Tudose: Am investit, la început, 7.000 de lire sterline. Aceștia au fost banii de început. După care am mai cumpărat o dubă la 12.000 de lire o dubă echipată cu tot ce este nevoie pentru spălarea unei mașini. Practic, sunteți la birou, mă sunați, iar eu vin oriunde sunteți și spăl mașina, mă ocup de interioare, de tot ce înseamnă curățare. Acum am trei dube.

Actualitate.net: Dar cum ați ajuns în Anglia și de ce ați plecat din România?

Eugen Tudose: Eu am plecat din România foarte sărac, nu știu cum să vă spun... Eu de la 12 până la 14 ani am trăit fără curent electric. Am trăit foarte greu în Romania, am muncit cu ziua, mi-am strâns niște bănuți apoi ...

La 16 ani și jumătate am plecat în Italia, unde am muncit trei ani la o brutărie în Napoli, după care am venit înapoi în Romania. Ulterior, m-am angajat la o firmă de canalizări, am dat lopata doi ani, mi-am luat permisul de conducere și am venit în Anglia, aveam fix 100 de lire în buzunar. Se întâmpla în urmă cu șapte ani, prin 2015/2016.

Actualitate.net: Și când ați ajuns în Anglia ce ați făcut?

Eugen Tudose: În momentul în care m-am dat jos din autocar m-am dus direct să îmi caut de muncă. Știam eu un pic de engleză, nu foarte bine, dar mă descurcam să port o conversație. Am căutat peste tot, la spălat de vase, la tot ce se putea, dar n-am găsit nimic.

Actualitate.net: Și apoi ce ați făcut? Unde ați dormit?

Eugen Tudose: Și în Londra e o stație de autobuze, metrou, mijloace de transport, Victoria Coach Station, care e deschisă aproape non-stop, doar două ore este închisă, unde am dormit 2 săptămâni. Apoi am întâlnit pe cineva și m-am angajat la Range Rover, unde am lucrat patru ani.

Actualitate.net: După perioada grea, mă gândesc că lucrurile au început să se așeze încet, încet ...

Eugen Tudose: Da, după ce m-am stabilizat cu job-ul, lucrurile s-au liniștit, traiul a devenit decent, aveam un salariu bunicel, cam 1.000-1.600 de lire pe lună. Am locuit cu mai mulți români în casă, plăteam o cameră cu 200 de lire pe lună. Eu fiind singur la vremea repsectică, a fost ok să locuiesc cu alți oameni. Dormisem în stația de metrou, deci a fost ok.

Actualitate.net: Păi, și cum v-a venit ideea să vă deschideți propria spălătorie?

Eugen Tudose: În timpul ăsta în care lucram la Range Rover, mi-am strâns bănuții, și dacă tot îmi plăcea ce făceam, într-o zi, în timp ce eram la muncă, mi-a trecut prin cap cum ar fi să ...

Nu aveam bani să îmi fac o spălătorie fizică, am zis că îmi iau eu o dubă și mi-o echipez eu cum trebuie. Am început să mă documentez, să caut pe Google să văd cum se echipează o dubă cu tot ce e nevoie, am văzut niște filmulețe pe Youtube, apoi mi-am cumpărat o dubă, am dat pe 3.000 de lire, am dus-o la o firmă, mi-au luat undeva la trei mii de lire pentru echipare, după caream făcut asigurarile, mi-am deschis firma. Aici, ca să deschizi o firmă costă puțin, vreo 15 lire, am făcut asigurări pentru mașini până la un milion de lire, am zis să le fac. Nici nu mă gândeam eu ce mașini o să spăl.

Și când am început afacerea mea eram în ultimul an de lucru la Range Rover Jaguar, unde spălam mașinile în continuare de la 6 dimineața până la 2 după masa, iar dupa 2 plecam la clienții mei.  La început aveam 2/3 clienți pe zi.

Actualitate.net: Și, totuși, cum ați devenit cunoscut?

Eugen Tudose: Într-o zi m-a sunat Chris Eubank, fostul campion mondial de box, cred că m-a găsit de pe Google, nu-mi dau seama exact. Eu am mi-am deschis și pagini de profil pe social media, instagram, Youtube, TikTok, tot ce s-a putut. Și am lucrat mult la promovarea online. Când m-a sunat, nu știam cine e. Avea nevoie urgentă de spălare pentru mașina lui.

M-am dus acolo neștiind cine e. L-am întrebat pe băiatul de la securitate despre el, pentru că mi-au atras atenția numerele de la mașină, pentru că avea „OneKO”, iar numerele astea știu că sunt foarte scumpe.

Mi-a zis băiatul de la securitate cine este și cu ce se ocupă, apoi eu am vorbit cu niște jurnaliști despre treaba asta și au scris despre mine. Apoi, toată lumea a scris despre mine, am apărut și la știri în Coventry.

Actualitate.net: Și cu Casa Regală a Marii Britanii cum a fost? Tot ei v-au contactat?

Eugen Tudose: De la Casa Regală tot ei m-au contactat, da. Toate știrile despre mine au avut un impact foarte bun, foarte pozitiv, așa că am devenit cunoscut cu afacerea pe care o aveam. Mai departe, despre Casa Regală nu pot da informații, pentru că am semnat un contract de confidențialitate.

Zilele acestea, când am apărut la știri în România, eu habar nu aveam ce se întâmplă, pentru că nu am vorbit cu nimeni. Doar am început să fiu sunat de prieteni, de apropiați, după care m-au contactat diverse televiziuni și publicații de la noi din țară. Vă dați seama că am fost bucuros.

Nu știam ce se întâmplă, pentru că eu când sunt la muncă nu stau pe telefon.

Actualitate.net: Dar cât costă să-și spele cineva mașina la spălătoria pe care o aveți? Aveți clienți români?

Eugen Tudose: Nu am prea mulți clienți romani, am prețurile și un pic mai mari, dar sunt în măsura a ceea ce ofer. Costă de la 20 până la 100 de lire sterline. În principiu, cam 50 de lire interior/exterior.

Actualitate.net: Și nu vă gândiți să reveniți în țară, poate să începeți și în România o astfel de afacere?

Eugen Tudose: Am primit niște mesaje de la diverse persoane, pentru că vor mulți să încerce, mi-au cerut sfatul. Există și la noi acest tip de afacere, dar mulți vor și bani din prima. Cred că dacă îți deschizi o afacere devii milionar, trebuie sa muncești mult. Multă lume nu are răbdare și vrea totul pe repede înainte. Și un copac când îl plantezi trebuie să aștepți să crească. Și când crește, toată lumea se uită la el că ce mare și frumos este, dar nimeni nu știe că tu ai așteptat ani la rând să crească, că l-ai udat zilnic, că l-ai îngrijit. Asta e situația cu mulți dintre oameni, vor totul de-a gata. Nu se poate. Doar cu foarte, foarte multă muncă și implicare poți să reușești. Și munca asta niciodată nu se oprește.

Actualitate.net: La bază, ce meserie aveți, ce ați studiat?

Eugen Tudose: În Romania am terminat opt clase, însă sunt în ultimul an de bussines management la un colegiu din Anglia. Aici, dacă vrei să faci școală ești plătit, ești încurajat, așa că am aplicat și eu, pentru că m-a ajutat foarte mult în afacerea mea aceste cursuri. Aceste cursuri m-au ajutat foarte mult in domeniul meu. De altfel, mâine, sau când vreau eu, pot să mă angajez, este o diplomă care îți aduce beneficii, iar dacă mai ai și experiență, mai cunoști și oameni din diverse domenii, poți câștiga bani frumușei. Încurajez oamenii să studieze. Eu n-am avut ocazia când am fost copil, dar nu e niciodată timpul pierdut.

Actualitate.net: Mai departe ce aveți de gând să faceți?

Vreau să fac un curs online de detailing, despre cum să faci bussines-ul ăsta, ca să învețe și alții. Cred ca este o meserie respectabilă, din care poți câștiga bani frumoși dacă muncești. Îmi doresc să aibă și alții norocul meu.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine