Calitatea aerului în București depășește astăzi cele mai poluate zone din lume

15 martie 2021   Știri interne

București se îneacă astă-seară, 14-15 Martie 2021, într-un fum puternic degajat din mai multe zone limitrofe.

E "Lăsata Secului" și se sărbătorește prin încendierea de cauciucuri și plastice.

Echipe de jandarmi și inspectori de la Garda de Mediu ar fi fost desfășurate în teren.

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, scrie pe Facebook.com: „Sunt câteva imagini din teren, din județul Ilfov, unde Garda de Mediu Ilfov, Poliția Română, pompierii și jandarmii au intervenit în această seară. S-a risipit și ceața neagră și petrecăreții, cu sutele, au intrat în case. Din păcate, mirosul puternic încă persistă, cu toate că focurile au fost stinse”.

article img

Câteva ore mai târziu, la 02:05, fumul cauzat de aceste focuri și de poluarea obișnuită din București ridică în continuare poluarea la un nivel extrem de ridicat și periculos de altfel pentru oameni.

article img

Ce este lăsatul Secului?

Lăsatul Secului este o sărbătoare creștină care marchează ultima zi când se mai poate mânca dulce, înainte de perioada de post: Postul Nașterii Domnului, Postul Sfintelor Paști, Postul Sfinților Apostoli Petru si Pavel si Postul Adormirii Maicii Domnului.

Această sărbătoare a adus și în trecut nori de fum peste București și alte zone din țară însă autoritățile au reacționat fără să introducă orice fel de metode preventive pentru a stopa aceste arderi ilegale.