Un copil a înghițit 54 de bile magnetice. Ce au putut să găsească medicii în abdomenul său după le-au scos / Foto

9 februarie 2021   Știri externe

Rhiley Morrison, în vârstă de 12 ani, un tânăr pasionat de știință a trecut printr-o intervenție chirurgicală de mai bine de 6 ore în care medicii s-au chinuit să-l țină în viață, după ce a înghițit 54 de bile metalice.  

article img
Sursa foto: Kennedy News and Media

Motivul experimentului nebunesc a fost unul cât se poate prostesc, mai ales că băiatul voia să vadă dacă devine cumva magnetic, după înghițirea bilelor. Mai mult, experimentul era menit și pentru a vedea dacă bilele metalice rămân blocate în stomac și dacă vor fi eliminate cum vor arăta după.

Experimentul care putea să-l coste viața a început pe 1 ianuarie 2020 și a continuat până a înghițit cele 54 de bile. După ce a văzut că nu elimină bilele metalice în scaun, băiatul s-a speriat și și-a alertat mama, care l-a dus direct la spital.

Citește și: Descoperirea făcută de un mecanic auto în mașina unei cliente. A rămas fără cuvinte / FOTO

Rhiley din Manchester a fost supus unui tomograf, unde s-a văzut numărul impresionant de bile din stomac, mai multe decât băiatul i-a spus mamei sale că a înghițit. În primă fază, tânărul a spus că a înghițit două bile din greșeală, însă adevărul s-a aflat, în cele din urmă.

Copilul a fost dus de urgență în sala de operație, iar doctorii chirurgi s-au chinuit 6 ore să-i scoate toate cele 54 de bile din stomac, care îi puneau viața în pericol. 

După intervenția suferită, băiatul nu s-a putut mișca 10 zile fără să vomite și să aibă stări de rău din cauza bilelor magnetice pe care le-a înghițit. De asemenea, experiența l-a costat scump, pentru că a fost hrănit printr-un tub și a avut nevoie de atenție zilnică. 

„Rhiley este pasionat de știință, îi place să experimenteze. Până la urmă a recunoscut. A spus că a vrut să vadă dacă magneții îl vor face magnetic și pe el. Este foarte prostesc ce a făcut, însă este un copil și asta e ce fac copii. El a crezut că va fi distractiv momentul în care le va elimina la wc”, a declarat mama tânărului care a înghițit bilele magnetice.

După două săptămâni de spitalizare, băiatul a putut merge acasă

Pe masa de operație, tânărul a fost la un pas să îți piardă viața, dar și să rămână cu organele complete. Medicii au realizat că băiatul poate rămâne cu organele neatinse, deși va avea stări de rău după intervenție.

Citește și: Cum arată perla portocalie în valoare de 250.000 de lire sterline descoperită de un pescar / FOTO

„A fost îngrozitor să-l văd că trece prin toate astea, a fost oribil. A fost înfiorător mai ales în contextul pandemiei cu noul coronavirus, pentru că nu pute avea vizitatori. Așa că a stat singur în toată perioada asta. A fost groaznic să-l văd că nu poate sta singur în șezut și că i se face rău constant”, a declarat mama lui Rihaley Morrison, scrie Metro.co.uk.

Culmea este că medici au găsit bilele metalice intacte, adunate grămadă ca un ghem, chiar în interiorul stomacului pe care ar fi urmat să-l perforeze și să provoace hemoragii interne.