Un controversat sportiv Olandez a fost huiduit de către public la Jocurile Olimpice din Paris

Publicat:
3 minute
Autor: Redacția

Steven van de Velde, un jucător de volei olandez condamnat pentru violarea unei fete britanice de 12 ani în 2014, a fost întâmpinat cu ostilitate în timpul meciului său de debut la Olimpiadă. Mulțimea prezentă la stadion l-a huiduit pe acesta.

Steven Van de Velde

În 2016, la vârsta de 21 de ani, Steven Van de Velde a fost condamnat la patru ani de închisoare după ce a recunoscut trei acuzații de viol împotriva unei fete de 12 ani din Marea Britanie.

Incidentul a avut loc în august 2014, după ce Van de Velde - atunci în vârstă de 19 ani - a călătorit din Amsterdam în Marea Britanie pentru a-și întâlni victima cunoscută pe Facebook.

În ciuda condamnării sale și a executării doar a unui an dintr-o pedeapsă de patru ani, van de Velde și-a reluat cariera de volei și a fost selectat în echipa olimpică a Olandei.



Competiția a avut loc în parcul Champs de Mars, sub Turnul Eiffel, iar Van de Velde și partenerul său Matthew Immers au pierdut cu 2-1 în fața italienilor Alex Ranghieri și Adrian Carambula.


Comitetul Olimpic al Olandei a luat măsuri pentru a aborda preocupările legate de siguranță, inclusiv cazare alternativă pentru Van de Velde și lipsa contactului cu presa pe durata șederii sale la Paris. În ciuda acestor măsuri, nemulțumirea publicului și a oficialilor rămâne ridicată, Asociația Olimpică Britanică exprimându-și furia față de participarea sa, conform DailyMail.

Van de Velde urmează să joace cel puțin încă două meciuri în turneu împotriva echipelor din Chile și Norvegia, la Jocurile Olimpice din Paris 2024.


Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine