Simona Halep a dezvăluit cine i-a contaminat sângele în scandalul de dopaj:„A fost cel mai mare șoc din viața mea”

Publicat:
3 minute

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a redus suspendarea Simonei Halep de la 4 ani la 9 luni. Întoarsă în România, Halep a făcut dezvăluiri șocante despre procesul cu ușile închise, acuzând un laborator românesc acreditat de WADA că a tratat greșit probele sale de sânge.



Simona Halep, fostul lider mondial al tenisului feminin, a revenit în atenția publicului după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a redus suspendarea sa pentru dopaj. Decizia TAS a scăzut sancțiunea inițială de la 4 ani la doar 9 luni, stabilind că pedeapsa a fost ispășită, dat fiind că termenul a expirat în iulie 2023.

Însă, după întoarcerea în țară, Simona Halep a dezvăluit detalii uluitoare despre procesul care a dus la această suspendare. Într-o serie de declarații neașteptate, Halep a acuzat un laborator de analize din România, acreditat de Agenția Mondială Antidoping (WADA), că a tratat greșit probele sale de sânge.

„La Lausanne, în sala de judecată, am avut un moment de șoc când am văzut că probele mele de sânge au ajuns la un laborator din România și au fost ținute la o temperatură greșită timp de aproximativ 2 ore. Acest lucru m-a șocat profund și mi-a ridicat mari semne de întrebare în legătură cu integritatea procesului", a declarat Halep în cadrul unei interviuri acordate Antena 3 CNN.

Sportiva a mai spus că, de-a lungul carierei sale de 25 de ani, întotdeauna a respectat regulile antidoping și că nu a cerut niciodată favoruri. Cu toate acestea, Halep s-a simțit trădată de neglijența celor care au manipulat probele sale de sânge.

„Bineînțeles că tribunalul a fost surprins de această situație, iar eu am exprimat că o carieră de 25 de ani poate fi distrusă prin neglijență sau rea-voință. Nu pot accepta acest lucru! Niciodată nu am cerut să fiu avantajată, dar am insistat mereu să se respecte regulile.”, a adăugat Halep.

Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine