Simona Halep îl acuză pe Mouratoglou că i-a distrus cariera de 25 de ani: „Eu sunt singura persoană care plătește prețul”

4 minute
Publicat:
Autor: Larisa Ciută

Simona Halep, fostă ocupantă a locului 1 mondial în tenis, vorbește deschis într-un interviu  despre controversata sa suspendare pentru dopaj și lupta sa pentru a-și curăța imaginea, scrie Parismatch, citat de Adevărul.ro

„E o perioadă foarte complicată. Mă lupt de peste un an pentru a-mi salva reputația, onoarea. Sunt nevinovată și sigură că voi reuși. Am încredere în Justiție și n-am de gând să renunț.” - Simona Halep.

Simona Halep luptă să-și curețe imaginea

Acuzată de consum de Roxadustat și suspendată până în 2026, Halep își susține nevinovăția, punându-și încrederea în justiție și sperând într-un verdict favorabil. Acest caz a stârnit un val de sprijin din partea fanilor și colegilor de profesie, reliefând impactul deciziilor echipelor de suport asupra carierelor sportivilor.

În centrul acestei situații stă Roxadustat, substanța găsită în testele antidoping ale Simonei. Halep insistă că nivelurile detectate erau prea mici pentru a-i influența performanța și susține teoria contaminării accidentale a unui supliment cu colagen recomandat de echipa sa.

Povestea ia o întorsătură interesantă atunci când Halep aduce în discuție rolul echipei sale și al antrenorului Patrick Mouratoglou. Evidențiind dependența sportivilor de consilierea specialiștilor, ea reliefează complexitatea relațiilor dintre atleți și echipa lor de suport.

„Sunt sigură că ce s-a întâmplat n-a fost cu intenție și sunt recunoscătoare că el și-a recunoscut greșeala, care e și greșeala echipei. Da. Ei sunt cei care mi-au dat acest supliment. Și din cauza acestei greșeli, greșeala lor de fapt, eu sunt singura persoană care plătește prețul: o carieră de 25 de ani distrusă!” - Simona Halep.

Dincolo de ringul juridic, această experiență a avut un impact profund asupra sănătății mintale a Simonei. Discutând deschis despre anxietate, insomnie și atacuri de panică, Halep arată o altă fațetă a vieții unui atlet de top: lupta cu presiunile nevăzute.

„Știu că n-am greșit cu nimic și n-am de ce să fiu supărată pe mine. Văzând lucrurile așa, mai scap de insomnie. Pentru că am avut perioade în care nu puteam să dorm. Aveam atacuri de panică. Eu eram copleșită de emoții și când jucam în turnee. Simțeam un gol în stomac. De când am primit această suspendare, trăiesc fiecare zi cu durere și anxietate. Chiar dacă, astăzi, situația e un pic mai bună.” - Simona Halep.

Un aspect luminos în această poveste este solidaritatea fanilor și a colegilor de profesie. Mesajele de susținere și credința neclintită în integritatea Simonei au adus un confort imens în aceste vremuri tulburi.

Simona Halep, în ciuda tuturor obstacolelor, rămâne încrezătoare în sistemul judiciar și în posibilitatea revenirii sale triumfale pe terenul de tenis. Antrenamentele solo și consultările psihologice sunt doar câteva dintre pașii pe care îi face în această direcție.

Cazul Simonei Halep subliniază nu doar vulnerabilitatea sportivilor în fața acuzațiilor de dopaj, dar și importanța unei echipe de suport bine informate și responsabile.

În timp ce așteptăm rezultatul final al apelului Simonei Halep, această poveste ne reamintește că în spatele fiecărui mare atlet stau nu doar talentul și munca, ci și o echipă de oameni care modelează destine.

Simona Halep va fi prezentă Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, indiferent de rezultatul TAS, ori ca jucătoare, ori ca spectatoare.

Tenismena așteaptă verdictul în procesul de la TAS, unde își dorește să primească p reducere a pedepsei de 4 ani în scandalul de dopaj.



Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine