Liviu Dragnea, dezvăluiri despre „Statul paralel”, Gabriela Firea și Marcel Ciolacu. Fostul lider PSD a vândut hotelul de la Turnu Măgurele și locuiește în chirie lângă București

Publicat:
18 minute

Liviu Dragnea a vorbit pentru Actualitate.net într-un dialog liber despre mai multe subiecte de interes, însă cele mai importante aspecte din interviu au fost despre care cum s-a schimbat viața fostului lider PSD la aproape trei ani de când a ieșit din închisoare, cum își petrece timpul acum, cine i-a mai rămas alături în tot acest timp, dar și dacă a reușit să ajungă la sentimente mai bune față de foștii colegi de partid. După tot acest timp, printre cei pe care nu-i are pe lista de preferați din PSD se numără premiul Marcel Ciolacu, pe care l-a criticat de nenumărate ori în interviul oferit, și Paul Stănescu, pe care l-a numit, indirect „trădător”.

Liviu Dragnea a comentat alegerile locale 2024 ce au avut loc în România și așteaptă „cu interes” cum se vor finaliza alegerile prezidențiale din acest an. Fostul lider PSD a iertat-o pe Gabriela Firea și aduce lămuriri și în privința acuzațiilor cu moartea pe care fostul primar al Bucureștiului a spus că le-a primit. Și, de altfel, menționează și care au fost motivele din spatele atitudinii autoritare cu ceilalți colegi ai săi din PSD din vremea în care era șeful partidului.

Un aspect foarte important pe care l-am discutat în dialogul cu Liviu Dragnea a fost averea cu care a mai rămas. Deși nu ne-a spus cifra exactă a banilor și nici bunurile pe care le mai are, am aflat, însă, că fostul șef PSD locuiește într-o casă închiriată din Ilfov, împreună cu animalele sale de companie, un câine de rasă Akita Inu și o pisică, care este șefa în casă.

Liviu Dragnea nu și-a refăcut viața sentimentală după despărțirea de Irina Tănase și încearcă să facă afaceri în România, lucru despre care spune că este tot mai greu la noi în țară.



Publicăm mai jos a doua parte a interviului scris

Actualitate.net: Mai aveți interdicție în Statele Unite?

Liviu Dragnea: Nu mai există pe site interdicția. Nici pentru mine, nici pentru copii. Faptul că nu mai există, nu înseamnă că o să-mi dea și viza.

Liviu Dragnea: Eu l-am ascultat pe Marcel Ciolacu cred că cu două săptămâni înainte la radio. Era un discurs în care se lăuda că înființăm cea mai mare bază NATO din Europa.

Ești conștient când spui lucrul ăsta? Tu realizezi că prin decizia pe care ai luat-o, riscul pentru românii pe care zici că vrei să-i conduci este uriaș? În Ungaria de ce n-au făcut?

Mie mi se pare foarte multă inconștiență, foarte mult servilism în accepta aceste decizii, care pun un mare risc asupra României și pun în foarte mare pericol România. Când faci cea mai mare bază NATO în România, înseamnă că faci din România cea mai mare țintă pentru ruși.

Actualitate.net: Ce ați schimba în locul domnului Ciolacu? Ce ați face diferit?

Liviu Dragnea: Eu aș promova pacea. Deocamdată, cu două-trei excepții, toți liderii din Europa și Statele Unite vorbesc de război, despre cum să extindă războiul, cum să fie și mai puternic războiul, sunt sute de mii de oameni care mor acolo. Și ucrainieni și ruși. Putin a intrat peste Ucraina. Dar cât să duci un război? Am și eu în o întrebare. Care este treaba noastră în războiul ăsta?

De ce am vrut să ne băgăm noi în treaba asta? Eu am văzut că sunt peste tot, prin Europa, prin București, prin cluburi, adică suferă foarte mult. Nu vreau să le facem rău, dar de ce să sufere poporul român? De ce să ne asumăm asemenea risc? De ce să facem acea bază NATO? Aia nu se face azi ca să se închidă mâine.

Este sigur Marcel Ciolacu că românii au susținut asta, că românii au fost informați și au susținut asta? Eu nu vorbesc aici de justificarea intrării rușilor în Ucraina, nu vorbesc despre asta, lucrurile sunt prea complicate și mai târziu vor ieși la iveală. Probabil, adevăratele motive nu știu dacă vor mai conta foarte mult. Important este unde se duce conflictul ăsta.

Actualitate.net: Și, totuși, domnule Dragnea, nu mai sunteți în politică. Ce s-a întâmplat cu partidul pe care i l-ați lăsat domnului Codrin Ștefănescu

Liviu Dragnea: Nu am lăsat un partid, pentru că nu am făcut un partid. Am susținut și partidul, și ideea, doar că, după câteva luni de activitate nu mai funcționau lucrurile ...

Actualitate.net: Nu v-a plăcut modul în care domnul Codrin Ștefănescu a făcut politică?

Liviu Dragnea: Nu, categoric nu. Și toate discuțiile au fost, din păcate, fără rezultat.

Actualitate.net: Știți că după ce ați ieșit din închisoare au și apărut tot felul de discuții scandaloase, dacă vă mai aduceți aminte. V-ați și despărțit de Irina, după care a apărut Oana Leonte, care era în partid, și se spunea că aveți o nouă relație de iubire. Și că au apărut imagini cu ea în Brazilia, că erați și dvs. acolo ...

Liviu Dragnea: Eu am văzut ulterior o declarație a Oanei Leonte, care a spus că nu a ieșit din țară pentru că nu avea pașaport. Nu știu cum ajunsese în Brazilia?! Nu a luat nimeni în seamă declarațiile ei, până la urmă era bomba și ...

Actualitate.net: Nu ați avut o relație de iubire cu Oana Leonte?

Liviu Dragnea: Nu, nu am avut.

Actualitate.net: V-au afectat toate astea în relația cu familia?

Liviu Dragnea: S-au obișnuit și ei. Numele meu vindea foarte mult, făcea trafic foarte mult și de asta puneau. Ce mai contează dacă e adevărat sau nu?

Actualitate.net: Cine v-a luat dreptul acesta de a transforma România într-o țară prosperă?

Liviu Dragnea: Cei despre care ți-am spus mai devreme că au pierdut sute de milioane de euro. Instrumentul principal a fost Iohannis.

Actualitate.net: Dar ce rău atât de mare i-ați putut face domnului Iohannis? Și domnului Băsescu (...)

Liviu Dragnea: Nu pot să știu. Dar și cu Băsescu la fel. Cu o săptămână sau 10 zile înainte să fiu condamnat în primă instanță cu acel dosar la Referendum. Se tot vorbește despre frauda la Referendum. Unde naiba e frauda la Referendum? Că eu de fapt am fost condamnat că am adus PSD-ului foloase necuvenite, constând în prezența la vot la Referendum. Asta e fraza.

Am dat-o și eu la juriști din Statele Unite, din Europa, nimeni nu a putu să creadă că există așa ceva într-o instanță din România. Și Băsescu făcea interviuri la Evenimentul zilei, nu știu dacă se mai fac și acum. Se făceau undeva undeva în jurul prânzului, nu mai știu.

Și a venit vorba și despre asta, era cu Dan Andronic. Și a fost întrebat, domnule, urmează sentința pentru Dragnea?! Și el a spus că nu se poate ca nimeni să nu fie pedepsit pentru Referendumul ăla, nu putem să rămânem așa. Ori, ce să înțelegi din asta?

Liviu Dragnea: Ați spus că marele dvs. defect este că nu cunoașteți frica. Și, totuși, aș vrea să abordez un subiect mai sensibil. Despre tentativele de asasinat. Ați spus și că în închisoare ați avut o astfel de tentativă. Ce au însemnat aceste tentative de asasinat?

Liviu Dragnea: Da, nu îmi este frică, este un mare defect. A fost dejucată tot de cei care trebuiau s-o facă. Nu vreau să le fac rău. Sincer. Chiar dacă erau acolo și au avut curaj și nu au acceptat să facă așa ceva. M-au impresionat. Așa ceva (...)

Nu am ce să fac, nu pot să spun. Nu vreau să afli niciodată și nici nu o să afli niciodată ce se întâmplă în închisorile din România, sistemul penitenciar din România. Acolo pot muri oameni și nimeni să nu fie pedepsit.

Asta-i în România, și societatea trebuie să-și asume asta. Deci ... cum aș fi putut eu să mă gândesc vreodată să-l expun pe unul dintre oamenii ăia, care a avut acest curaj și și-a asumat un risc. Niciodată! Și nici ei n-ar putea să facă asta, pentru că nu-i crede nimeni. 

Liviu Dragnea, despre relația tensionată cu Gabriela Firea, amenințările cu moartea și supărările din PSD: „Da, poate am fost destul de sever”

Actualitate.net: Și pentru că tot am vorbit de frică, au fost oameni în PSD, în frunte cu Gabriela Firea, care a spus că ați amenințat-o și cu moartea. Spuneau că se tem de dvs.

Liviu Dragnea: Eu înțeleg că, până la urmă, Gabriela Firea a revenit. Bănuiesc că a înțeles că era o prostie să spună că am amenințat-o eu vreodată, nu cu moartea, ci în general. Pe ea sau pe altcineva.

Paul Stănescu nu avea cum să nu o susțină, pentru că e foarte bun prieten cu Mitropolitul Olteniei, care e foarte bun prieten cu Pahonțu, care tot l-a fezandat pe Paul Stănescu, spunându-i că eu nu trebuie să mai fiu acolo. Aveau nevoie să se întâmple ce s-a întâmplat. PSD-ul să devină un partid de operetă, care să fie dat jos de la guvernare cât de curând și să facă ce au făcut ulterior. Cu prețul la gaze, la energie, cu ce am mai vorbit.

Că mi-am adus aminte de Paul Stănescu. Până la urmă, Casa Unirea despre care am vorbit, după ce m-au condamnat, pur și simplu au pus-o pe pauză. Eu lăsasem în cont 100 de milioane de euro în cont pentru această companie, ea trebuia să facă o rețea de magazine cu produse exclusiv de la fermierii români. Nu au mai făcut nimic doi ani de zile, după care a ajuns în zona de interes a lui Paul Stănescu, transformându-se într-o firmă care vinde 90 și ceva la sută produse de import.

Casa Unirea nu ajută fermierii români, ci doar un grup de șmecheri din România din zona de interes a lui Paul Stănescu.

Că le era teamă (...)

Da, poate am fost destul de sever ca președinte al PSD-ului. Am avut un singur motiv. Programul de guvernare era foarte riguros făcut. Noi nu am fost în campanii cu un program de guvernare plin cu lozinci, ci cu măsuri, care aveau termene, care aveau date, care aveau proceduri de aprobare. Și toate erau legate.

Dacă una, două, trei măsuri nu erau aprobate, publicate, într-o anumită perioadă, produceau efecte în altă parte. Pe când așa, trebuia să țin presiune permanentă, eu pe o parte, Sevil Shhaideh, un om extraordinar, care era viceprim-ministru, și Darius Vâlcov, pentru ca miniștrii să pună în practică ceea ce primiseră, pentru că ei știau ce au de făcut.

Primiseră, era un grafic, un tabel, cu fiecare ce are de făcut în fiecare săptămână. Normal că eram foarte sever, pentru că nu înțelegeam de ce?! Dacă un ministru are de parcurs o foaie pe birou și o amână și tot încearcă să vină cu alte hotărâri de guvern, care erau pentru anumite grupuri de interese, care erau fără importanță, care erau promovate, care erau susținute de anumiți oameni din minister, sau din afara ministerului, normal că eram supărat. Și nu numai eu!”

Nu băteam pe nimeni, nu înjuram pe nimeni, eram doar foarte sever, ceream să motiveze de ce nu au făcut ce aveau de făcut. S-a supărat vreodată Daia pe mine, ministrul Daia? Omul venea cu geanta, discutam, vedeam ce avem de făcut în continuare, de unde avea nevoie de sprijin. Am pornit refacerea sistemului de irigații, care a fost abandonat. De ce? Au fost oameni care nu erau deloc supărați, pentru că lucram împreună.

Actualitate.net: Ați făcut pace, până la urmă, cu doamna Gabriela Firea?

Liviu Dragnea: Păi n-am mai vorbit cu ea. I-am trimis un singur mesaj, când, după tot circul cu candidatura de la București, cu uite Cîrstoiu, nu e Cîrstoiu. Mă rog, s-au purtat destul de urât cu ea. Să vedem dacă va fi, ne mai gândim, era clar că nu o să o pună. După care a fost sacrificat Cîrstoiu, care eu cred că ar fi câștigat primăria, eu așa cred, eu i-am și spus domnului prim-ministru Marcel Ciolacu, că dacă vor să câștige primăria, nu să-l lase pe Nicușor Dan, cu Cîrstoiu vor câștiga. Normal că el a știut mai bine. Au pus-o pe Gabriela Firea.

I-am trimis un mesaj lui Gabi, un simplu mesaj i-am trimis: tu ești sigură că vrei să candidezi? Nu mi-a răspuns. S-a dovedit că am avut dreptate și că era clar că va pierde.

Eu n-am o problemă cu Nicușor Dan, pentru mine era clar cum producerea PSD-ului, și anume că o vor pune acolo ca să piardă, pentru a câștiga Nicușor Dan.

Actualitate.net: Credeți că asta s-a întâmplat?

Liviu Dragnea: Mie mi-a spus cineva că i-a zis, atunci în perioada aia, Dan Tudorache, candidat la Sectorul 1, cum l-a sunat Marcel Ciolacu de câteva ori să nu candideze ca să iasă Clotilde Armand, spunându-i că: „Înțelege că am și eu o obligație față de Ambasada Statelor Unite, cu Sectorul 1 și cu Bucureștiul”. Nu-mi mai aduc aminte cine mi-a zis, dar dacă l-a mințit pe omul ăla Dan Tudorache (...) atunci mint și eu, dar nu prea cred, pentru că s-a văzut ce s-a întâmplat.

Îmi pare rău pentru Gabi, chiar dacă ea a fost rea cu mine. Îmi pare rău, nu merita să se poarte Marcel Ciolacu și Paul Stănescu așa cu ea. Paul Stănescu care era prieten la cataramă cu ea și cu Pandele. Dintr-o dată, s-a schimbat dintr-o dată.

Actualitate.net: Dar cu doamna Dăncilă?

Liviu Dragnea: N-am mai vorbit

Actualitate.net: Vreau să vă mai întreb un lucru, cred că este o curiozitate a multor oameni. Ce este Statul Paralel? Ce este „Sistemul”? Cine formează aceste două structuri?

Liviu Dragnea: Bănuiesc că ai văzut la televiziuni și alte mijloace, foarte mulți vorbesc despre „Statul paralel”. „Statul paralel” este o structură neoficială, o cultă, cu niște oameni cu putere mare de decizie în România și car nu poate fi coordonat decât, ori de șeful SRI-ul, sau adjunctul de la SRI, ori de către cel mai apropiat om al președintelui, respectiv acum, Pahonțu (n.red Lucian-Silvan Pahonțu, directorul SPP, în funcție de 20 de ani), de câțiva ani de zile.

Statul paralel a fost instrumentul și este în continuare instrumentul prin care aliații noștri fac să se întâmple în România ceea ce este n interesul lor. Și asta o fac prin SRI și structurile din Justiție. Schimbă guverne, dau guverne jos, arestează miniștri, arestează lideri politici, distrug companii. Totul are doar o relevanță. Sau două obiective strategice. Și anume: obiectiv geostrategic și economic.

Sper să fie din ce în ce mai mulți oameni care să abordeze într-un mod cât mai sănătos relația pe care noi trebuie să o avem și cu Uniunea Europeană, și cu Statele Unite. Și nu numai. Nu există în lume țări prieteni, există numai țări cu interese, pentru că așa este lumea făcută. Și așa este firesc să se întâmple. România a avut un singur stat prieten, și anume China. De care și-a bătut joc. De ce? Pentru că generația care conduce acum China vine din perioada în care relațiile dintre România și China erau excepționale.

Dacă românii înțeleg că relația cu UE, relația cu America, dar și alte state, se bazează pe interesul economic al aliaților și al partenerilor, vor înțelege și ei că și România trebuie să abordeze tot din punct de vedere al interesului propriu. Al interesului națiunii, al statului, al românilor.

Din păcate, cozile de topor din România, au fost folosite de ani de zile pentru a duce la capăt obiectivele acestor companii străine, acestor țări, care sunt bune pentru ele. Statul paralel a fost coordonat și condus cu mână forte de către Florian Coldea (n.red. fostul director SRI) până când a fost demis. După ce a fost demis, a fost preluat de către Pahonțu. Și acum este tot de către Pahonțu. Ăsta este „Statul paralel”.

Actualitate.net: Știți că la un moment dat s-a spus și despre dvs. că ați făcut parte din „statul paralel”, la un moment dat

Liviu Dragnea: Cum să faci parte din „statul paralel”, dacă eu m-am bătut cu ei. Acum, eu am auzit la o televiziune, care spunea: „domnule, stai puțin. Dragnea a fost condamnat ca să se acopere de apartenența la „statul paralel”.

Adică eu eram un individ din ăsta sub acoperire și am preferat să merg la închisoare ca să-mi acopăr apartenența la „statul paralel”?

Statul paralel, sistemul, la asta se referă. În general, în lume, sistemul este format din instituțiile de forță neconstituționale: serviciile secrete, parte din justiție, parte din Curtea Constituțională, sistemul bancar.

Da, ai puterea ca președinte este singurul care poate întări acest sistem și să-l facă și mai periculos și toxic pentru România. Sau este cel care poate rupe acest sistem ocult și să pună fiecare instituție în marca constituțională. SRI-ul să se ocupe doar de ceea ce scrie în Constituție, SIE la fel, procurorii, judecătorii, doar de ceea ce scrie în Constituție și în legile care guvernează funcționalitatea.

Nu a făcut niciunul așa ceva, cel puțin, în ultimii 20 de ani, și Băsescu, și Iohannis au profitat, dar e greșit să spună cineva că Băsescu a condus statul paralel atunci, în perioada lui, sau că Iohannis acum. Nu! Atunci a fost Coldea, acum e Pahonțu, nu Hellvig.

Actualitate.net: Vi se mai pregătesc dosare? Sau, în acest moment, mai aveți vreun dosar?

Liviu Dragnea: Este un proces cu Teldrumul, vechea legendă, care este prin tribunal în camera preliminară. O să vedem. Vorbim de fapte din 2001, 1999, 1996.

Ce avere mai are Liviu Dragnea acum? A vândut hotelul din Turnu Măgurele și locuiește într-o casă închiriată din Ilfov: „Mă mai am pe mine”

Actualitate.net: Toate întâmplările au fost apăsătoare și nici familiei nu i-a fost ușor. În ce relație sunteți cu copiii dvs.?

Liviu Dragnea: Copiii au suferit foarte mult, foarte mult. Suntem în relații ok, în regulă, relații bune.

Actualitate.net: Au fost niște știri legate de relația tensionată cu Ștefan, fiul dvs.

Liviu Dragnea: Deci, din când în când, Ștefan devine personaj la Cancan, Click și alte ... Dacă el reușește să se ocup de afacerea lui agricolă acolo, e foarte bine.

Actualitate.net: Se mai ocupă de hotel? Îl mai aveți?

Liviu Dragnea: Nu, nu.

Actualitate.net: L-ați vândut, gata?

Liviu Dragnea: Da, gata. S-a vândut.

Actualitate.net: Ce mai aveți în momentul acesta? Știți de ce vreau să vă întreb, pentru că ne aflăm la dvs. acasă, dar suntem în casa dvs. închiriată, nu este proprietate privată. Deci dvs. locuiți într-o locuință închiriată, cu toate că s-a spus că aveți sute de milioane de euro în Brazilia, în Statele Unite ... Cum de locuiți în chirie.

Liviu Dragnea: Mă mai am pe mine, atât. Dar probabil ei ce se gândesc că, ei ce se gândesc, sau ce spun. Domnule, are suta de milioane, dar preferă până moare să stea așa, într-o aparență de nu are bani. E foarte simplu, în afară de ANI, FBI, ARS-ul american și fiscul românesc, cine ar trebui să mai controleze, că au controlat șase ani, până la urmă. Dacă aveam un ac undeva, îl găseau. Nu am! Deci nu am!

După aceea, am înțeles, au apărut legende că-i am îngropați undeva. Păi, să-mi spună și mie. Și, sincer, îmi opresc doar 10% și le dau celor care îmi spun și mie unde sunt îngropați.

Actualitate.net: Dvs. ați făcut practic avere în anii 90. Aceea a fost singura dvs. avere dobândită? Ați fost politician, ați avut funcții publice ...

Liviu Dragnea: Am pierdut bani.

Actualitate.net: Ați pierdut bani din averea pe care ați făcut-o singur?

Liviu Dragnea: În 1990 am înființat prima asociație cu scop lucrativ din sudul României, anume un magazin și un restaurant, după care am luat hotelul din Turnu Măgurele, cel mai mare restaurant din județ, care era în Turnu Măgurele, două centre ANGRO, trei magazine. La 28-29 de ani aveam aproape 1.000 de angajați. Dormeam două-trei ore pe noapte. Sigur că e foarte ușor să dai din gură, să fii de la nu știu care partid și să spui ceva despre mine. Dar, frate, tu în viața ta ai făcut ceva? Adică, ai stat nopțile să stai să vezi dacă îți merge, nu-ți merge, dacă poți să iei un împrumut, dacă nu poți să iei un împrumut, dacă dai faliment și rămân pe drumuri 1.000 de oameni care și-au pus speranța în tine, dacă tu mai ai viitor?! Dacă stai și bați pietrele după toată tinerețea și doar te învârți prin niște ONG-uri ca să dai bine din gură și vorbești despre ce ai făcut tu sau ce nu a făcut nu știu care, nu e în regulă.

Cu toate astea, primesc audiență și primesc voturi. Da, eu am intrat în politică în 96, în decembrie, 23 decembrie, când am fost numit prefect m-am mai ocupat cum puteam de ce aveam să mă ocup, dar după care, în 2000, când am fost ales președinte nu am mai putut. Și unor colegi, unor prieteni le-am dat ...

Actualitate.net: Câți bani ați investit în politică? De ordinul sutelor de mii de euro?

Liviu Dragnea: Cam așa. Ce acumulam, o parte o dădeam în politică. Credeam foarte mult ...

Actualitate.net: Vă mai întoarceți în politică?

Liviu Dragnea: Nu cred. Am avut așa o gură ... că nu mai știu cum să-i zic. Când am ieșit din închisoare m-a întrebat dacă mai revin în politică. Și atunci am zis că dacă am pentru cine și cu cine, dar nu mai știu dacă am pentru cine. Nu mai știu dacă românii își doresc pe cineva care să le facă bine sau care să-i mintă frumos. Sincer, nu înțeleg. Poate eu sunt rămas în urmă și așa trebuie să fie. Sunt foarte curios ce se va întâmpla acum la alegeri. Pentru mine contează mult.

Actualitate.net: Apropo de asta, chiar ați făcut o postare pe Facebook în care ați spus că după alegeri veți face niște dezvăluiri care vor zgudui clasa politică. Dar de ce după alegeri și nu înainte?

Liviu Dragnea: Nu, pentru că nu schimbă cu nimic cursul lucrurilor. Încă nu se știe, dar lucrurile sunt duse deja pe un făgaș. Este important ca oamenii să știe și sper ca România nu se va termina cu aceste alegeri. Nu să fie țara în care orice străin să fie primit cu covorul roșu, iar firmele românești sunt sugrumate până când se închid.

Actualitate.net: Dvs. ați rămas acum singur. În sensul că nu mai faceți politică, nu mai faceți parte din niciun partid politic și știu că ați rămas și singur. Nu știu dacă s-a schimbat ceva între timp

Liviu Dragnea: Nu s-a schimbat nimic.

Actualitate.net: Cât de dureroasă a fost despărțirea aceasta de Irina?

Liviu Dragnea: A fost, a trecut. E un subiect închis și nu prea îmi place să vorbesc despre lucrurile acestea personale

Actualitate.net: Și cum este viața de om singur? Ce faceți dvs., vă uitați la meciuri? Cu ce echipă de fotbal țineți?

Liviu Dragnea: Rapid și Liverpol țin. Mă mai uit la meciuri, mă mai uit la filme, nu mă uit la știri.

Actualitate.net: Și cu ce altceva vă mai ocupați, că mi-ați spus că grădinăriți

Liviu Dragnea: Încerc să pornesc niște afaceri. Dar foarte greu în România.

Actualitate.net: S-a spus la un moment dat că ați început afaceri în domeniul Energiei

Liviu Dragnea: Nu, am făcut o firmă cu care n-am reușit să facem nimic. Dar n-a mai spus nimeni că n-am făcut nimic, ci doar că am făcut o firmă și am intrat în domeniul Energiei. N-am mai făcut nimic cu acea firmă, e foarte greu să faci afaceri în România.

Actualitate.net: Și acum, în ce afaceri vreți să vă implicați?

Liviu Dragnea: Când o să reușesc, atunci o să spun.

Actualitate.net: Acum, spre finalul interviului, ce perspectivă de viitor aveți? Și unde vă vedeți în următoarea perioadă? Mai rămâneți în România?

Liviu Dragnea: Nu-mi doresc ceva în mod special. Să fiu sănătos, românii să fie sănătoși. Și poate reușim să se evite un război extins. Dacă se extinde războiul, pentru România și Polonia va fi foarte greu.

Interviul integral poate fi urmărit în materialul video.


Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine