Unde a dispărut Liviu Dragnea? Fostul lider PSD, dezvăluiri care dărâmă clasa politică: „După ce vor trece şi aceste alegeri măsluite și nedemocratice, voi începe un serial despre ce s-a întâmplat cu adevărat în România”

8 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Larisa Ciută

Liviu Dragnea a fost unul dintre cei mai influenți și comentați lideri politici din România. Fostul lider PSD a ieșit din viața publică în ultimii ani, iar de câteva luni a dispărut cu totul de pe social media. În urmă cu un an, Liviu Dragnea s-a lansat pe Youtube cu un vlog de gătit, însă, după accidentul vascular suferit în Serbia, a renunțat la aparițiile pe internet.

Liviu Dragnea. Foto: PSD
Liviu Dragnea. Foto: PSD


Liviu Dragnea mai apare sporadic pe social media, cu postări în care face urări de nume de sfinți sau în zile de mare sărbătoare.

Deși a fost un politician vocal mulți ani la rând, după ce a ieșit din închisoare, Liviu Dragnea nu și-a mai găsit locul nici în politică, deși a încercat să dea naștere unui nou partid din care, până la urmă, a ieșit și a dispărut din viața publică, în mare parte.

Singurele apariții ale lui Liviu Dragnea mai erau cele de pe Youtube, unde se apucase serios de gătit și posta clipuri din bucătăria sa.

Ultimul vlog filmat de Liviu Dragnea a fost publicat în urmă cu cinci luni, cu puțin timp înainte de Paște, când a gătit pulpă de miel. De atunci, fostul lider PSD nu a mai publicat conținut pe contul personal de Youtube.

cu pu

Liviu Dragnea, la un pas de moarte, după un AVC

În ultimele luni, starea de sănătate a lui Liviu Dragnea a fost subiectul mai multor știri și speculații. Recent, acesta a fost internat de urgență într-un spital din străinătate, după ce a suferit mai multe accidente vasculare cerebrale.

„Am fost plecat și am mai avut și perioade în care sănătatea nu a fost foarte bună. Acum am mai terminat cu plecările și stau mai bine (n.r. cu sănătatea). Am avut un accident vascular cerebral care m-a prins în Belgrad.

Jos pălăria și mă rog la Dumnezeu tot timpul pentru medicii din Belgrad, de la spitalul lor central, dotat și modernizat foarte de curând, de o calitate excepțională. Am intrat aproape mort și am ieșit după trei zile viu, sănătos, întreg la minte și fără niciun fel de urmări.

Dumnezeu m-a ajutat și am depășit acest moment. Am făcut ulterior controale și e în regulă.”, a declarat Liviu Dragnea în emisiunea „Culisele Statului Paralel“ difuzată de Realitatea Plus.

Liviu Dragnea s-a mai confruntat cu probleme de sănătate și în 2019, când a fost internat în spital pentru alte afecțiuni.



Liviu Dragnea amenință cu dezvăluiri după alegerile din 2024

Liviu Dragnea vrea să rupă tăcerea după alegerile din acest an. În România, în 2024 au loc patru rânduri de alegeri, primele au avut pe 9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare; iar pe 24 noiembrie 2024 vor avea loc alegerile prezidențiale, primul tur, urmate pe 1 decembrie 2024 de alegerile parlamentare; după care, 8 decembrie 2024 -alegeri prezidențiale, al doilea tur.

După acest set de alegeri de la noi din țară, Liviu Dragnea va începe seria de mărturii despre ceea ce numește „Statul paralel”. Mai jos puteți urmări și postarea fostului lider PSD de pe Facebook, publicată pe 7 iunie.

„STATUL PARALEL”, de ieri şi de azi!

Aşa cum aţi văzut în ultimele zile, împotriva mea a pornit o campanie de presă furibundă prin care se urmăreşte acreditarea ideii că, de fapt, eu sunt Statul Paralel!EU!!!Şi în buna tradiţie românească, această campanie este alimentată de cei care au fost, şi sunt şi acum, folosiţi şi protejaţi de instituţiile de forţă şi de serviciile secrete din România, şi nu numai.

„Păcat, mare păcat!”

Așa că m-am hotărât că, după ce vor trece şi aceste ALEGERI MĂSLUITE ŞI NEDEMOCRATICE, voi începe un serial despre ce s-a întâmplat CU ADEVĂRAT în România, cu bune şi cu rele, din 2009 şi până în zilele noastre!

Nu istoria selectivă şi securistoidă prezentată în toţi aceşti ani.Voi vorbi despre foşti şi actuali Preşedinti, foşti şi actuali Premieri, foşti şi actuali şefi de partide, foşti şi actuali miniștri, foşti şi actuali șefi de servicii secrete, foşti şi actuali lideri politici, ambasade, multinaţionale, jurnaliști, oameni de afaceri etc.

Poate apărea o întrebare firească: de ce n-am făcut-o până acum? Pentru că de câte ori am vrut să vorbesc şi despre altcineva în afară de Coldea, eram întrerupt sau mi se cereau probe.

Deci, dragi judecători de televiziune, „cinstiţi şi nepătaţi”, vărsaţi în continuare mizeria securistă pe care o mai aveţi. Eu vă doresc gânduri bune!

P.S. Voi începe, bineînţeles, cu temele prezente: Coldea, Romelectro etc.”, a scris Liviu Dragnea pe Facebook.



Viața lui Liviu Dragnea: de la baron PSD, la cele mai înalte funcții în stat

Liviu Dragnea este un politician român și fost lider al Partidului Social Democrat (PSD). S-a născut la 28 octombrie 1962 în Gratia, județul Teleorman. A absolvit Liceul de Matematică-Fizică „Unirea” din Turnu Măgurele în 1981 și ulterior Institutul Politehnic din București, Facultatea de Transporturi în 1987. Dragnea a urmat și cursuri la Școala de Administrație Publică a Ministerului de Interne din Italia și a obținut diplome suplimentare de la Universitatea Ecologică din București și de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, scrie Wikipedia.

Cariera politică a lui Dragnea a început în 1996 când a fost ales consilier local în Turnu Măgurele și prefect al județului Teleorman. În 2000, a devenit președintele Consiliului Județean Teleorman, poziție pe care a ocupat-o până în 2012, fiind reales de mai multe ori. În această perioadă, el a fost cunoscut drept un „baron local” influent în PSD.

Dragnea a ocupat mai multe funcții importante în guvern, printre care ministru de Interne (ianuarie–februarie 2009) și ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (2012–2015). În 2015, a fost condamnat pentru fraudă electorală, dar a continuat să urce în rangurile PSD, devenind președinte interimar al partidului și ulterior președinte ales în 2015. În 2016, sub conducerea sa, PSD a câștigat alegerile parlamentare, iar Dragnea a fost ales președinte al Camerei Deputaților (2016–2019).

Liviu Dragnea a fost subiectul mai multor anchete privind acte de corupție. În 2016, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare pentru fraudă electorală în dosarul „Referendum”. În 2018, DNA a deschis un nou dosar împotriva sa pentru constituirea unui grup infracțional organizat și fraudă cu fonduri europene. De asemenea, au existat investigații privind activitățile sale în Brazilia pentru spălare de bani.

În 2019, Dragnea a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. În 2021, a fost eliberat condiționat și a anunțat formarea unui nou partid naționalist, Alianța pentru Patrie (APP), împreună cu Codrin Ștefănescu.

Liviu Dragnea a fost căsătorit cu Bombonica Prodana, de care a divorțat. Au împreună doi copii. După destrămarea mariajului a avut o relație cu Irina Tănase, de care s-a separat la câteva luni după ce a ieșit din închisoare. Iubitei lui i s-ar fi înscenat un amantlâc. fiind acuzată că l-a înșelat pe Dragnea în timp ce se afla în închisoare. Ulterior, cei doi s-au despărțit definitiv, cu Irina Tănase în lacrimi și revoltată pentru nedreptate.

Nici colaborarea cu fostul coleg de partid Codrin Ștefănescu nu a fost una benefică, căci s-au certat și a ieșit din partidul Alianța pentru Patrie (APP), după care s-a apucat de gătit și și-a făcut un vlog pe Youtube.

În ultimele postări de pe Facebook, Dragnea a anunțat că va face dezvăluiri despre clasa politică din România.


Urmărește-ne pe Google News

Google News Google News
Ne găsești și aici: Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine

🪙 Curs valutar BNR
  • EUR 4.98
  • USD 4.53
  • CHF 5.3
  • GBP 5.93
  • BGN 2.54
  • RUB 0.05
  • MDL 0.26
🌡️ Vremea în România
  • Bucuresti 23°C icon
  • Cluj-Napoca 17°C icon
  • Constanta 22°C icon
  • Iasi 21°C icon
  • Brasov 18°C icon
  • Timisoara 24°C icon
  • Craiova 22°C icon