ActualitateDivertismentStil de viațăTehnologieInteresant

Fenomen meteorologic rar pe plajă în Grecia

Publicat:
1 minut

O trombă de apă de dimensiuni mari s-a format pe o plajă din Evia, Grecia.

Trombele de apă reprezintă coloane aeriene care se rotesc rapid deasupra suprafețelor acvatice, având trăsături similare tornadelor. Ele se formează și se deplasează peste râuri, lacuri sau oceane, apărând datorită diferențelor de temperatură dintre suprafața apei și o masă de aer rece de deasupra.

Care este diferența între o trombă de apă și o tornadă?

Spre deosebire de o tornadă, care se formează pe uscat și este adesea rezultatul unor furtuni puternice și al interacțiunilor atmosferice complexe, o trompa de apă își are originea peste corpuri de apă, cum ar fi mările, lacurile sau oceanele. În timp ce tornadele încep adesea cu o curentă ascendentă rotativă numită mezociclon în asociere cu supercelule, trombele de apă se formează de obicei sub furtuni relativ mai slabe sau nori în curs de dezvoltare. Ele încep de obicei ca un nor în formă de pâlnie care coboară pentru a atinge apa. Deși trombele de apă sunt în general mai puțin intense decât tornadele, ele pot fi periculoase pentru bărci, avioane și zonele de coastă. Când o tromba de apă se deplasează pe țărm, este numită tornadă.

Dacă, ipotetic, o trombă de apă se ridică deasupra suprafeței apei și ajunge la mal, aceasta se transformă într-un tornadă.

Ne găsești și aici: Google News Google Play

Mai multe pentru tine

Interesant
Aici se află cea mai frumoasă plajă din România. Găsești prețuri ca în Bulgaria și mâncare dumnezeiască
Tehnologie
„Cognify”, închisoarea viitorului. Cum vor fi torturați criminalii în penitenciarul AI. Infractorii sunt eliberați după doar câteva minute în locul sentințelor de zeci de ani
Actualitate
Elena Lasconi, primar reales în Câmpulung Muscel și noua șefă USR: „Numai mamă să nu fii. Am ajuns să o trăiesc și pe asta”
Tehnologie
Înspăimântător sau nu? Cum arată robotul japonez cu fața din celule umane
Actualitate
Povestea tinerilor dintr-un sat din Vrancea care au devenit milionari în euro. Cum au reușit, de fapt, să devină atât de bogați?: „Am băut apa aceleiași cișmele, nu aveam apă curentă atunci în casă”
Interesant
Trecutul neștiut al soției lui Edi Iordănescu, antrenorul de fier al Naționalei
Interesant
Angela Similea, ruinată din cauza datoriilor. Tragedia care a marcat-o pe viață
Divertisment
Tatăl lui George Burcea i-a crestat capul cu cuțitul mamei actorului. Clipe înfiorătoare în familia fostului soț al Andreei Bălan
Actualitate
Bianca Drăgușanu, dezvăluiri în premieră despre relația cu Alex Bodi: „El a fost sprijin pentru mine în perioada asta”