Semnele care îți spun că suferi de reflux gastric. Când stările devin o urgență medicală

Publicat:
6 minute

Refluxul gastric, cunoscut și sub numele de reflux acid sau boala de reflux gastroesofagian (BRGE), este o condiție medicală comună în care acidul stomacal sau alte conținuturi ale stomacului se întorc în esofag.

Refluxul gastric poate da bătăi de cap și dureri de burtă. Sursa foto: Unsplas.com.

Refluxul gastric se întâmplă, de obicei, din cauza disfuncției sfincterului esofagian inferior (LES), un inel de mușchi la joncțiunea dintre esofag și stomac. LES ar trebui să se deschidă pentru a permite alimentelor să intre în stomac și să se închidă pentru a împiedica refluxul conținutului stomacal înapoi în esofag.

Când LES nu funcționează corespunzător, acidul gastric poate urca în esofag, provocând simptomele caracteristice ale refluxului, spune oamenii de știință, potrivit unor studii efectuate.

Aciditatea gastrică, sau hiperaciditatea, se referă la o cantitate excesivă de acid clorhidric în stomac, care poate duce la simptome neplăcute și probleme de sănătate. Iată câteva semne comune care pot indica prezența acidității gastrice:

Dacă aveți aceste simptome în mod regulat, este important să consultați un medic pentru o evaluare adecvată. Refluxul gastric poate fi gestionat prin modificări ale stilului de viață, cum ar fi evitarea alimentelor care declanșează simptome, menținerea unei greutăți sănătoase, renunțarea la fumat și evitarea poziției orizontale după mese. În cazuri mai severe sau persistente, medicul vă poate recomanda medicamente sau, în cazuri rare, intervenții chirurgicale.

Diferența dintre acidul gastric și refluxul gastric?

Acidul gastric și refluxul gastric sunt doi termeni care se referă la aspecte diferite ale sistemului digestiv, dar sunt adesea confundați. Iată diferențele cheie între cele două:

Acid Gastric:

Reflux Gastric (sau Reflux Acid):

Ce remedii sunt împotriva refluxului gastric?

Pentru a gestiona refluxul gastric (sau boala de reflux gastroesofagian - BRGE), se pot folosi diferite strategii, atât medicamentoase, cât și modificări ale stilului de viață. Iată câteva dintre cele mai eficiente remedii:

Medicamente:

Remedii naturiste:

  1. Schimbarea poziției de somn: Dormiți cu capul ușor ridicat pentru a preveni refluxul acidului pe timpul nopții.
  2. Guma de mestecat: Mestecarea gumei poate stimula producția de salivă, care ajută la neutralizarea acidului din gură.
Este important să consultați un medic pentru a stabili un plan de tratament adecvat, în special dacă simptomele sunt severe sau persistente. Medicul vă poate oferi sfaturi personalizate și poate recomanda cel mai adecvat tratament pentru situația voastră specifică.




Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine