ActualitateDivertismentStil de viațăTehnologieInteresant

Ce se ascunde în spatele etichetelor produselor alimentare? O aplicație românească te ajută să găsești alimente curate

Publicat:
4 minute

Rafturile supermarketurilor sunt încărcate cu o varietate amețitoare de produse alimentare, iar capacitatea de a face alegeri înțelepte și sănătoase poate fi copleșitoare. Importanța unei alimentații curate nu mai este un secret pentru nimeni; studiile arată că ceea ce mâncăm are un impact semnificativ asupra sănătății noastre, influențând totul, de la starea fizică la cea emoțională și mentală.


Aditivi alimentari

Într-o lume ideală, alimentele noastre nu ar conține aditivi artificiali, dar realitatea este că mulți producători recurg la acești compuși pentru a îmbunătăți gustul, aspectul, sau durata de viață a produselor alimentare. Deși nu toți aditivii sunt dăunători, există o serie dintre ei care pot avea efecte negative asupra sănătății noastre, motiv pentru care este esențial să fim informați și conștienți de ceea ce consumăm.

Aditivii alimentari precum coloranții artificiali, conservanții, îndulcitorii artificiali și potențiatorii de aromă pot provoca diverse reacții adverse, de la alergii și hipersensibilități la probleme mai grave, cum ar fi afectarea funcției hepatice, perturbări ale metabolismului, sau chiar riscul crescut de boli cronice. De exemplu, unii aditivi sunt suspectați că ar contribui la creșterea incidenței afecțiunilor cardiovasculare, a diabetului și a obezității.


ToxiScanner: Scanner-ul inteligent pentru etichetele produselor alimentare

ToxiScanner este o aplicație românească ce vine în ajutorul consumatorilor, oferindu-le un instrument puternic pentru a înțelege mai bine ce conțin produsele pe care le adaugă în coșul de cumpărături și pentru a alege mai ușor alimentele curate.


Disponibilă pe dispozitivele mobile cu iOS sau Android, aplicația ToxiScanner este destinată să demistifice compoziția alimentelor prin scanarea simplă a etichetelor.


ToxiScanner: Alimente curate

Utilizarea aplicației este surprinzător de simplă: deschideți ToxiScanner, scanați eticheta produsului alimentar și în câteva secunde, veți avea acces la o analiză detaliată a compoziției alimentelor.


Mai mult, ToxiScanner se distinge prin funcția sa de personalizare, permițând utilizatorilor să seteze preferințe și restricții alimentare, fie că este vorba de alergii, intoleranțe sau simple preferințe dietetice. Astfel, fiecare scanare devine personalizată, adaptându-se nevoilor specifice ale fiecărui utilizator printr-o posibilă alertare atunci când anumite ingrediente sunt prezente.



Ne găsești și aici: Google News Google Play

Mai multe pentru tine

Divertisment
Starurile de la Hollywood au făcut spectacol artistic la Met Gala 2024. De departe cel mai stilat eveniment de până acum
Actualitate
Imagini cu Florin Piersic transportat de la Cluj la București cu un avion SMURD luat din mijlocul antrenamentelor NATO, după ce actorul a fost operat la inimă
Actualitate
Florin Piersic a fost operat la inimă. Ultimele informații despre starea de sănătatea a actorului: „O intervenție foarte dificilă, cu risc mare ...”
Actualitate
Mesaj alarmant despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: „Toate rugăciunile noastre sunt îndreptate acum către cel pe care îl iubim cu toții, Florin Piersic”
Divertisment
Cum a apărut soția lui Petre Roman la slujba de Înviere. Silvia Chifiriuc a făcut un gest impresionant în curtea bisericii
Stil de viață
Cea mai simplă rețetă pentru un drob de miel suculent și delicios. Ce ingrediente trebuie să pui, de fapt, pentru ca drobul să nu se usuce
Stil de viață
Femeile din horoscop care cuceresc orice bărbat. Mihai Voropchievici: „Cad pur și simplu în genunchi în fața lor”
Stil de viață
Ingredientul care schimbă gustul total la sarmale. Rețeta pentru cele mai delicioase sarmale românești
Divertisment
Cabral a sărutat cu foc o domnișoară la Loft, pe litoral. Ce a făcut la plecare e total neașteptat