Trick or treat! Ce mâncăruri tradiționale se fac de Halloween

Publicat:
6 minute
Autor: Redacția

Halloween-ul, deși este considerată o sărbătoare păgână în întreaga lume, a fost larg adoptată și popularizată în Statele Unite, influențând ulterior și alte culturi. Mâncărurile tradiționale de Halloween au deci o puternică influență americană, dar să nu uităm că multe țări au propriile lor feluri de mâncare și tradiții legate de această sărbătoare.

Trick or treat de Halloween. Sursa foto: Unsplash

Cele mai populare mâncăruri de Halloween din Statele Unite, devenite celebre în toată lumea

Cele mai cunoscute mâncăruri și gustări în timpul Halloween-ului sunt cele din Statele Unite, care și au dus sărbătoarea la un alt nivel. La drept vorbind, cine nu a văzut filmele de groază din seara de Halloween realizate de americani? Sau cine nu știe despre celebrul trick or treat? Iată mai jos câteva exemple de preparate care se consumă chiar de Halloween.

Dovleacul sculptat (Jack-O’-Lantern):

Dovleacul este elementul surpriză în fiecare an de Halloween. Sursa foto: Unsplash

Plăcintă cu dovleac:

Plăcinta cu dovleac este nelipsită de pe masă de Halloween. Sursa foto: Unsplash

Mere învelite în caramel sau ciocolată:

Tradiționalele mere în ciocolată sunt cu adevărat un deliciu de Halloween. Sursa foto: Unsplash

Candy corn:

Bineînțeles, celebrele candy corn sunt adorate de copii de Halloween. Sursa foto: Unsplash

Bomboane și ciocolată:

A zis cineva dulce? Bomboane, ciocolată și mult zahăr. Până la urmă, cine nu vrea copii fericiți? Sursa foto: Unsplash

Ce mâncăruri tradiționale se fac în Europa de Halloween?

Desi Halloween-ul își are rădăcinile în vechile tradiții celtice din Europa, multe țări europene nu au avut inițial o tradiție proprie legată de această sărbătoare și au început să o sărbătorească abia în ultimele decenii, sub influența culturii americane. Cu toate acestea, în unele țări europene există preparate și tradiții culinare specifice perioadei de Halloween sau sărbătorilor apropiate.

Irlanda:

Anglia:

Scoția:

Italia:

Spania:

România:

Fiecare țară cu tradiția proprie de Halloween

Scheleții sunt folosiți ca decorațiuni în fața caselor sau chiar și în interior pentru seara de Halloween. Sursa foto: Unsplash

În alte țări, precum Marea Britanie sau Canada, există de asemenea tradiții culinare proprii pentru Halloween, dar acestea pot varia.

În România, deși Halloween-ul nu este o sărbătoare tradițională, el începe să fie sărbătorit în special în mediul urban și în rândul tinerilor, adesea împrumutând elemente din tradițiile americane, cum ar fi costumele și petrecerile tematice.

Înfricoșător, nu-i așa? Ei bine, în seara de Halloween s-ar putea să întâlniți pe străzi oameni deghizați în tot soiul de monștri sau vrăjitoare. Sursa foto: Unsplash

Acest lucru înseamnă că și în România s-ar putea să găsiți plăcinte cu dovleac și alte bunătăți tematice în noaptea de Halloween.

Plăcinta cu dovleac este elementul cheie în fiecare an de Halloween. Și România a îmbrățișat sărbătoarea celtică, așa că mulți oameni sărbătoresc evenimentul ca la carte. Sursa foto: Unsplash

Este, de asemenea, interesant de menționat că în Mexic, în perioada sărbătorii "Día de Muertos" (Ziua Morților), care are loc aproape în același timp cu Halloween-ul, există o multitudine de mâncăruri tradiționale unice, precum "pan de muerto" (pâinea morților) și dulciuri în formă de schelete, care ar putea fi comparate, într-un anumit sens, cu tradițiile de Halloween din alte țări.

Multe țări europene au început să adopte și să adapteze diverse tradiții americane de Halloween, inclusiv în ceea ce privește mâncarea, precum dovlecei sculptați și prăjituri în formă de creaturi înfricoșătoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine