Câte case are, în realitate, Mircea Geoană?: „Am câștigat bine la NATO”

Publicat:
2 minute

După ce premierul Marcel Ciolacu a spus că Mircea Geoană este cel mai bogat dintre candidații la prezidențiale, fostul adjunct de la NATO a declarat în emisiunea radio „Morning Glory”, moderată de Rǎzvan Exarhu, care este, de fapt, numărul de case pe care îl are.

„O casă am, câte să am? Am câștigat bine la NATO, da, nu spune nimeni ... Am și depus declarația de avere, acum și cu candidatura, deci totul este transparent.”, a spus Mircea Geoană.

Fostul adjunct de la NATO a declarat că Marcel Ciolacu a început o campanie împotriva sa, iar intenția premierului României în ceea ce-l privește este „să dezinformeze cu voioșie.”

Mircea Geoană a câștigat 20.000 de euro pe lună la NATO

În calitate de secretar general-adjunct la NATO, Mircea Geoană a încasat, timp de cinci ani, suma de 20.000 de euro pe lună. Pe lângă acest salariu, candidatul independent la prezidențiale mai beneficia și de cazare și masă, în cazul delegațiilor.

„Nici atunci nu era un secret, dar nu vorbeam despre asta. Erau în jur de 20.000 de euro pe lună, plus anumite cheltuieli de protocol. Dacă invitai pe cineva, dacă ofereai unui lider important sau unor delegații importante o masă, ți-o decontau cei de la NATO. Deci undeva pe acolo. O parte din banii ăștia erau și pentru un fel de alocație pentru locuință.”, a declarat Mircea Geoană în emisiunea GSP, „Prietenii lui Ovidiu”, difuzată miercuri, 2 octombrie.

Mircea Geoană a devenit secretar general-adjunct al Alianței Nord-Atlantice în iulie 2019, cu încheierea activității în septembrie 2024, cu o zi înainte să anunțe că își dorește să candideze independent la alegerile prezidențiale 2024 din România.

Mircea Geoană a candidat din partea PSD pentru funcția de președinte al țării și în 2009, moment în care a ajuns în turul doi cu Traian Băsescu, care a câștigat alegerile prezidențiale.

Mircea Geoană a fost un important membru PSD, al cărui președinte de partid a fost din 2005 până în 2010, președinte al Senatului din 2008 până în 2011, senator, și ambasador al României în SUA și ministru de Externe în Guvernul Năstase.

Urmărește-ne pe Google News

Ne găsești și aici: Google Play

Mai multe pentru tine