Parcul Herăstrău, groapa de gunoi a Sectorului 1 din Capitală! Imagini dezolante cu mizeriile din cea mai scumpă zonă din București

18 aprilie 2021   Actualitate

Parcul Herăstrău devine cu fiecare zi care trece unul dintre locurile pe care bucureștenii încep să le evite, după ce mormane de gunoi au fost aruncate și zac fie pe trotoare, fie pe lângă coșurile deja pline.

Parcul Herăstrău se transformă în groapa de gunoi a Sectorului 1

Problema gunoaielor care împânzesc parcul Regele Mihai I, fostul Herăstrău, este departe de a fi rezolvată. Pe social media, Denisa Nechifor a postat câteva fotografii și un clip în care containerele sunt pline, iar mizeria bântuie inclusiv trotoarele.

„Ghenele, ghenele, sunt lux. Uite, și niște părinți cu copilul, mișto rău. Dar nu sunt pline, nu. Nu sunt pline, sunt doar doldora!”, a scris, ironică, Denisa Nechifor, pe rețeaua de socializare.

Situația nu este una nouă! De luni de zile, în Sectorul 1 este o problemă între Primărie și firma Romprest, care se ocupa cu preluarea gunoaielor din zonă. În ceea ce privește parcul Herăstrău, potrivit ultimelor informații, între Administrația Parcuri și Lacuri a Secorului și Romprest nu mai există un contract de câteva luni, după ce ar fi expirat și fără să fie reînnoit.

În urmă cu doar o lună, pe marginea lacului Herăstrău au fost lăsate de izbeliște sute de pungi de gunoi. După intervenția jurnaliștilor și a oamenilor, mai mulți angajați Romprest au venit să ridice o parte din gunoiul menajer, iar după ce au umplut tomberoanele au plecat și au lăsat restul pungilor pe marginea lacului. Reprezentanții Romprest au fugit de explicații.

Comisarii Gărzii de mediu anchetează cazul și caută vinovații pentru cele întâmplate. De altfel, pentru situația dată se riscă amenzi de până la 100 de mii de lei.