TikTok: Amendă de €345 milioane în Europa pentru protecția insuficientă a copiilor

3 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția Actualitate.net

TikTok se confruntă cu o amendă uriașă de 345 milioane de euro din partea Comisiei Europene de Protecție a Datelor (DPC) pentru eșecul de a proteja corespunzător utilizatorii minori.


Comisia Irlandeză pentru Protecția Datelor (DPC), un important regulator european de tehnologie, a amendat TikTok cu 345 milioane de euro pentru protecția insuficientă a datelor copiilor.

Investigația DPC a dezvăluit că, în a doua jumătate a anului 2020, TikTok a setat profilurile copiilor ca fiind publice în mod implicit, expunându-le tuturor celor online.

Aplicația nu doar că nu a informat corespunzător copiii despre aceste riscuri de confidențialitate dar a și folosit diverse metode pentru a extrage mai multe date personale.


Elaine Fox, Șefa Departamentului de Confidențialitate pentru Europa la TikTok, a contrazis decizia afirmând că multe dintre problemele ridicate au fost abordate chiar înainte de începerea investigației.

În ianuarie 2021, TikTok a setat conturile pentru cei cu vârste între 13-15 ani să fie private în mod implicit, a îmbunătățit controlul utilizatorilor asupra funcționalităților și a introdus opțiunea "Împerechere Familială", oferind părinților mai mult control asupra conturilor copiilor lor.


În ciuda acestor schimbări, DPC a aplicat o amendă substanțială, subliniind necesitatea unei protecții robuste a copiilor online.

TikTok, deși nu este de acord cu unele aspecte ale deciziei, în special cu magnitudinea amenzii, rămâne angajat în consolidarea măsurilor de protecție pentru baza sa de utilizatori tineri.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine