Roberto Cavalli a murit. Titanul modei italiene a încetat din viață după o lungă suferință

6 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Daria Andries

Roberto Cavalli a murit. Designerul poartă un nume ce evocă imagini de glamur de neprețuit și a avut, de-a lungul vieții, un stil extravagant, astfel că și-a lăsat amprenta în lumea modei pentru totdeauna. Născut pe 15 noiembrie 1940 în Florența, Italia, Cavalli și-a petrecut decenii din viață sfidând normele convenționale ale modei cu abordarea sa îndrăzneață și vizionară. De la începuturile sale până la consacrarea sa ca unul dintre cei mai influenți designeri ai lumii, Cavalli a incarnat pasiunea și creativitatea în fiecare dintre creațiile sale.A murit Roberto Cavalli

Creatorul de modă italian Roberto Cavalli a murit după o lungă suferință, iar boala de care se trata de ani buni i-a adus sfârșitul.

El a murit în casa pe care o avea în Florența, la vârsta de 83 de ani, a anunțat agenția italiană de presă ANSA, scrie CNN.

Roberto Cavalli a fost renumit pentru imprimeurile sale exotice și pentru crearea de îmbrăcăminte de lux, parfumuri și accesorii din piele, după ce și-a creat propria casă de modă de lux cu nume propriu, lansată în 1975. Se credea că valora aproximativ 400 de milioane de lire sterline datorită imperiului său vestimentar, în cadrul căruia fețe celebre, printre care Maya Jama, Kim Kardashian, Cara Delevingne, Irina Shayk și Zendaya, i-au purtat toate look-urile.

Brandul său era cunoscut pentru modelele sale îndrăznețe cu imprimeuri de animale și pentru aspectul șters al blugilor. Paul Surridge a devenit director de creație al brandului în mai 2017.

Roberto Cavalli are 11 copii

Roberto Cavalli a fost căsătorit cu Sandra Nilsson, cu care avea o relație din 2014, și șase copii. Cel mai mic copil al cuplului s-a născut în 2023, un băiețel.

Cuplul și-a numit noul membru al familiei Giorgio, în semn de omagiu pentru răposatul tată al lui Roberto, care a fost împușcat de naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. După nașterea fiului său, Roberto a declarat pentru revista Novella 2000: „Sandra se simte bine. Copilul, care s-a născut în urmă cu o săptămână chiar aici, în Florența, este frumos și a fost foarte emoționant să îl văd imediat după ce s-a născut. Îl cheamă Giorgio, ca și pe bunicul său, tatăl meu... pe care naziștii l-au împușcat în masacrul de la Cavriglia, când aveam patru ani.”.

Roberto este, de asemenea, tatăl lui Tommaso și al Cristinei, rezultați din prima căsătorie a designerului cu Silvanella Giannoni. Fostul cuplu s-a căsătorit în 1964 și a divorțat zece ani mai târziu.

Creatorul de modă s-a căsătorit apoi cu modelul Miss Europa Eva Maria Duringer în 1980. Iar cei doi îi au împreună pe Robert, Rachele și Daniele în timpul căsătoriei lor, care s-a încheiat în 2010.

Roberto provine dintr-o familie de oameni creativi, bunicul său, Giuseppe Rossi, fiind artist și membru al Mișcării Macchiaioli. Lucrările sale sunt expuse în Galeria Uffizi din Toscana.

Începuturile unuia dintre cei mai buni designeri din lume

Istoria lui Cavalli în modă a început în anii '70, când a fondat propria sa marcă. În acea perioadă, moda italiană experimenta o revoluție, iar Cavalli a ieșit în evidență ca unul dintre principalii protagoniști. Abordarea sa unică consta în combinarea elementelor naturii cu sofisticarea urbană, creând astfel un stil distinctiv care a captivat imaginația elitei modei.

Ceea ce-l distingea pe Roberto Cavalli era capacitatea sa de a combina imprimeuri animale, texturi exotice și culori vibrante într-un mod care sfidează convențiile, dar care, în același timp, emană eleganță și sofisticare. Designurile sale sunt un festin pentru simțuri, de la rochiile sale de seară iconice până la hainele sale exuberante de piele, fiecare piesă din colecția Cavalli este o capodoperă a meșteșugului și stilului. A făcut istorie cu broderiile pe piele și tot el a fost cel care a readus la viață blănurile.

De-a lungul anilor, marca Cavalli a crescut pentru a deveni un imperiu global care cuprinde o gamă largă de produse, de la îmbrăcăminte și accesorii până la parfumuri și articole pentru casă. În plus față de linia sa principală, Cavalli a lansat mai multe linii secundare care au extins aria sa de acțiune și au atras o bază de clienți și mai mare.

Pe măsură ce brandul Roberto Cavalli intră în etapa de aur, moștenirea sa în moda italiană și internațională rămâne incontestabilă. Numele său este legat de ideea de lux și exuberanță, iar influența sa se extinde mult dincolo de lumea modei. Cavalli a inspirat generații întregi de designeri cu îndrăzneala și creativitatea sa, iar impactul său asupra culturii populare este incontestabil.

Roberto Cavalli a fost mult mai mult decât un designer de modă; a fost un vizionar al cărui lucru a redefinit standardele industriei.Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine