Reacția Ronei Hartner, cu doar câteva secunde înainte să-și dea ultima suflare. Sora artistei a povestit ce s-a întâmplat

4 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Rona Hartner, talentata artistă și actriță româncă, a luptat cu mult curaj împotriva cancerului până în ultima clipă a vieții ei. Prietena de suflet a artistei, Raluca Andreea Andrei, a dezvăluit că înainte să plece din această lume, Rona a avut o singură dorință: o perucă. Cu optimismul ei caracteristic, cântăreața credea cu tărie că va învinge boala, dar era pregătită pentru orice consecințe ale tratamentului. Totodată, sora Ronei Hartner a descris ultimele clipe din viața acesteia.

Ultima dorință a Ronei Hartner, înainte să moară. Reacția artistei, înainte să-și dea ultima suflare

Raluca Andreea Andrei, prietena apropiată a Ronei, a dezvăluit detalii cutremurătoare despre ultima lor discuție, care a avut loc cu doar șapte zile înainte de tragicul eveniment. În ciuda faptului că metastazele la creier recidivaseră și începuse un tratament nou de citostatice, ea părea plină de speranță și hotărâtă să lupte până la capăt.

Una dintre ultimele dorințe ale Ronei a fost să îi fie adusă o perucă. Cu convingerea că va învinge cancerul, dar pregătită pentru orice provocare a tratamentului, Rona a anticipat că va avea nevoie de o perucă după ce va pierde părul din cauza citostaticelor.

Sora artistei, Rinda Hartner, a împărtășit momentele tulburătoare din ultimele clipe ale surorii sale talentate. Cu toate că Rona era alinată de medicamente și părea calmă, un moment de bucurie a surprins-o pe Rinda. Ea a văzut-o pe Rona zâmbind și luminoasă. Întrebarea s-a pus: cine o bucură în acea clipă? Răspunsul nu a fost rostit, dar Rona a părăsit această lume cu un zâmbet pe buze.

„Suferința ei era calmată de medicamente, era liniștită. Am stat de vorbă cu ea și la un moment dat am văzut-o că a zâmbit și i s-a luminat fața. Am întrebat-o pe cine vede de se bucură așa, iar în momentul acela a plecat cu zâmbetul pe buze!", a declarat Rinda Hartner, sora artistei, care a venit din Canada pentru a fi alături de aceasta pe patul de moarte.

Dorința cea mai mare a Ronei Hartner a fost de a-și pregăti îndruma fiica, Rita Sumalya, în lumea artistică, însă acest lucru rămâne doar o amintire puternică. La o prezentare în luna mai, Rona a venit însoțită de fiica sa și a arătat dorința de a o pregăti pentru scenă, anticipând parcă că această apariție se va număra printre ultimele întâlniri în această lume.

Povestea Ronei Hartner este una de curaj, speranță și rezistență în fața unei boli nemiloase. Ea a crezut cu tărie că va învinge cancerul și a continuat să lupte până în ultima clipă. În ciuda despărțirii noastre de această artistă talentată, amintirea ei rămâne vie prin puterea ei de a crede în miracole și de a zâmbi în fața adversității.

Rona Hartner a murit la 50 de ani, după lungă perioadă în care s-a luptat cu cancerul. Ea a fosrt depistată cu cancer la colon în 2019, de care credea că scăpase. Anul acesta, în urma unor analize, actrița a aflat că are cancer cu metastaze grad IV la plămâni și creier, iar medicii au sfătuit-o să își facă testamentul.

De la aflarea veștii au mai durat câteva luni în care Rona Hartner nu credea o clipă că o să moară, însă decesul a survenit pe 23 noiembrie.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine