Emil Constantinescu, declarații despre relația cu Rona Hartner. Când s-au cunoscut, de fapt, cei doi

6 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Emil Constantinescu și Rona Hartner au fost mulți ani pe prima pagină a ziarelor, după ce în presă, în 1999, a explodat zvonul că cei doi ar fi avut o relație. Corneliu Vadim Tudor a fost cel care a dezvăluit acest lucru, iar declarațiile lui erau întărite de un jurnal secret care ar fi aparținut cântăreței. Fostul președinte al României a făcut declarații despre relația cu Rona și când s-au întâlnit prima dată.

Corneliu Vadim Tudor nu l-a prea avut la inimă pe Emil Constantinescu, cel care i-a fost contracandidat la prezidențiale în 1996, așa că s-a răzbunat pentru că „i-a furat” alegerile și totodată singura șansă de a deveni președintele României.

„Idila” dintre Emil Constantinescu și Rona Hartner, explicată de fostul președinte

Și pentru că avea în plan de multă vreme să-i păteze imaginea, dacă funcția de președinte nu mai putea să i-o ia, Corneliu Vadim Tudor s-a folosit de o filmare cu Rona Hartner, în care apărea alături de Emil Constantinescu la un eveniment la care artista a cântat și unde l-a invitat la dans pe fostul președinte al României.

Cu aceste imagini și cu invenția unui jurnal secret, dar și cu promisiunea către Rona că o va face celebră în țară, Corneliu Vadim Tudor a lansat, în 1999, zvonul unui sex-gate veritabil românesc între Emil Constantinescu și Rona Hartner.

Fostul președinte PRM a făcut turul televiziunilor cu jurnalul Ronei în mână, jurnal pe care, chipurile, îl primise de la prietena ei cea mai bună, teorie pe care și Rona o susținea la momentul respectiv, într-un oarecare complot cu Vadim.

În jurnal scria că Rona avusese o relație cu Emil Constantinescu, lucru care nu fusese adevărat, însă pe care Vadim Tudor îl instrumentase bine. Probabil, lucrurile au mers prea departe, iar Rona nu a mai rezonat cu ideea de celebritate propusă de Vadim, așa că a încercat să lămurească lucrurile. Cam târziu, pentru că presa și oamenii au considerat ani la rând că a fost amanta președintelui, lucru care i-a afectat cariera profesională în țară.

Emil Constantinescu a făcut declarații pe marginea subiectului în 2010, la aproape 11 ani de la izbucnira scandalului care i-a pătat imaginea.

„Ştiam încă de acum zece ani că tot scandalul ăsta a fost pus la cale de Corneliu Vadim Tudor, care a organizat o adevărată campanie împotriva mea.”, a spus fostul preşedinte Emil Constantinescu, pentru Adevărul.

La momentul respectiv, Emil Constantinescu a declarat că Vadim Tudor, ajutat de ofițerii acoperiți, jurnaliști, dar și alții, pentru a complota împotriva lui, dar, mai ales, pentru a crea un scenariu demn de film, după modelul Bill Clinton - Monica Lewinsky. Un sex-gate la fel ca și în cazul președintelui american (n.r. sex-gate este termenul folosit de mass-media din Statele Unite, pentru a descrie scandalul sexual dintre Bill Clinton și Monica Lewinsky).

„Eu am văzut-o pe Rona Hartner o singură dată în viaţa mea, într-o sală în care erau peste o mie de persoane, iar ea a venit şi m-a invitat la dans. Ei au scos fundalul din fotografie, i-au eliminat până şi microfonul din mână şi au creat acest scandal întreţinut de presă.”,
a comentat fostul şef de stat.

Emil Constantinescu a declarat că presupusa idilă cu Rona Harner nu a fost singura inventată și pentru care a fost nevoit să dea explicații, în contextul perioadei în care Clinton a apărut cu altă femeie. S-a întâmplat același lucru și în cazul președintelui român.

„Au scos şi altă femeie în afară de Hartner: pe Leonida Neamţ, pe care au plătit-o să continue atacul la adresa mea. Mizeria a fost gândită de liderul PRM pentru a crea un scandal similar celui din SUA: Bill Clinton - Monica Lewinsky.”, a mai spus fostul preşedinte.

Rona Hartner a mărturisit, până la urmă, că nu a avut o relație de iubire cu Emil Constantinescu

Rona Hartner a susținut teoria jurnalului secret a lui Vadim Tudor, în perioada scandalului, chair dacă se contra cu liderul PRM la TV.

Actrița spunea, însă, că nu a avut o relație cu Emil Constantinescu, iar în emisiunea lui Tucă din 1999 a declarat public că acel jurnal nu-i aparține și că este o invenție. Tot în acea perioadă se spunea că Vadim a dat 60 de mii de euro pe acel jurnal de la o prietenă de-a Ronei Hartner.

În ultimii ani, chestionată tot mai des cu privire la acel scandal, Rona Hartner a dezvăluit că a fost „vrăjită” de Vadim Tudor, care i-a promis că o face vedetă, însă nu se gândea că prețul va fi atât de mare (n.r. mai multe detalii aici).

Mai târziu, Rona a mărturisit că totul a fost o înscenare de-a lui Vadim Tudor împotriva lui Emil Constantinescu. În 1999, Rona Hartner avea 26 de ani, iar în 1996 avea vârsta de 23 de ani.

Rona Hartner a murit pe 23 noiembrie. Nu credea că o să moară

Rona Hartner a murit pe 23 noiembrie 2023, după o lungă suferință cu cancerul. Actrița s-a îmbolnăvit de cancer la colon în 2019, însă a reușit să treacă prin boală. Din păcate, anul acesta a aflat că boala a recidivat la plămâni și la creier. Aflată în stadiul patru de cancer, în urmă cu câteva luni, Rona Hartner și-a făcut testamentul, iar întreaga avere i-a lăsat-o fiicei sale, Rita Sumalya, fiica s-a din căsătoria cu Rocco Sedano, care locuiește în Franța. Rona Hartner a trăit 25 de ani în România, 25 de ani în Franța, și avea o casă pe Coasta de Azur.

Rona Hartner s-a născut într-o familie diversă din punct de vedere cultural și profesional. Tatăl ei era un inginer proiectant, iar mama ei era economistă. Rona a avut parte de o educație în mediul german, urmând cursurile școlii germane din București între anii 1979 și 1991. Ea are origini germane din partea tatălui și origini românești din partea mamei.

În 1991, Rona Hartner a început studiile la Școala de Muzică Titu Maiorescu, iar în anul următor, în 1992, a început să studieze la Academia de Teatru și Film din București.

Povestea ei în lumea filmului a început să strălucească în anii '90. Patru ani mai târziu, regizorul francez Tony Gatlif i-a oferit rolul principal în filmul "Gadjo dilo - Străinul nebun," care a fost filmat în România. Pentru interpretarea sa remarcabilă, Rona a primit Leopardul de Aur (Premiul special pentru interpretare) la Festivalul Internațional de Film de la Locarno.

În același an, 1996, a avut o apariție de succes în co-producția franco-română "Asfalt-Tango," regizată de Nae Caranfil.

În 1997, Rona Hartner a plecat în Franța, unde a jucat în thrillerul "Nekro," regizat de Nicolas Masson. În 1998, s-a întors în România pentru a juca în filmul "Dublu extaz," regizat de Iulian Mihu.

Idila inventată cu Emil Constantinescu i-a adus un prejudiciu de imagine, astfel că, Rona Hartner a plecat peste hotare, stabilindu-se la Paris. Ulterior, ea s-a îndrăgostit și s-a căsătorit cu dansatorul argentinian Rocco Sedano, cu care a avut o fiică. Cu toate acestea, în anul 2008, cei doi au divorțat.

În anul 2010, Rona Hartner a dezvăluit că scandalul care a avut loc în trecut a fost de fapt o înscenare, inițiată de secretarul lui Corneliu Vadim Tudor, care dorea să o folosească în campania politică pentru Partidul România Mare:

„În acea perioadă, am avut un mare succes cu un film în Franța, iar secretarul lui Corneliu Vadim Tudor mi-a propus să devin o vedetă în România (...) Pe 8 ianuarie 1999, am aflat de la televizor că se spunea că am scris un jurnal intim, în care susțineam că sunt amanta președintelui. Cu toate acestea, jurnalul era complet inventat.”- Rona Hartner, Revista The One, 2010).

Rona Harter a murit la 50 de ani, însă nu credea că o să moară. Actrița și cântăreața chiar își planifica evenimente, concerte și spera să-și revină, așa cum a mai făcut-o și în 2019. Din păcate, cancerul de care suferea se afla în stadiul patru al bolii, iar cele mai afectate organe au fost creierul și plămânii, extins de la colon.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine