Rona Hartner se află pe patul de moarte. Sora artistei, anunț devastator: „Își trăiește ultimile clipe. Dumnezeu să-i aline suferința și să o primească la el”

3 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Rona Hartner se află pe patul de moarte, iar speranța că artista și-ar mai putea reveni nu mai există. Cântăreața trăiește ultimele clipe din viața ei, înconjurată de familie și de fiica sa, Rita. Anunțul a fost făcut de sora actriței, chiar pe pagina acesteia de Facebook.

Rona Hartner este pe moarte. Foto: Playtech.ro

Rona Hartner se află într-o situație critică din cauza cancerului care a recidivat. Artista se luptă de mai mulți ani cu această maladie, care i-a afectat plămânii, creierul și alte organe. Din păcate, aflată în stadiul al bolii, boala a recidivat, deci scăpase de metastaze în urmă cu câteva săptămâni, iar starea Ronei s-a agravat rapid.

Medicii nu-i mai dau nicio scăpare. Rona Hartner își trăiește ultimele clipe din viață. Îndurerată, sora cântăreței a postat mesajul trist pe Facebook, în care anunța că aceasta se află pe patul de moarte.

Deși a trecut prin numeroase tratamente cu citostatice pentru tratarea cancerului, însă, până la urmă, boala a pus stăpânire pe majoritatea organelor vitale.

Rona Hartner a aflat că are cancer la plămăni după ce tusea pe care o avea nu-i mai trecea. Cântăreața a fost la mai mulți medici din Franța, însă nimeni nu i-a depistat maladia. Venită în România, actrița a aflat, în urmă cu câțiva ani, că are cancer.

Bună seara la toată lumea. Sunt Rinda sora Ronei. Vă scriu să vă cer gânduri bune și rugăciuni pentru sora mea care își trăiește ultimile clipe. Ne scuzați dacă nu răspundem la mesaje, în aceste clipe dificile, vrem să fim cu ea și cu fetița ei. Dumnezeu să-i aline suferința și să o primească la el.", este mesajul postat de sora Ronei partener, în urmă cu puțin timp, pe pagina artistei de Facebook.

Cine este Rona Hartner

Rona Hartner, născută la 9 martie 1973 în București, este o artistă polivalentă de origine germană și română, cu o carieră remarcabilă în domeniile filmului, muzicii și compoziției.

Cu o familie formată dintr-un tată inginer proiectant și o mamă economistă, Rona a avut o educație solidă. În perioada 1979-1991, ea a frecventat școala germană din București, ceea ce a contribuit la bilingvismul său.

Rona Hartner este cunoscută pentru talentul său și dedicarea sa în domeniul artistic. În 1991, a început studiile la Școala de Muzică Titu Maiorescu și, din 1992, a continuat să se pregătească la prestigioasa Academia de Teatru și Film din București.

Momentul de cotitură în cariera sa a venit în 1996, când regizorul francez Tony Gatlif i-a oferit rolul principal în filmul "Gadjo dilo - Străinul nebun", care a fost filmat în România. Pentru interpretarea sa remarcabilă, Rona a fost distinsă cu Leopardul de Aur (Premiul special pentru interpretare) la Festivalul Internațional de Film de la Locarno, consolidându-și astfel statutul de actriță talentată și apreciată.

În același an, 1996, Rona a strălucit și în co-producția franco-română "Asfalt-Tango", sub regia lui Nae Caranfil, continuând să atragă atenția criticii de film și a publicului.

În 1997, a luat o decizie importantă și s-a mutat în Franța, unde a jucat în thrillerul "Nekro", regizat de Nicolas Masson. Cu toate acestea, dragostea pentru industria cinematografică din România nu a dispărut, iar în 1998 a revenit în țara sa natală pentru a interpreta un rol în filmul "Dublu extaz", regizat de Iulian Mihu.

Rona Hartner rămâne o personalitate marcantă în lumea artistică, cu o carieră diversificată și plină de realizări notabile.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine