McDonald's, printre companiile care reconsideră strategia de prețuri după scăderea vânzărilor
McDonald's analizează atent strategia sa de prețuri după ce a înregistrat o scădere a vânzărilor, pe măsură ce clienții își restrâng cheltuielile.
Gigantul fast-food, care a înregistrat creșteri de la începutul pandemiei, a raportat o scădere de 1% a vânzărilor pentru magazinele deschise de cel puțin un an în perioada aprilie-iunie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
În ciuda ofertelor de reduceri menite să atragă clienții cu buget restrâns vânzările McDonald's au scăzut.
CEO-ul Chris Kempczinski a declarat că rezultatele dezamăgitoare necesită o „reevaluare cuprinzătoare” a abordării de preț a companiei. Pentru a combate această scădere, McDonald's intenționează să se concentreze pe promoții și reduceri orientate pe valoare, conform bbc.com.
Eforturile recente de a stimula vânzările includ promoții precum Happy Meal de 5 dolari în SUA și campania „trei articole pentru 3 lire” în Marea Britanie.
Se așteaptă ca aceste promoții să continue și chiar să se extindă în lunile următoare. Compania colaborează, de asemenea, cu francizele pentru a explora alte inițiative orientate pe valoare.
Compania McDonald's a fost criticată pentru creșterile semnificative de prețuri în timpul pandemiei, clienții exprimându-și nemulțumirea.
Luna trecută, șeful operațiunilor McDonald's din SUA a abordat aceste preocupări într-o scrisoare deschisă, subliniind că majorările de prețuri erau în concordanță cu inflația.
De exemplu, prețul mediu al unui Big Mac în SUA a crescut la 5,29 dolari, cu 21% mai mult față de 2019, potrivit ritmului inflației.
McDonald's se numără printre numeroasele companii mari care raportează o încetinire a cheltuielilor consumatorilor, în special pe piețele mari, precum China. Veniturile totale ale companiei au rămas constante de la un an la altul, în timp ce profiturile au scăzut cu 12%.
Scăderea este deosebit de vizibilă în rândul clienților cu venituri mai mici, a căror absență nu este compensată de clienții mai bogați care aleg să cumpere mai ieftin.