Mătușa Ileana Pop din Bârsana a împlinit 100 de ani. Meniu autentic de țăran român, în ziua aniversării: „Ou crud de la găini și o cană de lapte cu pită”

5 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

La vârsta de 100 de ani, Ileana Pop din Bârsana a devenit un simbol al longevității și al bucuriei de a trăi. Într-o zi specială, numeroși credincioși și reprezentanți ai autorităților locale au venit să-i ureze „La mulți ani” și să o celebreze. Mătușa Ileana păstrează o memorie clară și povestește cu încredere despre viața ei.

Într-o zi senină de marți, pe 17 octombrie 2023, Bârsana a sărbătorit un eveniment deosebit: împlinirea a 100 de ani a Ileanei Pop, căreia i se mai spune și  "a ferului", iar asta datorită tăriei de a trăi autentic, puternic și cu mult curaj. Această femeie remarcabilă a ajuns la vârsta venerabilă de 100 de ani, reprezentând un exemplu de longevitate și vitalitate pentru comunitatea sa și nu numai. Un exemplu pentru România.

Cu o minte ageră și o inimă plină de bucurie, mătușa Ileana a primit vizite numeroase de la credincioșii din parohia sa, care i-au adus bucate și i-au făcut urări de „La mulți ani”.

Un lucru care a impresionat pe toată lumea a fost faptul că Ileana Pop își amintește cu claritate numeroase detalii din viața ei, păstrând amintirile ca un tezaur neprețuit.

Cu toate că se află într-un an al omagierii persoanelor vârstnice din Patriarhia Română, mătușa Ileana nu este doar un simbol al longevității, ci și un purtător de mesaj și învățăminte pentru generațiile mai tinere. Cu sinceritate, ea împărtășește:

„La împlinirea vârstei de un secol! 100 de ani! Mătușa Ileana (a ferului) din Bârsana a împlinit în 17 octombrie 2023 vârsta patriarhală de 100 de ani. Cu această ocazie au vizitat-o foarte mulți credincioși din parohia noastră care i-au transmis gânduri alese.”, a scris părintele Marcel Oprișan.

Un moment amuzant a fost când cineva a întrebat-o ce a mâncat în dimineața zilei de aniversare, iar răspunsul ei a fost surprinzător: „Am băut un ou crud de la găini și o cană de lapte cu pită!”. Un mic secret al longevității poate fi ascuns în această dietă simplă și autentică.

Când preotul Marcel Oprișan a întrebat-o cum poate să o ajute, mătușa Ileana a răspuns cu un umor plin de înțelepciune: „Părinte, când oi muri, să zici o predică să plângă și bârnele de la casă!”, scrie directmm.ro.

Cu această replică, ea a demonstrat că are o perspectivă optimistă asupra vieții și că apreciază fiecare moment, indiferent cât de simplu sau obișnuit ar părea.

Evenimentul a fost marcat și de prezența autorităților locale, care i-au adus omagii și urări de sănătate. Primarul Teodor Ștefanca i-a înmânat o diplomă de excelență pentru un secol de viață și mici atenții. El a transmis urări călduroase și respect pentru contribuția ei în comunitate și pentru inspirația pe care o oferă tuturor celor care o cunosc.

Ileana Pop din Bârsana rămâne un exemplu viu de viață plină de învățăminte și bucurie. La mulți ani cu sănătate și fericire îi dorim și noi, continuând să învățăm de la ea să apreciem fiecare zi și să ne bucurăm de fiecare moment al vieții.  

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine