Mai ceva ca în Cluj sau București! Câți bani a putut să ceară un proprietar pentru un apartament cu două camere din Gorj: „Asta chiar se numește bătaie de joc. Asemenea cocină?”

5 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Alexandra Marin

Un proprietar din orașul Motru, Gorj, s-a hotărât să pună la vânzare apartamentul cu două camere. La scurt timp, postarea a devenit virală, căci a atras zeci de comentarii din partea oamenilor care locuiesc în oraș. Mulți au crezut că anunțul este o glumă și au criticat modul în care se prezintă apartamentul pus la vânzare. Actualitate.net a luat legătura cu un specialist în imobiliare pentru a ne spune dacă valoarea apartamentului este una reală.

Apartamentul din Motru nu are îmbunătățiri, iar proprietarul cere 33.000 de euro prețul de vânzare


Un proprietar din Motru cere 33.000 de euro pentru un apartament cu două camere. Locuința pusă la vânzare se află în orașul minier Motru, Gorj, însă nu tocmai în zona centrală a municipiului, ci aproape de gara nefuncțională a orașului.

Proprietarul a enunțat în anunț că prețul este negociabil, iar apartamentul de 33.000 de euro are următoarele dotări, după cum se arată în anunț.

„Vând apartament 2 camere, decomandat, etaj 1, balcon închis cu termopan, la fel și ferestrele. Apartamentul se află în blocul (...)  și este compus din dormitor, living, baie, bucătărie, hol și debara (bucătăria este mutată pe balcon, astfel rezultând un alt dormitor). Specific că nu are alte îmbunătățiri. Pentru mai multe detalii în privat. Preț 33000 Euro negociabil. Ofer și doresc seriozitate!”
Pentru cei interesați să achiziționeze apartamentul din orașul Motru, Gorj, puteți accesa link-ul anunțului postat de proprietar

După vizionarea imaginilor postate de proprietarul din Motru cu apartamentul de două camere pe care îl vinde la 33.000 de euro, oamenii au semnalat că locuința nu merită prețul cerut.

Oamenii s-au plâns de aspectul apartamentului, de igrasia de pe pereți, dar și de modul în care este mobilat, aceștia menționând că prețul cerut de proprietarul din Motru este mult prea mare și că îmbunătățirile pe care locuința trebuie să le suporte se ridică la peste 10 mii de euro.

„Asta chiar se numește bătaie de joc, sincer! Asemenea cocină, 33.000 de euro. Bă, voi gândiți când cereți astfel de prețuri?”, a scris Andreea S.
„33.000? No. Ați greșit suma! La cât trebuie investit in el, greșeală de preț ,așa creșteți prețurile degeaba și rămâneți cu ele”, a mai scris o altă persoană.
„Preșuri, carpeta cu căprioara, găuri, mucegai, uși făcute la fabrica de dinozauri... Ferească Dumnezeu. Voi nu aveți habar să numărați 30k de euro și îi cereți în Motru pe o atrocitate de încăpere. După ce dispare mineritul o să le vindeți cu 7-8.000 și o să vă mutați la covercă.”, a mai scris cineva.

Șirul de comentarii negative cu privire la apartamentul cu două camere a ajuns la aproape 200 de comentarii, însă au fost și persoane care au sărit în apărarea proprietarului care a postat anunțul.

„Succes la vânzare! Este o zonă liniștită și curată! Cu siguranță o să-l vindeți unui cumpărător sănătos la cap și nu vă lăsați afectată de frustrații ăștia de pe aici care apar la fiecare postare cu apartamente și îi judecă și îi jignesc pe proprietari, doar pentru ca ei nu și permit o garsonieră la nefamiliști.”, a scris o altă persoană.

Specialist în imobiliare: „Realistic vorbind, prețul de vânzare se învârte în jur de 15-20k euro”

Actualitate.net a discutat cu Livius Ionescu, CEO al companiei de imobiliare Lucas Brokers&Estates, care a declarat că valoarea reală acestui apartament este de până la 15 de mii de euro, explicând și de ce.

„Localnicul care a pus la vânzare proprietatea trebuie să știe că prețul cerut este similar cu un preț de apartament cerut în cartierul Rahova din București. Vorbim de 33.000€ pentru un apartament cu perdele din ‘92 și covoare din ‘72.
La metri pătrați utili, 660€ pe mp ne gândim la sector 3 sau 4 Bucuresti, confort 2, în niciun caz Motru. Mai mult, nicio bancă sau vreun INF nu ar garanta un credit pentru o asemenea proprietate.
Prețul real, conform RLV  și din ce se vede în poze este pe undeva la 15.000€ negociabil. Mobila din casă nu are nicio valoare, din contră, generează costuri pentru aruncat. Mai este de discutat aspectul sarcinilor pe apartament, dacă este sau nu ipotecat. În orice caz, realistic vorbind, prețul de vânzare se învârte în jur de 15-20k euro.”, a declarat specialistul în imobiliare Livius Ionescu.
Livius Ionescu, CEO al companiei de imobiliare Lucas Brokers&Estates


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine