Adevărul despre etnia Loredanei Groza. Toți cei care o știu credeau altceva

3 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Daria Andries

Ce etnie este Loredana Groza? Este întrebarea pe care foarte mulți oameni și-o pun, mai ales că fosta jurată X Factor a jucat în câteva seriale în care interpreta rolul unei femei de etnie romă, dar și pentru asocierile sale muzicale cu artiști din zona manelelor și muzicii de petrecere.

Ce etnie are Loredana Groza

Contrar percepțiilor populare, Loredana Groza, una dintre cele mai apreciate figuri ale scenei muzicale și cinematografice românești, este de etnie română.

Cu o carieră de aproape patru decenii, Groza a fascinat publicul cu talentele sale vocale și actoricești, adunând premii importante și jucând în producții de succes.

Loredana Groza, venerată pentru vocea sa excepțională și pentru abilitățile actoricești, a fost adesea înconjurată de speculații privind originea sa etnică.

Interpretările sale memorabile în "Inimă de țigan" și "Regina" au dus la presupuneri eronate despre etnia sa. Cu toate acestea, în realitate, Loredana este de etnie română, născută pe 10 iunie 1970, într-o familie ce a navigat prin provocările erei ceaușiste.

Ascensiunea unei stele: De la debutul precoce la succesul internațional

Cariera muzicală a Lorei a început la doar 14 ani, când a câștigat concursuri de prestigiu precum "Steaua fără nume" și Festivalul de la Mamaia. De-a lungul anilor, talentul său neîntrerupt a atras milioane de fani, cu peste 600 de piese înregistrate și 20 de milioane de albume vândute.

Pe lângă succesul muzical, Loredana a impresionat și în cinematografie, debutând în "A doua cădere a Constantinopolului" și continuând cu roluri în producții naționale și internaționale.

În ciuda confuziilor legate de etnia sa, Loredana Groza este una dintre cele mai bune cântărețe din România, reușind să unească prin arta sa oameni de diferite origini.

Povestea ei este o mărturie a puterii muzicii și a filmului de a transcende barierele și de a celebra diversitatea umană. Loredana nu este doar o artistă de etnie română; ea este o cetățeană a lumii, a cărei operă vorbește universal despre iubire, pasiune și viață.

Rolul care a stârnit confuzii: Rodia din „Inimă de Țigan”

Galerie imagini 1 / 2

Interpretarea personajului Rodia, o cântăreață îndrăgostită și complexă din "Inimă de Țigan", a consolidat greșita percepție a publicului despre etnia Lorei. Însă și colaborările pe pla muzical cu Jean de la Craiova, Jador, Florin Salam, Vali Vijelie, dar și cu alții, au făcut oamenii să creadă că Loredana Groza este de etnie romă.

Cu toate acestea, Loredana, prin talentul său, a dovedit că arta nu cunoaște granițe etnice, ea fiind, de fapt, un simbol al diversității culturale și al incluziunii în artă.

În afara strălucirii reflectoarelor, Loredana Groza împărtășește cu fanii săi principiile unei vieți echilibrate: consum redus de alimente, somn optimizat și practica regulată a yoga. Aceste obiceiuri, spune ea, sunt esențiale pentru a trăi o viață plină și sănătoasă.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine