Laura Vicol face dezvăluiri cutremurătoare din dosarul Nordis și despre Ciucă. Fosta șefă de la Comisia Juridică dărâmă clasa politică: „Cât ai lipsit de la muncă și ce ai făcut în timpul plătit de oameni? Dă-ți masca jos”

6 minute
Publicat:
Autor: Larisa Ciută

Laura Vicol a revenit după câteva luni de absență, după ce a demisionat de la șefia Comisiei Juridice, dar și din PSD din cauza scandalului cu Nordis. Din octombrie și până în prezent, avocata nu a oferit declarații publice, însă miercuri, 4 decembrie, fosta social democrată a făcut primele dezvăluiri despre calvarul pe care l-a trăit și vrea să scoată la liman toate persoanele implicate în scandalul imobiliar în care a fost trasă fără să fie implicată direct, susține fosta președintă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților.

Laura Vicol. FOTO: Facebook
Laura Vicol. FOTO: Facebook

Laura Vicol a demisionat de la Comisia Juridică pe 6 octombrie, iar pe 10 a demisionat din PSD. După ce Recorder a publicat schema Nordis, în care sute de oameni au fost păgubiți, au plătit apartamentele cumpărate pe foaie, dar nu au reușit să mai intre în dispoziția lor niciodată, Laura Vicol, soția unui dintre asociații Nordis, a fost trasă la răspundere pentru ce s-a întâmplat.

Fosta șefă a Comisiei Juridice din Parlament a fost acuzată că a ținut ascunse toate neregulile de la Nordis, că i-ar fi fost imposibil să nu știe ce se petrece acolo, mai ales că știe, de exemplu, câți bani a cotizat la stat compania.

De altfel, Laura Vicol a fost acuzată că nu a dat prioritate unui proiect prin care ar fi putut pune capăt țepelor imobiliare. Este vorba despre un proiect pe care PNL l-a propus în Parlament, însă despre care liberalii nu au mai vorbit niciodată. De altfel, nici PSD nu l-a mai adus în discuție. Laura Vicol a intrat ca deputat în Parlament în 2020, la un an după ce PNL venise cu proiectul de lege prin care obliga un dezvoltator imobiliar să nu poată lua mai mult de 10% din valoarea imobilului pus la vânzare, dar și ca banii să fie cheltuiți doar cu avizul responsabilului tehnic al construcției.

Laura Vicol vine cu dezvăluiri despre politicienii din Guvern

După ce atât ea, cât și familia ei au suferit după scandalul Nordis, Laura Vicol vine cu dezvăluiri și promite să spună mai multe lucruri despre politicienii care conduc acum România.

Laura Vicol, apropiată a lui Marcel Ciolacu, cu care a plecat în vacanțe pe Coasta de Azur cu un privet jet plătit de Nordis, promite că urmează un șir lung de mărturii care vor cutremura clasa politică din România.

„Am ales să nu mă las dusă de acest val de ură cu care mulți vă spălați de două luni încoace, am ales să nu răspund cu adevărul pe care l-ați fi preluat tot ca pe o minciună, ca toate neadevărurile ce s-au spus până acum despre mine, am ales să mă protejez de toată mizeria deversată spre familia mea, spre soțul și copiii mei. Am ales calea instituțiilor pentru a-mi face dreptate.

Încă mai cred în dreptate, deși pare din ce în ce mai perimată, inconsistentă și mult prea vulnerabilă în fața unor hulpavi care țintesc poziții politice, susținuți de o masă amorfă de indivizi care au uitat de mult timp să își mai folosească materia cenușie, ghidați în viață de orice altceva mai puțin de pace, credințǎ şi echilibru.

Două partide și un candidat independent mi-au folosit numele și familia într-o campanie electorală abjectă, în lipsă de programe politice pertinente, constructive. V-ați băgat credința în sertar, ați uitat să fiți oameni, ați ales să purtați cruci la gât și ură în suflet.

Mi-aș fi dorit să nu scriu nimic până la finalul alegerilor, însă și acum, continuați să mințiți! Mi-aș fi dorit, ca cetățean, să văd o competiție politicǎ bazată pe soluții concrete, pentru oameni, nu pe ură ridicată la grad de normalitate, bârfe de alcov, abuzuri grave, minciuni și mormane de bani cheltuiți pe rostogolirea lor în mass-media.

Da, soțul meu este unul dintre asociații unei societăți comerciale românești care, până în ultimul moment, a luptat să nu intre în insolvență, da, am calitate de soție, da, este dureros că s-a ajuns în această situație din cauza celor care, de aproape 3 ani, încearcă să îl distrugă. Să nu uitați nicio secundă că sunt avocat de meserie și că nu vorbesc fără să pot proba ceea ce spun.

La conducerea Comisiei Juridice m-au ținut profesionalismul, corectitudinea și integritatea, nu m-a ținut nimeni altcineva! Și nu am început acum să vorbesc pentru că „am fost lăsată pe dinafară”, cum susțin unii, „jurnaliști integri, de mare valoare”.

Repede ați uitat că am o profesie, că nu am intrat din neant în politică, că am muncit 4 ani în Parlament, dovada stau legile care îmi poartă numele.

Și cel mai vehement vorbitor, înconjurat de lingăi, el însuși fiind definiția impotentei de a face bine oamenilor care l-au așezat din nou efemer pe scaunul de senator, tocmai el și-a construit campania doar pe atacuri la adresa mea și a familiei mele, fǎrǎ o minimǎ verificare a minciunilor propagate în spațiul public.

Câte proiecte ai scris tu însuți și câte au devenit legi, domnule Ciucă? Cât ai muncit pentru oameni în acești 4 ani de mandat? Ce rezultate ai avut ca premier? Cât ai lipsit de la muncă și ce ai făcut în timpul plătit de oamenii care au crezut și cred în tine? Dă-ți masca jos, după alegeri te provoc la un duel intelectual pe propuneri legislative, noi doi, față în față, română sau engleză, as you wish!

Ne-ați pus etichete de hoți și tepari, dar niciodatǎ nu ați menționat că eu personal nu am nicio calitate într-o societate comercială pe care voi ați închis-o, că activele firmei acoperă orice datorie, că sunt peste 700 de proprietari (inclusiv tu, dragǎ I.M care nu spui oamenilor că din douǎ apartamente ai primit deja chirie pentru unul, mobilat gratis iar la al doilea reziliat ai penalitați jumǎtate din suma datǎ și cǎ ți-au fost returnați parte din ei), că Nordis a plătit 12 milioane de euro taxe la bugetul de stat, 22 milioane de euro în toate procesele de insolvență până să distrugeți o companie românească.

Asociații Nordis au explicat toate aceste lucruri, dar nimeni nu a vrut să îi asculte. E mult mai simplu sǎ aruncați cu noroi decât sǎ gândiți logic cǎ nimeni nu fuge cu imobile în buzunare.

Toți cei care ați crucificat Nordis, cǎ deh, ce e românesc vǎ pute, să faceți ceva pentru toate societățile românești intrate în insolvență, (aprox 30.000 de firme in perioada 2020-2024), pentru toți cei care, de la pandemie încoace, au fost nevoiți să își închidă afacerile în lipsa unei plase de siguranță pe care statul trebuia să o ofere.

De-abia aștept să vorbesc despre legile pe care voi le-ați blocat, despre bătaia de joc, despre măști. Numai că adevărul nu interesează pe nimeni. Doar bârfa ieftinǎ, aidoma celor care o adorǎ. Sănătate!”

De ce a fost acuzată Laura Vicol în scandalul Nordis

Nordis este un proiect imobiliar dezvoltat de compania Nordis Group, un dezvoltator imobiliar din România, care se concentrează pe crearea de ansambluri rezidențiale și hoteliere de lux. Proiectele Nordis sunt caracterizate prin design modern, facilități premium și locații deosebite. Însă de toate aceste lucruri promise nu s-au bucurat toți clienții.

Scandalul Nordis, investigat de Recorder, dezvăluie o schemă complexă de corupție și protecție instituțională care a permis dezvoltatorului imobiliar Nordis să evite controale și sancțiuni timp de mai mulți ani.

Nordis Group, cunoscut pentru dezvoltarea de ansambluri rezidențiale și hoteliere de lux în România, a fost acuzat că a construit ilegal etaje suplimentare și a vândut unități neautorizate. Clienții care au achiziționat apartamente în aceste proiecte riscă să dețină proprietăți neconforme legal, ceea ce poate duce la pierderi financiare semnificative și la imposibilitatea de a obține autorizațiile necesare.

Investigațiile Recorder au scos la iveală implicarea mai multor instituții publice care ar fi protejat afacerea Nordis:

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC): Horia Constantinescu, fostul președinte al ANPC, a fost acuzat că nu a dispus controale tematice la Nordis. În apărarea sa, Constantinescu a afirmat că firma nu a fost selectată pentru control conform algoritmului stabilit de comisariatele județene, negând orice protecție specială​.

Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC): ISC a fost acuzat că a evitat în mod deliberat să verifice șantierele Nordis, în ciuda controalelor extinse la alți dezvoltatori din zona Mamaia-Năvodari. Documente interne sugerează că inspectorii știau de ilegalitățile Nordis, dar au fost instruiți să nu intervină​.

Primăria Năvodari: Autorizațiile de construire emise de primăria condusă de Florin Chelaru au fost acordate ilegal pentru supraetajarea clădirilor dezvoltate de Nordis. Controlul efectuat de ISC în zonă a constatat un mod de operare ilegal al primăriei, dar șantierele Nordis au fost ocolite​

Urmărește-ne pe Google News

Google News Google News
Ne găsești și aici: Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine

🪙 Curs valutar BNR
  • EUR 4.98
  • USD 4.74
  • CHF 5.34
  • GBP 6
  • BGN 2.54
  • RUB 0.05
  • MDL 0.26
🌡️ Vremea în România
  • Bucuresti 3°C icon
  • Cluj-Napoca 0°C icon
  • Constanta 2°C icon
  • Iasi -0°C icon
  • Brasov -1°C icon
  • Timisoara 4°C icon
  • Craiova 4°C icon