Gregorian Bivolaru a fost arestat în Franța. Cum ademenea liderul sectei Atman Yoga tinerele pe care le viola. Detalii șocante din anchetă

3 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Gregorian Bivolaru, fondatorul Mișcării pentru Integrare Spirituală în Absolut (MISA), cunoscută acum ca Atman Yoga, a fost arestat în Franța împreună cu 40 de membri ai sectei, fiind acuzat de trafic de persoane, viol și conducerea unui grup infracțional organizat.

Operațiunea de arestare a avut loc în mai multe orașe din Franța, iar Bivolaru se folosea de rețeaua sa internațională de yoga pentru a racola și exploata sexual femei tinere. Acesta a fost eliberat condiționat în 2017 dintr-o condamnare anterioară în România și era căutat și de autoritățile finlandeze.

Arestarea lui Gregorian Bivolaru și dezvăluirile șocante despre activitățile sectei Atman Yoga

Descinderi pentru prinderea lui Bivolaru au avut loc în mai multe orașe din Franța, inclusiv Paris, Seine-et-Marne, Val-de-Marne și Alpes-Maritimes, și a dus la reținerea a 41 de persoane.

Gregorian Bivolaru, în vârstă de 71 de ani, a fost ridicat din locuința sa dintr-o suburbie a Parisului, în Val-de-Marne.

Conform informațiilor furnizate de autorități, acesta se folosea de rețeaua sa internațională de yoga, Atman Yoga, pentru a racola femei tinere, pe care le supunea unui proces de îndoctrinare și le exploata sexual.

Secta era axată în special pe tantra yoga, o ramură a spiritualității care explorează conștiința prin intermediul sexualității. Victimele erau manipulate mental și condiționate să accepte relații sexuale cu Bivolaru, fără să aibă o noțiune clară de consimțământ.

În momentul reținerii sale, Bivolaru ținea sechestrate 26 de femei în condiții de izolare și igienă precare. Primele plângeri împotriva sa au fost depuse în iulie 2022 de către 12 femei care făceau parte din sectă și care s-au adresat instituțiilor franceze pentru abateri confesionale.

În iulie 2023, parchetul din Paris a demarat o anchetă amănunțită pentru abuz, sechestrare de persoane, viol și trafic de persoane, după ce au fost depuse multiple plângeri. Numeroase femei din diferite țări au declarat că au devenit victime ale activităților organizației MISA și ale liderului acesteia, Gregorian Bivolaru.

Trebuie menționat că Bivolaru a fost condamnat în 2013 în România la 6 ani de închisoare pentru relații sexuale cu un minor. Cu toate acestea, el a fost eliberat condiționat în 2017.

Din acel moment, el nu a mai avut apariții publice. De asemenea, autoritățile finlandeze l-au dat în urmărire și au cerut arestarea sa într-un dosar în care era acuzat de trafic de persoane și abuzuri sexuale, iar el figura pe lista INTERPOL "most wanted".

Secta Atman Yoga are o prezență în 31 de țări, inclusiv în cea mai mare parte a Europei, și îl consideră pe Gregorian Bivolaru drept liderul lor spiritual. În Franța, secta funcționează prin intermediul organizației Yoga Intégral, care are filiale la Paris, Nisa și Poitiers.

Această arestare și dezvăluirile ulterioare despre activitățile sectei Atman Yoga au provocat un val de indignare și îngrijorare în Franța și în întreaga lume, subliniind importanța vigilentei împotriva organizațiilor sectare și a abuzurilor sexuale.

Autoritățile continuă să investigheze cazul pentru a aduce pe cei vinovați în fața justiției și pentru a asigura protecția victimelor, scrie Digi24.ro.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine