Fudulii, pizdulici şi momiţe de porc, delicatesele cu care s-au înfruptat miliardarii Piero Lardi Ferrari și Ion Țiriac la Stâna Turistică

5 minute
Publicat:
Actualizat:
Autor: Redacția actualitate.net

Piero Lardi Ferrari și Ion Țiriac au petrecut autentic românește în weekend-ul de Florii, la Poiana Brașov, la Stâna Turistică, restaurant din grupul Sergiana. Vă prezentăm meniul de mâncare, delicatese tradiționale cu care oamenii de afaceri și invitații lor s-au înfruptat. De altfel, la fața locului s-a încins și o horă de zile mari. Își permite oricine să mănânce la celebrul restaurant din Poiană? Noi zicem că da!

De când cu marea petrecere de la Stâna Turistică, celebrul restaurant din Poiana Brașov, tot internetul a luat foc. Spun asta pentru că toată presa din România aproape că a disecat subiectul.

Toată lumea a fost concentrată pe aparițiile miliardarilor Piero Lardi Ferrari și Ion Țiriac, care au fost însoțiți de partenerele lor de viață. Bine, cel puțin în cazul moștenitorului Ferrari se știe sigur că a venit cu soția, în cazul fostului tenismen român sunt doar bănuieli că se afla cu actuala partenera de viață.

Însă subiectul discuției noastre este altul. După tot tam-tampul cu petrecerea am răsuflat liniștiți și ne-am uitat puțin pe meniul de mâncare de la Stâna Turistică, să vedem și noi care sunt delicatesele de care s-au bucurat miliardarii.

După ce am văzut meniul de mâncare de la Stâna Turistică, vreau să spun că mi-a venit în minte o expresie populară românească, anume că „mi-a plouat în gură, domnule”. La propriu!

Pe site-ul grupului Sergiana, restaurantul Stâna Turistică, secțiunea meniu, găsim, printre recomandările bucătarului, un delicios cotlet de berbecuț cu cartofi noi și sos de vișine. De altfel, printre bunătățile de la specialitatea casei se regăsește berbecuțul la ceaun.

La capitolul mâncăruri cu dichis găsim fudulii (n.r. testicule de porc), pizdulici (n.r. carne foarte fragedă din porc, asemănătoare mușchiulețului, nefiind vorba de un organ genital al animalului) şi momiţe de porc (n.r.ganglioni crescuți în gâtului animalelor: nu sunt nici carne, nici grăsime, nici cartilagiu, cu un gust fantastic de bun. Mulți le confundă cu fuduliile de porc), mușchiuleț umplut cu brânză de capră, obrăjorii de vită cu sos de ciuperci. Ei bine, astea da delicatese

N-au lipsit nici mititeii, pastrama de berbecuţ cu mămăligă, preparatele din vânat precum căprioară cu arpagic şi ciuperci.

Ion Țiriac și moștenitorul Ferrari au mai avut în meniu și telemea de oaie, caș afumat, caș proaspăt, cașcaval de casă, brânză de burduf cu verdețuri, plus gustarea ţărănească: slănină afumată, jumări, tobă, caltaboș, cârnați țărănești uscați, șorici, brânză de burduf, cașcaval de casă. Nu a lipsit din meniu nici celebra mămăliguță cu smântână și telemea de vacă.  Întregul meniu de mâncare îl găsiți aici, în caz că vă gândiți să petreceți ca milionarii, ca miliardarii.

Cu siguranță după weekend-ul petrecut în Poiana, Țiriac și apropiații lui au dat niște ture prin pădure, pe la sală, nu de alta, dar de la atâtea bucate mai crește și colesterolul, cresc toate cele.

Cât despre distracție, din fotografii reiese că a fost o petrecere pe cinste, că s-a lăsat cu hora, cu capra și alte tradiții românești, unele destinate Crăciunului, altele Paștelui, dar la cum a fost vremea, putem zice că avem și Crăciun în ziua de Florii, chiar de Paștele catolic și cu o săptămână înainte de Paștele ortodox.

Galerie imagini 1 / 5

Cine este miliardarul Piero Lardi Ferrari, prietenul de cumetrie al lui Ion Țiriac

Pentru cei care nu știu, Piero Lardi Ferrari (78 de ani) este un miliardar renumit, căci este tocmai fiul  fiul nelegitim al lui Enzo Ferrari. El deține 10% din acțiunile Ferrari, moștenire de la tatăl lui.

Pierdo Lardi Ferrari este căsătorit din 2021 cu Romina Gingașu. Cei doi s-au cunoscut în 2016, pe aeroportul Milano, cu destinația circuitul de Formula 1 de la Monza. Ambii așteptau elicopterul pentru a fi transportați la locație.

Tânăra româncă lucra ca și agent de vânzări la compania „Bombardier”, unde se ocupa de vânzarea aparatelor de zbor de lux, destinate oamenilor cu mulți bani în conturi. Romina a încercat să-i vândă un avion moștenitorului Ferrari, fără să se gândească că, peste puțin timp, vor deveni un cuplu.

Timp de șase luni, cei doi au fost prieteni, însă după acest timp și-au dat o șansă și au devenit un cuplu, după cum a povestit Pierdo Lardi Ferrari.

Galerie imagini 1 / 5

Romina Gingașu are 31 de ani, deci între ea și soțul ei există o diferență de 46 de ani, însă cei doi nu o simt, așa că trăiesc autentic și original. Pe când s-au cunoscut, românca avea 24 de ani, lucra la „Bombardier” și locuia în Monte Carlo. Tânăra soție a lui Pierdo Lardi Ferrari a terminat Academia Tehnică Militară.

„A fost un mediu destul de masculin, era clar că eu nu o să mă duc acasă să mă îndrăgostesc și să fac copii. Și astfel am răspuns și întrebării ‘de ce mi-am ales pe cineva mai în vârstă decât mine?’. Pentru că după o școală atât de puternică mi-am construit o personalitate puternică și am decolat.”, a declarat Romina Gingașu, la Digi FM.

Romina a declarat că i-au trebuit 3-4 ani ca să se obișnuiască cu stilul de viață al soțului ei, iar în universul Ferrari a descoperit o viață total nouă.

„Mi-a fost greu la început lângă Piero. La început, nici nu aveam garderoba pentru ce întâlniri avea el. Eu eram mereu în sacou și cămașă.”, a mai spus Romina.


Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine