Fructul care te ajută să slăbești. Este o explozie de vitamine și antioxidanți. Ține și bolile la distanță

7 minute
Publicat:
Autor: Daria Andries


Nutritiv, versatil și delicios, avocado a devenit un element de bază din bucătărie în multe case din întreaga lume. Avocado este o sursă de nutrienți cheie, inclusiv grăsimi sănătoase și fibre. De asemenea, conține compuși antiinflamatori și antioxidanți și pot ajuta la reducerea riscului de boli de inimă.Avocado este extrem de popular în lumea sănătății și a bunăstării, deoarece este foarte hrănitor și a fost asociat cu mai multe beneficii pentru sănătate. Acest articol enumeră 7 beneficii ale consumului de avocado, inclusiv mai multe informații despre nutriție, pierderea în greutate și cum să vă bucurați de aceste fructe.

1. Sursă excelentă de nutrienți

Avocado este bogat în o serie de nutrienți importanți, dintre care mulți lipsesc în dietele moderne. Iată defalcarea nutrițională pentru un avocado de 7 uncii (201 grame):

 • Calorii: 322
 • Grăsime: 30 de grame
 • Proteine: 4 grame
 • Carbohidrați: 17 grame
 • Fibre: 14 grame
 • Vitamina C: 22% din valoarea zilnică (DV)
 • Vitamina E: 28% din DV
 • Vitamina K: 35% din DV
 • Riboflavină (B2): 20% din DV
 • Niacină (B3): 22% din DV
 • Acid pantotenic (B5): 56% din DV
 • Piridoxina (B6): 30% din DV
 • Folat: 41% din DV
 • Magneziu: 14% din DV
 • Potasiu: 21% din DV
 • Cupru: 42% din DV
 • Mangan: 12% din DV

După cum puteți vedea, avocado este un fruct excepțional de hrănitor și reprezintă o sursă concentrată de grăsimi și fibre sănătoase, în plus conține o serie de vitamine și minerale.

Este bogat în nutrienți care lipsesc adesea în dietele multor oameni, inclusiv magneziu, B6, vitamina C, vitamina E și acid folic. De exemplu, jumătate dintr-un avocado conține 10% din doza recomandată pentru potasiu.

Potasiul este necesar pentru mai multe funcții vitale ale corpului, inclusiv reglarea tensiunii arteriale și funcționarea sistemului nervos. Obținerea zilnică a cantității recomandate de potasiu poate ajuta la protejarea împotriva hipertensiunii arteriale și a accidentului vascular cerebral.

Avocado oferă, de asemenea, nutrienți esențiali pentru sănătatea sistemului imunitar, inclusiv vitamina C, B6 și E.

Jumătate dintr-un avocado asigură 15% din necesarul zilnic de B6, un nutrient care ajută la suprimarea inflamației și la protejarea împotriva daunelor oxidative. Aportul inadecvat de B6 poate avea un impact negativ asupra funcției imunitare și poate crește susceptibilitatea la boli.

În timp ce deficiența severă de B6 este rară, a avea niveluri suboptime sau ușor deficitare este mai frecventă, chiar și în Statele Unite și Canada.

Avocado conține o mulțime de nutrienți care sunt esențiali pentru o sănătate optimă, iar consumul regulat de avocado ar putea ajuta la îmbunătățirea calității generale a dietei.

2. Benefic pentru sănătatea intestinului

Avocado este bogat în fibre, oferind aproximativ 14 grame în fiecare avocado. Aceasta este aproape jumătate din doza recomandată pentru acest nutrient important.

Obținerea suficientă de fibre în dieta ta este esențială pentru sănătatea sistemului digestiv, deoarece ajută la promovarea creșterii bacteriilor sănătoase.

Un studiu cu 163 de adulți considerați supraponderali a constatat că persoanele care au consumat 175 de grame (bărbați) sau 140 de grame (femei) de avocado zilnic timp de 12 săptămâni au avut concentrații mai mici de acid biliar fecal și o diversitate bacteriană crescută în comparație cu un grup de control.

Concentrațiile mai mari de acid biliar induc inflamația intestinală și sunt legate de creșterea microbilor asociate cu rezultate negative asupra sănătății, cum ar fi cancerul de colon.

În plus, grupul de avocado a avut mai multe bacterii Faecalibacterium, Lachnospira și Alistipes, toate producând acizi grași cu lanț scurt (SCFA), inclusiv butirat.

SFCA ajută la alimentarea celulelor colonului și protejează împotriva bolilor precum co cancer lorectal și boli inflamatorii intestinale.

De asemenea, rețineți că toate alimentele care conțin fibre, inclusiv fructele, legumele, nucile și semințele, sunt importante pentru sănătatea intestinului. Cel mai important factor în susținerea sănătății digestive este consumul unei varietăți de alimente care conțin fibre, nu doar avocado.3. Poate ajuta la reducerea factorilor de risc pentru bolile de inimă

Consumul regulat de alimente bogate în nutrienți, cum ar fi avocado, ar putea ajuta la protejarea împotriva bolilor de inimă.

Vitaminele, mineralele, grăsimile sănătoase și fibrele găsite în avocado joacă toate un rol în menținerea sănătății sistemului cardiovascular.

Descoperirile studiului sugerează că o dietă bogată în avocado poate ajuta la îmbunătățirea factorilor de risc pentru boli de inimă, ceea ce poate ajuta la prevenirea apariției bolilor de inimă.

Avocado poate ajuta la creșterea colesterolului HDL care protejează inima și la scăderea nivelurilor de colesterol LDL oxidat, un tip de colesterol care este asociat în mod semnificativ cu ateroscleroza sau cu acumularea de placă de-a lungul pereților arterelor.

În plus, conținutul ridicat de potasiu și magneziu al avocado este benefic pentru reglarea tensiunii arteriale. Menținerea tensiunii arteriale la un nivel sănătos este esențială pentru prevenirea bolilor de inimă.

4. O sursă bogată de compuși antioxidanți și antiinflamatori

Pe lângă vitamine, minerale, grăsimi sănătoase și fibre, avocado este plin de compuși bioactivi, inclusiv carotenoizi, vitamina C, vitamina E și compuși fenolici.

S-a demonstrat că aceste substanțe au activități antioxidante, neuroprotectoare și cardioprotectoare semnificative.

De exemplu, carotenoizii găsiți în avocado, inclusiv luteina, α-Carotenul și β-Carotenul s-au dovedit a avea efecte antioxidante puternice, protejând împotriva daunelor oxidative, care sunt asociate cu progresia multor boli cronice.

Deoarece avocado este bogat în antioxidanți, consumul regulat de avocado poate ajuta la creșterea apărării antioxidante a organismului.

5. Poate ajuta la promovarea unei greutăți corporale sănătoase

Deși există multipli factori care influențează greutatea, respectarea unei diete hrănitoare și echilibrate este poate cea mai importantă atunci când vine vorba de obținerea și menținerea unei greutăți corporale sănătoase, care este esențială pentru prevenirea bolilor.

Deși avocado este bogat în calorii, este plin de nutrienți și ajută la promovarea sațietății, datorită conținutului lor ridicat de fibre și grăsimi sănătoase.

Cercetările arată că respectarea unui model alimentar bogat în alimente fibroase, cum ar fi fructele și legumele, poate ajuta la susținerea pierderii în greutate. În plus, persoanele care mănâncă mai multe fibre tind să mențină o greutate corporală mai sănătoasă în comparație cu cei care urmează diete cu conținut scăzut de fibre.

Într-un studiu care a inclus 345 de persoane, s-a constatat că aportul de fibre a fost cel mai influent predictor al greutății corporale, independent de aportul de calorii și macronutrienți.

În plus, o serie de studii au asociat consumul de avocado cu pierderea în greutate, îmbunătățirea sațietății și scăderea grăsimii abdominale.

Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine