Drop test: iPhone 15 Pro vs. iPhone 14 Pro. Ce telefon rezistă mai bine la căzături?

3 minute
Publicat:
Autor: Redacția Actualitate.net

Într-o analiză video recentă, un youtuber a efectuat un test de cădere utilizând două dintre modelele Apple: iPhone 15 Pro și predecesorul său, iPhone 14 Pro. Rezultatele sunt surprinzătoare!

foto: captură youtube

iPhone 15 Pro, cu rama sa din titan, se diferențiază de iPhone 14 Pro, care are o ramă din oțel inoxidabil. Această alegere de material face ca noul model să fie semnificativ mai ușor.

Când au fost supuse testelor de cădere inițiale de la înălțimea taliei și a feței, ambele dispozitive au demonstrat o rezistență remarcabilă. Surprinzător, niciunul dintre telefoane nu a prezentat deteriorări ale ecranului de la aceste înălțimi.

Totuși, diferențe în reziliența lor au început să se manifeste pe măsură ce testarea s-a intensificat. De la o cădere la înălțimea mâinii, sticla din spate a iPhone 15 Pro nu a rezistat impactului și s-a spart, în timp ce cea a iPhone 14 Pro a rămas intactă. Mai mult, lentilele camerei iPhone 15 Pro au cedat forței și s-au rupt, în timp ce lentilele iPhone 14 Pro au rezistat impactului.


Designul iPhone 15 Pro, în special marginile sale curbate, ar putea contribui la vulnerabilitatea sa. Această diferență de design ar putea face ca iPhone 15 Pro să fie mai predispus la daune în comparație cu designul cu margini drepte al iPhone 14 Pro.


O cădere de la o înălțime semnificativă a reprezentat provocarea supremă. Aici, iPhone 15 Pro a suferit daune considerabile, până la punctul în care modulul său de cameră s-a detașat. Între timp, iPhone 14 Pro, deși prezenta semne de uzură, și-a continuat funcționalitatea.

Acest test neoficial ridică întrebări despre deciziile de design și material pentru iPhone 15 Pro. Tranziționarea la materiale precum titanul poate avea avantaje, cum ar fi reducerea greutății, dar s-ar putea compromite durabilitatea. iPhone 14 Pro, bazat pe acest test singular, pare să fie mai rezistent la căderi decât succesorul său.Pentru potențialii cumpărători, înțelegerea durabilității unui dispozitiv poate fi vitală.

Deși această analiză este extrem de simplă, oferă o viziune introductivă asupra rezistenței acestor dispozitive în lumea reală, ajutând consumatorii să ia decizii informate în domeniul dinamic al tehnologiei.Ne găsești și aici: Google News Google Play App Store Facebook

Mai multe pentru tine