Cum să faci bani de acasă în 2021
Oportunitățile în domeniul digital sunt literalmente nelimitate inclusiv pentru obținerea unui profit constant. Află totul despre cum să faci bani de acasă în 2021.
Anul 2020 a fost, cu siguranță, unul dificil pentru mulți dintre noi, nu doar pe plan personal, dar și pe plan profesional. Tocmai din această cauză, multe persoane s-au reorientat spre a găsi metode prin care ar putea să facă bani de acasă, online.
Indiferent dacă faci parte din categoria celor care aleg să își dedice întreg timpul pentru a face bani de acasă, fie că ai constat faptul că încă o sursă de venit este binevenită, acest articol îți va fi, cu certitudine, de ajutor.
Există mai multe platforme prin care poți face bani de acasă (UpWork, Toptal, Guru, PeoplePerHour), însă în acest articol o să luam ca și studiu de caz platforma Fiverr.com:
- Este această platformă una sigură?
- Pașii de urmat pentru a deveni vânzător pe Fiverr
- Veniturile în raport cu orele de muncă
Ce este Fiverr?
Fiverr.com este una dintre cele mai mari și de succes platforme de freelancing, prin intermediul căreia întâlnești atât persoane care oferă servicii, cât și persoane care sunt interesate de cumpărarea acestora.
Spre diferență de alte platforme Fiverr.com este mai accesibil atât prestatorilor de servicii cât și clienților fiind o platformă axată în general pe task-urile mici și rapide care nu necesită neapărat specializare într-un anumit domeniu.
În prezent, platforma are 2,5 milioane de utilizatori activi și este activă în peste 160 de țări.
Cum să faci bani de acasă în 2021. Cum faci bani pe fiverr?
Pentru a deveni utilizator Fiverr, nu este nevoie să scoți vreun ban din buzunar. Odată ce ți-ai creat contul, gândește-te care sunt pasiunile tale, la ce te pricepi cel mai bine și cum poți transpune toate acestea într-un serviciu, de care oamenii au nevoie.
Nivelul de competitivitate întâlnit pe Fiverr, este unul destul de mare și tocmai din acest motiv, este recomandat ca înainte de a lua o hotărâre să studiezi piața în amănunt. Vei descoperi nu doar că serviciile oferite sunt diversificate (traduceri, promovarea afacerilor, creare de conținut audio/video, grafică, design și multe altele), dar și prețurile oscilează foarte mult.
Pentru a deveni vânzător pe Fiverr, următorul pas este să îți creezi un "gig". Este indicat să acorzi o deosebită importanță acestui aspect, deoarece acesta îți va influența considerabil numărul de comenzi și succesul tău din următoarea perioadă.
Totodată, prin crearea unui gig optimizat, vei fi cu un pas mai aproape de a îți transforma vizitatorii în viitori cumpărători. Astfel, este de preferat ca poza pe care o alegi să fie calitativă, iar titlul unul atractiv și creativ. De asemenea, descrierea ar trebui să fie una succintă, dar în care să poți clarifica majoritatea nelămuririlor pe care un potențial client le-ar putea avea .
Mai mult decât atât, în cazul în care ești atestat în domeniul respectiv sau deții anumite certificări, este indicat să le atașezi. În acest mod, vei oferi credibilitate, reușind să îți atingi scopul mult mai rapid.
Cum este organizată platforma?
În primul rând, odată creat contul, te vei întâlni foarte des cu noțiunea de Gig. Acest termen definește, la modul general, orice serviciu prestat pe această platformă, indiferent de domeniul la care ne referim. În calitate de vânzător, pentru început, îți vei putea crea un număr de maxim 7 gig-uri.
Utilizatori care prestează servicii prin intermediul Fiverr sunt împărțiți în 3 categorii:
- New Seller. Odată creat contul de vânzător, vei fi automat plasat în această categorie. În acest moment, poți avea până la 7 gig-uri, poți trimite oferte personalizate în valoare de 5 000$, iar banii câștigați pot fi retrași după o perioadă de 14 zile.
- Level One(1) Seller. Pentru a avansa către acest nivel trebuie să îndeplinești câteva cerințe, pe care le vei găsi aici. Odată ajuns la acest nivel, vei putea avea 10 gig-uri, iar un singur cumpărător va putea plasa până la 10 comenzi, pentru același serviciu. În plus, vei avea posibiltatea de a fi prezentat la listele promoționale.
- Level Two(2) Seller. Acest nivel nu este unul ușor de atins, însă îți oferă numeroase oportunități. Astfel, de acum poți trimite oferte personalizate în valoare de 10 000$, vei avea prioritate la serviciul Relații cu Clienții și vei putea avea 20 de gig-uri active.
- Top Rated Seller. Odată ajuns la acest nivel, vei putea deține până la 30 de gig-uri active, banii câștigați vor putea fi retrași după 7 zile, iar serviciul Relații cu Clienții, va fi unul premium.
Cât căștigă un Prestator?
Este bine de știut faptul că timpul investit și banii pe care îi poți câștiga, depind foarte mult atât de domeniul ales cât și de alți factori. Printre aceștia se numără timpul de livrare, credibilitatea (numărul de recenzii, nivelul pe care îl ai) și calitatea serviciului oferit.
Pentru început, este recomandat să îți creezi câteva gig-uri cu prețuri începând de la 5$. Odată ce începi să câștigi experiență și să ai mai multă cerere, vei putea crește prețurile treptat, ajungând să câștigi din ce în ce mai mult. În teorie, dacă totul decurge conform planului, dacă lucrezi în medie 3 ore pe zi, pe parcursul unei luni vei putea câștiga 400$.
Pe de altă parte, deși înregistrarea pe platformă nu costă absolut nimic, aceasta percepe taxe, în mod automat (20%). Astfel, dacă alegi să prestezi un serviciu pentru 5$, Fiverr îți va lua un comision, în acest caz fiind echivalentul a 1$. Așadar, practic tu vei câștiga 4$.
După ce banii au intrat în contul de Fiverr, vor putea fi transferați în contul personal după o perioadă de 7 sau 14 zile, depinzând de nivelul de vânzător la care ești. Virarea banilor în propriul cont bancar este un proces foarte simplu și poate fi făcut în orice moment al zilei sau al săptămânii.
Marele avantaj pe care îl ai în cazul în care alegi să faci bani de acasă, este faptul că te poți organiza singur. De asemenea, toate câștigurile nu vor depinde decât de tine, fiind nevoie doar să fii hotărât, ambițios și determinat.
A activa ca freelancer nu presupune scutiri de taxe și impozite la stat, motiv pentru care este necesară și declararea și înregistrarea veniturilor pe personă fizică sau juridică iar valoarea acestor taxe depinde de modul de organizare (SRL, PFA, persoană fizică).
Într-un articol viitor o să detaliem taxele pe care le ai de plătit către stat în cazul în care activezi ca freelancer pe Fiverr.com sau pe alte platforme similare în care poți să activezi ca freelancer și să faci bani online de acasa.